Sònia Sarola: 'Les Festes del Carme són molt significatives en els pobles pescadors'

Conversem amb Sònia Sarola, Regidora de Cultura i Voluntariat de l’Ajuntament de Llançà, pocs dies abans que el municipi reti homenatge a la seva Verge del Carme. El Mercat del Circ i la concentració de cotxes clàssics complementaran els actes més tradicionals.

- Com definiries la Festa del Carme?

Cada 16 de juliol, els pescadors i la gent de mar reten homenatge a la seva patrona, la Verge del Carme. Amb motiu d’aquesta efemèride i, com a homenatge, se celebren les festes del Carme. És una festivitat la qual els pobles pescadors tenen molt interioritzada, i Llançà, com no pot ser d’una altra manera, també s’engalana aquests dies per celebrar-ho. Aquesta festa, amb diferents actes que podreu veure al programa, està dirigida a públics de totes les edats i per a tots els gustos. És una festa organitzada per la Confraria de Pescadors de Llançà amb el suport de l’Ajuntament. 

- Quins actes cal destacar enguany?
L’estructura de la festa té un caràcter similar a la d’altres anys. És una fórmula que a la Confraria li està funcionant bé, per això no s’ha variat l’essència. Enguany, s’han incorporat alguns elements que complementen els actes propis de la Festa, com pot ser la realització del primer Mercat del Circ o la segona edició de la Concentració de Cotxes Clàssics. En aquesta edició, també es farà la tradicional exposició del pintor llançanenc Josep Malats, que aquest any tindrà un component nostàlgic més important per la pèrdua d’aquest entranyable artista la passada primavera. 

- Quines novetats municipals podem destacar de la teva regidoria?
Des de l’Àrea de Cultura hem apostat molt per potenciar la sala d’exposicions de la Casa de Cultura, on hem fet més presentacions de llibres i xerrades durant l’any passat. També vam potenciar els tallers de conversació en idiomes. Hem continuat apostant pel teatre de qualitat, i pel cine, a més de recuperar les sortides culturals, com per exemple la darrera que vam fer a la Sagrada Família de Barcelona. Com sempre, hem estat al costat de les entitats municipals en totes les seves iniciatives, que al final, també són un motor important de la cultura al nostre municipi.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar