Núria Escarpanter: 'Ens presentarem a les eleccions municipals com a JUNTS PER LLANÇÀ'

Després de tres anys apartada de la política municipal, Núria Escarpanter ha tornat.

Com es sent en el poble d'ençà que es va consolidar la seva elecció com a candidata del PDeCAT a Llançà?

Doncs si li haig de ser sincera, no li puc dir que em senti diferent d'abans de ser escollida com a candidata. Sempre he fet vida al poble i la continuo fent sense cap tipus d'impediment. Sí és cert, que moltes persones s'han dirigit a mi per desitjar-me sort a les eleccions, m'han felicitat per ser candidata i d'altres ja m'han posat deures de campanya i això em fa pensar que no és una notícia que podríem dir hagi "caigut malament" als vilatans o els hagi estat una gran sorpresa. 

En tot cas, com sol passar en totes les coses, imagino que una part del poble ho deu veure molt bé i d'altres potser no tant, però en tot cas, la meva percepció és bona i responent a la teva pregunta, a Llançà m'hi sento molt bé, com sempre. 

A la darrera entrevista a la revista CRAE comentava que no havia pensat en la llista. Ja tenim algun nom assegurat? Seguirà amb la línia de l'equip existent?
La llista és important, per a mi, molt important. Penso que totes les persones que m'acompanyaran i la composaran, definiran molt bé quin és el tipus de projecte que ambiciono per Llançà. No puc donar noms encara però sí que puc dir que ja tinc algunes confirmacions. Vull avançar però, que no la presentaré fins ben entrat el 2019 i m'agradaria que fos un acte on tothom ens pugui acompanyar. 

El que sí que intentaré és que els llançanencs/ques a la meva llista hi trobin: més representació de dones, experiència, cares noves, joventut i sobretot, bona fe i ganes de treballar pel nostre poble, que bé s'ho val. Dit això, hi ha una part de mi que em conduiria a seguir una línea semblant a la de l'equip existent, però no té perquè , tindrà empremta pròpia, com no podria ser d'altra manera. 

També ens comentava que partir del setembre, començarien a programar reunions amb veïns, associacions i portarem a terme mítings sectorials, per tal d'arribar a tothom, des dels col·lectius més joves fins a les persones d'edat més avançada. Ja han començat? Si és així, quins resultats han tingut?
Doncs ara mateix, el que sí que tenim el meu grup de campanya i jo, és la planificació de tot allò que durem a terme en pre-campanya i campanya. 

Les reunions amb la meva gent han començat i ja portem treballant des de l'estiu. Jo mateixa ja he dut a terme trobades amb alguns veïns sobretot de les urbanitzacions, però han estat trobades encara poc definides. Allò més imminent serà la publicació de la revista "Parlem" en la qual intentaré ja desvetllar alguna proposta clau del nostre programa electoral i difondre el Sopar de Nadal que es durà a terme el Divendres 14 de Desembre a les 21.00h. al restaurant del Club Nàutic de Llançà amb un preu de 20 euros per persona, en el qual les Places seran limitades. 

També vull fer saber a la gent, que si no hi ha novetat, ens presentarem a les eleccions municipals com a "JUNTS PER LLANÇÀ" JxCAT, amb una clara voluntat que es visualitzi un Llançà més plural però unit, sense oblidar qui som i què defensem des de Junts per Catalunya. 

Una vegada finalitzin les vacances de Nadal i reis, sí que avanço que tinc en ment entre els mesos de Gener i Maig, fer sectorials: de benestar social, per a la gent gran, de cultura, per a les associacions, de turisme, comerç i joventut. Tinc molt d'interès també, en fer trobades de barri, xerrades amb petits grups de la població, etc. 

En definitiva, la meva satisfacció serà màxima si sóc capaç d'explicar el Llançà que vull a tothom. Això és per tant, el que intentaré doncs fer, de totes totes en tots els actes de pre-campanya i campanya. 

Després d'haver viscut pactes i diversos moviments en la legislatura passada, ERC-PSC-APL, com veu les relacions amb els teus futurs companys dels altres partits?
Li haig de confessar que a mi personalment, tot el que va passar la legislatura passada, no em va agradar gens i crec sincerament que vam fer un retrocés important com a poble. Penso que a la política en general i més a la municipal, s'haurien de deixar els egos personals i de partit a un costat i procurar treballar en conjunt pel bé comú. Quan això no passa i es prioritzen accions que només responen a rancúnies personals i odis entre altres coses, perquè aleshores esdevenen escenaris com el que vam patir a la passada legislatura. Perquè tot això no es repetís, somio que el poble de Llançà, em donés la suficient estabilitat política per fer avançar Llançà a pas de gegant. 

Dit això, vull manifestar que no tinc absolutament cap problema amb cap dels partits i caps de llista que avui en dia estan al consistori llançanenc ni tampoc amb els que puguin acabar tenint representació i no només no hi tinc cap problema, sinó que admiro la valentia que tenen de presentar-se com a una opció més. 

Per acabar, dir que el que a mi m'agradaria que passés està prou clar però qui mana és el poble i aquest serà el que decidirà. Si alguna formació té la possibilitat de manar sola, fantàstic i si finalment hi ha d'haver pactes, doncs el nostre partit establirà converses amb totes les formacions que hagin concorregut a les eleccions, sense cap mena de problema.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar