Blanca Rastrojo: 'Iniciem la nova temporada amb les millors il·lusions i perspectives i amb ganes de superació'

Blanca Rastrojo, Presidenta d’Empordà Turisme, és una dinàmica restauradora i empresària d'hostaleria.

Des del 2004 és propietària del Restaurant Llançà Port, un reconegut establiment gastronòmic situat al barri del port de la vila marinera, i des de finals del 2015 és la presidenta d'Empordà Turisme, entitat mixta (públic-privada) que amb el suport del Consell Comarcal de l'Alt Empordà treballa per promocionar el turisme de la nostra comarca. També és la tresorera de l'Associació d'Empresaris d'Activitats d'Hostaleria de l'Alt Empordà. Ens trobem a primers de juliol, a les portes de la nova temporada turística i amb aquest motiu i com a Presidenta d'Empordà Turisme li adrecem aquestes preguntes per fer-ne un petit avanç de les previsions. 

Com es presenta la nova temporada d'estiu?
Els empresaris empordanesos sempre iniciem la temporada amb les millors il·lusions i perspectives. Durant tot l'any treballem per poder oferir la millor proposta turística als visitants i, per poc que el bon temps ens acompanyi, esperem tenir una temporada com a mínim igual que la passada, però amb ganes de superar-la. 

Quines accions i promocions destacades s'han fet des d'Empordà Turisme?
El mes de maig, els socis d’Empordà Turisme van aprovar a l'Assemblea General el Pla d'Accions del que portem del 2018 i el que vam desenvolupar el 2017. Són Plans que sobretot incideixen en la promoció perquè el territori sigui destinació turística tot l'any i que té com a objectius mercats de proximitat com el Sud de França, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Catalunya Central. També ens hem apropat al mercat basc participant a la SEVATUR de Sant Sebastià. En els altres mercats estem representats pel Patronat de Turisme Girona Costa Brava Pirineu de Girona, que és l'entitat que per potencial té més possibilitats d'arribar més lluny. 

Hi han hagut noves incorporacions de socis/membres?
Des del 2015, cada any anem afegint socis a l'associació, fins els més de 300 que tenim actualment, tant pel que fa al sector públic com el privat. Enguany s'han adherit 18 nous socis privats: càmpings, cases rurals, restaurants, empreses d'activitats, el Club Nàutic de l'Escala, i un soci molt especial, l'agència de lloguer de cotxes AVIS-Budget que té prevista la seva arribada a l'estació de l'AVE Figueres-Vilafant pròximament. 

Pel que fa als municipis, i fruit de la col·laboració amb el Consorci Salines-Bassegoda, han estat 6 els nous ajuntaments membres: Sant Llorenç de la Muga, Cistella, Avinyonet de Puigventós, Vilanant, Saus-Camallera-Llampàies i Siurana, el que fa un total de 52 municipis adherits dels 68 que formen la comarca. 

Quines novetats ofereix enguany Empordà Turisme?
Des de l'entitat estem potenciant al màxim la web d'Empordà Turisme com a eina de promoció del territori a través dels paquets turístics i les propostes dels nostres associats. En aquest sentit tenim prevista una campanya de ràdio i d'internet per promocionar-la després de l'estiu, i per ajudar a desestacionalitzar la destinació i convidar que ens vinguin a veure a la tardor, l'hivern i la primavera, no només a l'estiu. 

Projectes per al futur?
Seguir treballant amb la mateixa il·lusió i ganes que tenim actualment, i millorar cada dia perquè la nostra proposta de destinació turística sigui cada any millor i més atractiva pels mercats interior i exteriors. Tot això de la mà dels empresaris privats i de les institucions públiques, perquè està demostrat que quan anem junts som més forts i podem arribar més lluny. Acabem agraint a Blanca Rastrojo les seves paraules i desitjant-li a ella i als seus associats un bon estiu! 

Redacció, J.M.O.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar