Theresa May tria Jeremy Hunt com a substitut de Boris Johnson al capdavant del Ministeri d'Exteriors

La renúncia de l'exalcalde de Londres és la segona en 24 hores després de la sortida del ministre del Brexit, David Davis.
La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha escollit Jeremy Hunt com a substitut de Boris Johnson al capdavant del Ministeri d'Exteriors. May intenta tancar ràpidament la crisi que ha creat al seu govern la dimissió de l'exalcalde de Londres i la que havia tingut lloc menys de vint-i-quatre hores abans en la figura del ministre del Brexit, David Davis. Tant un com l'altre han abandonat May per discrepàncies en la manera com cal afrontar la sortida de la Unió Europea del Regne Unit. Davis i Johnson aposten per un Brexit més dur, que no coincideix amb el dibuix que està perfilant la primera ministra britànica.

Així doncs, Johnson ha dimitit aquest dilluns per discrepàncies amb la primera ministra Theresa May sobre l'estratègia del Brexit. La renúncia d'un dels pesos pesants de l'executiu és la segona en menys de 24 hores, després que diumenge a la nit també presentés la dimissió el ministre del Brexit, David Davis.

La crisi al govern de May amenaça l'estabilitat de l'executiu i agreuja les divisions en el sí del partit conservador entre partidaris d'un Brexit suau i els que volen un trencament total amb la Unió Europea. L'oposició ja ha descrit la situació com a "caòtica".

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar