Jordi Brugués, president de l’AAVV del Poble Nou de Figueres

Jordi Brugués és el president d’aquesta associació figuerenca, que té com a objectius principals realitzar activitats i vetllar pel benestar del barri. La seva seu es troba al final de l’Avinguda Pirineus, local número 7.

“A l’hora d’engegar, el passat novembre, l’associació, cal subratllar que el consistori ens va ajudar molt, tant a l’hora de tirar endavant temes de burocràcia, com cedint-nos equipaments informàtics, arreglant els lavabos o pintant el local”, destaca Brugués. Malauradament, també aprofita per remarcar el “trist incivisme general que es respira avui dia”, motiu pel qual, des de l’associació, procuren ordenar, dia rere a dia, el barri: “No és fàcil, però fem tot el que està al nostre abast”.

Quant a l’associació, per descriure-la utilitza els adjectius “aconfessional” i “apolítica”, ja que, a les diverses activitats i trobades, pretenen rebre races i idees de tot tipus. De fet, un dels vocals és en Mohammed, persona d’ètnia àrab i molt implicat amb l’associació, la qual disposa, actualment, d’uns gairebé 40 socis.

Les activitats principals que s’hi realitzen són: el cant coral, el qigong, el taller de memòria (subvencionat per l’ajuntament), la dansa i la informàtica. Durant els dies del circ, també es va fer una activitat dedicada a ell. De cara a l’estiu, cal estar atent a les activitats de l’associació, ja que en breus anunciaran la festa del barri.

Abans de concloure, cal no passar per alt el banc del temps, una activitat que va agafant força els últims mesos al barri del Poble Nou. “En comptes d’ingressar diners, s’ingressa temps. Una persona comparteix una habilitat amb algú i aquest algú li n’ensenya una altra”. L’objectiu és donar impuls a una activitat que es coneix poc a Figueres, però que té molt d’èxit, per exemple, a ciutats com Girona o Barcelona.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar