Olga Simarro, número 12 a la llista del PSC a les comarques gironines

Olga Simarro: “El que no podem fer és donar suport a un procés que estava dins de la il·legalitat i quedar-nos tan tranquils, sabent les conseqüències que podia comportar”

- En quina situació arriba el PSC a les eleccions autonòmiques del proper 21 de desembre?

- Hi arribem amb molt d’optimisme i amb moltes ganes de netejar el núvol que dificulta el funcionament a Catalunya. Tenim un objectiu molt clar. Hem de sortir i aclarir la situació en la qual ens trobem ara mateix.

- Hi ha hagut veus crítiques pel suport del PSC a l’aplicació de l’article 155, i fins i tot diversos militants del partit s’han donat de baixa. Com ha viscut Olga Simarro aquesta situació?
- De veus crítiques sempre en tindrem, però hem de ser realistes. El que no podem fer és donar suport a un procés que estava dins de la il·legalitat i quedar-nos tan tranquils, sabent les conseqüències que això podia comportar. Es podia haver evitat arribar fins aquest punt, ja que hi va haver diversos intents de negociació d’un pacte d’estat i de tornar a la legalitat abans de l’execució del 155. També pot ser que hi hagués algunes baixes de militants al partit, però aquí és on us dic que el socialista és socialista. Pot ser que en alguns moments no comparteixi algunes opinions o decisions, però segueix essent socialista. A nivell personal, us puc dir que no ha estat gens agradable. Hem rebut floretes de tota mena, vius directament trencaments entre companys de partit, i fins i tot amics. Les persones tenim un defecte, i és que en moltes ocasions no sabem respectar l’altre i les seves opinions. 

- L’objectiu del PSC a les eleccions és recuperar el segon diputat que va perdre el 2015?
- L’objectiu és guanyar, i fer-ho amb un dels candidats més coherents que podem desitjar, amb principis i les coses molt clares. Iceta és l’únic que està disposat a construir un govern alternatiu que generi estabilitat. Ens presentem amb un programa i volem el millor per a la ciutadania, ja que l’agenda social no pot esperar, l’economia no pot esperar, i les persones ja estan cansades de no tenir resultats i sentir-se manipulades. 

- En la seva opinió, com s’ha de resoldre la situació actual de Catalunya?
- La situació a Catalunya es podria resoldre amb diàleg, negociació i fets, no volent jugar a veure “qui pot més”. Crec que el poble ja està cansat de moltes de les actuacions dels últims mesos i es mereixen resultats i solucions, no només promeses. Ara l’alternativa és socialista.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar