Narcís Saurina, alcalde de Bàscara

Narcís Saurina, alcalde de Bàscara: “Durant dos anys hem equilibrat la tresoreria per presentar un pla d’ajust molt ambiciós, ja que tenim 10 anys per eixugar el deute”.

Bàscara viu un moment delicat pendent del judici a l’exalcalde Lluís Lloret. En quina situació es troba el municipi?

Durant aquests dos anys ens hem dedicat principalment a equilibrar la tresoreria per tal de poder presentar un pla d’ajust que hem aprovat el passat setembre. Per fer-ho, hem hagut de revisar tots els contractes que teníem i, en molts casos, canviar de proveïdors. El pla presentat és molt ambiciós, ja que l’Estat ens marca un termini de 10 anys per eixugar el deute 

Què pot passar si el declaren culpable?

Que l’Ajuntament, com a responsable subsidiari, s’hagi de fer càrrec de les demandes econòmiques que se’n derivin. Hem de pensar que podríem estar parlant de 10 milions d’euros, un 800% del nostre pressupost. Això l’Ajuntament no ho podría assumir. 

 En els últims anys, l’equip de govern ha aconseguit reduir el deute municipal en 1 milió d’euros, dels gairebé 4 que tenien. Com ho han fet?

Com he dit abans, bàsicament estalviant, renegociant contractes i canviant proveïdors. Això, juntament amb el cobrament de diners que ens devien, ens ha permès pagar una part d’aquest deute. Cal fer esment de l’increment de la recaptació del BICE (autopista), que ens ha compensat la pèrdua d’ingressos per IBI urbà aquests darrers dos anys. 

 Per on passa el futur del municipi?

D’entrada, cal que ens aprovin aquest pla d’ajust. Fins ara estàvem pagant interessos a l’Estat del 5,9% i ara passarem a un màxim de l’1,5%. A partir d’aquí el que marcarà el nostre futur és el desenvolupament del polígon (abans de 10 dies portarem el projecte al ple municipal) i tres projectes més, algun en fase d’estudi i d’altres ja prou avançats.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar