La posició del Consell de la UE haurà de ser negociada ara amb l’Eurocambra, que la setmana passada va votar a favor d’una reducció del 40%.
Brussel·les .- Els estats de la UE han pactat aquest dimarts a la nit rebaixar al 35% la retallada d’emissions de CO2 dels cotxes a partir del 2030, i al 30% per les furgonetes. Després d’un llarg debat entre els ministres de Medi Ambient a Luxemburg per les posicions diverses entre estats, aquests han fixat la seva posició sobre la proposta legislativa de la Comissió Europea per rebaixar les emissions dels cotxes en el 35% respecte els objectius marcats pel 2021. Amb tot, el percentatge final encara no és el definitiu ja que haurà de ser negociat amb l’Eurocambra, que la setmana passada va demanar que la reducció fos del 40%.

La nova normativa pretén limitar l'emissió de gasos d'efecte hivernacle dels vehicles per assolir els compromisos mediambientals dels Acords de París. La primera trobada entre el Consell i el Parlament Europeu per negociar la legislació es farà aquest dimecres.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar