Núria Escarpanter es presentarà a les primàries que serviran per a escollir el/la cap de llista per a les eleccions municipals del 2019

Entrevista a Núria Escarpanter, del departament de Cultura de l’Ajuntament de Llançà.

El dia 8 de març és un dia important al nostre calendari. Com a dona i treballadora, per quins motius creus que hem de celebrar aquest dia?

Crec que cal celebrar aquest dia per moltes raons. Una d’elles és per tal de preservar la memòria de les dones que tant van lluitar per les millores dels drets laborals. D’altres, penso, per continuar defensant una societat més justa, on la dona cada vegada tingui més independència econòmica, el sexisme cada vegada sigui menys present i que les millores socials i laborals vagin en augment. 

Quina ha sigut la teva trajectòria professional i política?
Vaig començar a treballar de molt joveneta repartint rebuts, fent de dependenta, a l’hoteleria… tot sense deixar mai d’estudiar. Fa molts anys vaig opositar a l’Ajuntament de Llançà per treballar per la Cultura i me’n vaig ensortir, així que porto més de vint anys a l’Administració Local. 
Vaig estudiar Educació Infantil, Magisteri, també especialitzat en aquesta etapa, i tinc estudis de Psicologia. Sempre he compaginat la meva època acadèmica amb la professional.
Dins el període de servei a l’Administració Local, dotze anys d’aquest, els vaig viure des de la política municipal. Portava un munt de regidories que em van donar la possibilitat d’aprendre molt dels àmbits en sí, del meu poble i de la seva gent.
Ara fa prop de 3 anys que torno a treballar en el Departament de Cultura de l’Ajuntament. En aquest període he fet algun acostament puntual a l’empresa privada. Sempre he intentat gaudir molt, en tot allò en el que m’he dedicat!

Com veus la situació actual que es viu a Catalunya?
Jo la visc amb molta tristesa. Com a catalana que soc, m’estimo molt la meva terra i tot allò que té a veure amb els seus costums, tradicions i cultura i penso que s’està atemptant directament contra tot això. 
En política, es poden tenir punts de vista molt allunyats però lamento que es pretengui judicialitzar un problema que és del tot polític. No entenc per què en un país on es fa bandera de la democràcia hi hagi gent a la presó. Tampoc entenc per què una societat adulta i madura, no té el dret de poder expressar allò que vol ser vertaderament; sigui el que sigui que es pensi a l’hora d’exercir aquest dret.
Crec, sincerament, que cal fer molta pedagogia als dos costats del conflicte i ens cal fer ús a tots de molta empatia vers el que no pensa com tu. 
Una de les coses que més lamento és l’allunyament que han patit o pateixen alguns amics, familiars i companys de feina pels desacords que tot això està generant.
Com que somiar és gratuït, vull dir-li que veig un futur esperançador!

Com la vius actualment la política, estant en una posició més passiva?
Doncs la visc igual d’intensament. No la practico, però m’agrada. Sempre m’ha agradat!

Això vol dir que no descarta tornar a la política municipal?
Doncs no, no ho descarto i, a més a més, aprofito l’avinentesa per a confessar-li que en pocs dies presentaré un escrit al meu partit, que em permeti presentar-me a les primàries que se celebraran en uns mesos a nivell local. És en aquestes on s’escollirà el nou candidat/a PdeCat.

Vaja que, si se’n surt, podria ser la nova candidata del PdeCat a Llançà a les properes eleccions municipals?
Doncs sí, voldria dir justament això.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar