Ghassan Abou Asali, portaveu de Podem Roses

Ghassan Abou Asali, portaveu de Podem Roses: “La nostra intenció és participar a la vida política de Roses, i els nostres objectius són bàsicament socials, la nostra primera preocupació són els ciutadans”.

Podem no tenia presència a Roses. Què us ha impulsat a crear el partit?
El primer de tot és que ens constava que hi havia bastants inscrits. Si tenim una pedrera en bon estat a Roses, Podem ha de participar a la vida municipal. Al mateix temps, serà un suport per a Podem a Catalunya i en l'àmbit estatal.

Quanta gent forma part del partit en aquests moments?
Fins que no es comencin a aplicar els estatuts de Vista Alegre 2 no ho podrem saber. El primer pas era el reconeixement del Cercle Podem i la seva activació, i en uns mesos ens facilitaran el cens. El que sí que veiem és que, a poc a poc, se'ns acosta gent per dir-nos que són de Podem.

Quins són els objectius que us heu marcat?
En l'àmbit local, participar a la vida política de Roses. Els nostres objectius són bàsicament socials. Fins ara, la política de l'ajuntament ha deixat el tema social en tercer grau, i si tenim en compte el que pensen fer fins el 2020, veiem que és un tema que queda aparcat. Per a nosaltres, en canvi, és el primer. Tots ens hem quedat sorpresos per les estadístiques oficials de la Generalitat que situen Roses en tercer lloc de Catalunya quant a l'índex de pobresa, per darrere de Lloret de Mar i de Castelló d'Empúries. Què passa? Alguna cosa s'està fent malament. Hi ha gent a Roses que no es pot pagar el transport per anar i tornar de Figueres. Així que la nostra primera preocupació és el ciutadà. Abans es deia que la gent estava orgullosa de ser de Roses per les infraestructures i les associacions. Nosaltres volen que ho estiguin pel nivell socioeconòmic que pugui tenir. Som els primers que aplaudim als empresaris emprenedors.

El passat 7 de maig va tenir lloc la inauguració de la seu social. Quin balanç feu de l'acte?
Estem contents. Vam convidar tots els grups polítics. Alguns es van excusar perquè no podien venir, i van venir els que realment esperàvem que ho poguessin fer. Hi ha un bon ambient de col·laboració. Estem segurs que a les properes eleccions hi haurà un canvi radical en les forces progressistes de Roses. No hi ha res pactat ni escrit, però ho diu la lógica.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar