Lluís Valero: 'Tenim un projecte clar, sòlid i factible'

Lluís Valero, president d’ERC de Figueres, ens parla de l’actual escenari polític de Figueres, així com de l’equip que representa, el qual defineix com a “transversal”.

Parla’ns breument de l’escenari polític actual a Figueres:

La ciutat de Figueres està patint, malauradament, una clara falta de projecte i de lideratge. Tot això és el resultat d’avantposar noms de persones als interessos de la ciutat. Però tinc clar que Figueres no hauria de ser un problema, en tenim prou d’aquest menysteniment. Mentre alguns es perden jugant al joc de les cadires, la ciutat va perdent dies i oportunitats. Des d'Esquerra Figueres sempre hem actuat amb coherència cap a Figueres. El nostre suport al pressupost per tirar endavant projectes claus, alguns d'ells directament impulsats per nosaltres, com ara la nova escola Carme Guasch o la construcció del nou pavelló municipal, en són exemples clars. 

Com valores la teva trajectòria a la presidència d’ERC a Figueres?
Jo començaria referint-me a l’equip de persones que compon el projecte. Treballar en equip i intentar defugir de personalismes és essencial per avançar. Les línies principals s’han centrat a obrir el partit, algú que aspira a governar ha de ser el màxim de proper a la població que aspira a representar. Tenim un equip transversal, on hem pogut crear uns espais de treball i debat amplis. En molt poc temps hem crescut en un 21% de militants i en un 53% d’amics. Però tinc clar que això no és suficient, i cal sumar gent al projecte, on cadascú pugui participar de la manera que consideri oportuna. Estic sincerament orgullós de tenir companys de viatge que treuen hores d’on sigui per treballar per la nostra ciutat. 

Com defineixes l’actual ERC de Figueres?
Exactament com la defineix l’Oriol Junqueras, transversal. És per això que el nostre equip és divers, com ho és la ciutat. Des de pensaments més socialdemòcrates fins a més liberals, sempre dins l’esquerra. Fer polítiques actives de desenvolupament econòmic i social de la nostra ciutat sense caure en el “bonisme”. A la ciutat li cal un canvi profund, un gir de 180 graus. Tenim un projecte clar, sòlid i factible, no volem fer volar coloms, volem anar per feina. Això és el que presentarem essencialment pel 2019. Ho farem amb una llista plural, encapçalada per l’Agnès i amb persones amb solvència i efectivitat, com en Jesús Quiroga, el número 2.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar