Pere Vila posa en mans de l’assamblea d’associats i simpatitzants del PDeCAT la relació amb els socis de govern

Pere Vila va recuperar l’alcaldia de Llançà el 2017, després que prosperés una moció de censura a Guillem Cusí gràcies a un pacte amb el PSC.

El pacte entre el PDeCAT i el PSC, que va culminar amb la moció de censura el 2017 al llavors alcalde de Llançà, Guillem Cusí, establia que els caps de llista de les dues forces (Pere Vila i Francesc Guisset, de PDeCAT i PSC respectivament) es partirien l'alcaldia del mandat fins a les municipals del 2019. Pere Vila durant quinze mesos (fins el 29 de març del 2018) i després Guisset, que seria l’alcalde de Llançà fins els propers comicis. 

Amb la proximitat del termini per produir-se el canvi d’alcaldia, Pere Vila assegura que “El meu futur com Alcalde dependrà de l'Assamblea d'associats i simpatitzants que farem les properes setmanes i serà allà on es decidirà com quedarà la nostra relació amb el soci del govern i els escenaris futurs”. No obstant, també ha confirmat a la Revista CRAE que a dia d’avui el pacte encara és vigent; assegura que “Actualment, seguim treballant conjuntament amb la determinació demostrada el darrer any de pacte amb el partit socialista”.

Pere Vila Fulcarà actualment és el president de la Diputació de Girona. En el període de 1995 fins al 2003 va ser primer tinent d’alcalde i regidor d’Atenció Ciutadana, Turisme i Joventut de l’Ajuntament de Llançà, i al 2003-2015 va començar a exercir com alcalde de Llançà. Fou president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà (2007-2009) i després vicepresident primer d’aquesta institució (2009-2011).

Va ser diputat portaveu adjunt a la Presidència a la Diputació de Girona entre 2011 i 2012. I en el període 2012-2015, diputat al Parlament de Catalunya. Ha estat president comarcal de CDC entre els anys 2008 i 2012; des del 2012 és president de la Federació de Girona de CDC i membre de l’Executiva local de CDC a Llançà.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar