Pere Gotanegra, membre de la junta de direcció de Lliures

Pere Gotanegra, membre de la junta de direcció de Lliures, “El poble necessita un canvi i nosaltres representem la moderació, busquem el diàleg, la coordinació i el pacte”.

Lliures ha passat de ser una formació lliberal a convertir-se en un partit polític. Què els ha portat a fer aquest pas?
Inicialment volíem fer una plataforma, però en el moment polític actual no pots portar a terme canvis si no tens quota de poder. Pots aconseguir que la gent surti al carrer una, dues o tres vegades, però al final es cansen. Nosaltres creiem que el poble necessita un canvi, i considerem que som el canvi cap al centre. Representem la moderació, busquem diàleg, coordinació i pacte, arribar a acords. Si tenim representació a Madrid, podrem negociar cara a cara amb ells, no buscarem la confrontació. Aquest és el nostre punt de vista. Respecto els que busquen la independència de Catalunya, de la mateixa manera que espero que ells ens respectin a nosaltres. Som un partit catalanista, liberal, humanista i no independentista.

Com definiria la situació política actual del país?
És una situació bastant complexa. L’augment d’independentistes que ha provocat la política des de Madrid ha comportat la creació de Junts per Sí. Ho han vist com una font de vots, ho puc entendre. El que no puc entendre, com a empresari, és que per conservar el poder s’hagin unit a un partit antisistema com la CUP. Respecto aquest partit, ja que van de cares, saben el que volen i com ho volen, però amb ells no pactaria mai.

Quins són els objectius de Lliures?
Intentar recuperar el que havia estat abans Catalunya dins d’Espanya. Volem tenir representació a Madrid i fer que les petites i mitjanes empreses de Catalunya tornin a tirar del carro. Tenim un teixit empresarial molt maco, que molts voldrien tenir, però en el tema polític està deixat de la mà de Deu. És moment de buscar unions.

Vostè s’ha incorporat al partit com a membre de la junta de direcció. Perquè ha decidit entrar en política?
Mai havia estat en el món polític, però tot són etapes a la vida. Al gener vaig complir 60 anys i en fa 3 o 4 que veig que les coses no es porten com m’agraden. Tinc amistat amb en Fernández Teixidor, i fa mig any em va demanar la meva opinió. Jo sóc catalanista fins a la medul•la, fa set generacions que la família està instal•lada a Roses; sóc liberal, crec en la liberalització, tinc empreses mixtes catalano-gallegues; sóc humanista, vaig entrar al Rotary Club fa uns 6 o 7 anys i en fa 3 vam entregar una ambulància a Fadir, i no sóc independentista, perquè em regeixo pel cap i aquest em diu que ara no toca, que el toca és ajuntar, no disgregar.

Què n’espera d’aquesta primera aventura política?
Intentar aportar la meva experiència personal, que serveixi i contribueixi a la creació d’un partit ferm que pugui regir les paules del que volem. De fet, volem el mateix que ERC, una Catalunya molt forta, molt potent i respectada dins d’Espanya. Però nosaltres volem aconseguir-ho al costat de l’Estat espanyol. Volem el millor per a la nostra terra i creiem que l’única manera d’aconseguir-ho és com nosaltres diem. El temps dirà si ens equivoquem o no.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar