Esther Piris: 'Aquest any els nostres espais joves formaran part d'una prova pilot en què es treballarà la conscienciació sobre la violència de gènere'

Esther Piris, regidora de joventut i noves tecnologies a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries.

Hi haurà casal de setembre?

S'ha mantingut l'oferta del casalet de juny i de setembre per facilitar la conciliació laboral dels pares amb les vacances dels nens, la qual cosa valorem com a positiva pel fet que intentem ajudar a les famílies dins les nostres possiblitats. Com que el nombre de participants és menor, també s'ha hagut de reduir horaris, per aquest motiu l'horari és de 9h a 13h. El casalet de setembre és temàtic i està centrat amb els medievals, ja que comencen just els dies després i tenen un gran impacte al municipi. 

De cares al curs vinent, als Espais Joves , Castelló i Empuriabrava, què s'hi podrà trobar?
La idea és continuar amb la mateixa dinàmica que fins ara. Els espais joves durant els mesos escolars estan tenint un gran èxit d'assistència. S'hi fan moltes activitats diferents com xerrades, cinefòrums, tallers, tastets d'oficis, i participen en activitats de voluntariat del municipi. També s'organitzen sortides a la neu, busos a Barraques, al Pànic del Terror de Vilamalla i un llarg etcètera. El tècnic de joventut i el dinamitzador agafen un paper molt destacat en l'acompanyament dels joves, i per tant, són peces fonamentals per a la detecció de possibles problemes que puguin tenir. Com a novetat, aquest any els nostres espais joves formaran part d'una prova pilot (només hi ha 5 municipis en tot Catalunya) en què es treballarà la conscienciació sobre la violència de gènere. 

Respecte a noves tecnologies, a Terra de Trobadors continuarem tenint Wi-Fi?
Sí, com els dos darrers Festivals també tindrem WiFi gratuït durant el TdT a les places del centre històric. Intentem cada any anar millorant les coses que no han acabat de funcionar l'any anterior, és per això que pot haver-hi petits canvis en el moment del registre per exemple. Aquesta és una manera que la gent pugui tenir al moment al seu mòbil el programa dels actes que es fan i dels serveis que poden trobar durant els 3 dies. 

Hi ha projectes d'ampliació i millora de Wi-Fi?
Aquest estiu s'està intal·lant WiFi gratuït al nou Passeig Marítim d'Empuriabrava. Esperem que amb poques setmanes la gent que vagi a la platja o passegi per la zona pugui fer ús d'aquest nou servei, el qual esperem que tingui molt bona acceptació.
A part d'aquesta novetat, estem estudiant ampliar el wifi gratuit a nous punts del municipi, com equipament municipals o places del centre històric (que ja quedarien permanents i no caldria muntar cada any pel TdT); però estem en fases inicials i hi anem treballant. 

Com està el desplegament de fibra òptica al municipi?
Una de les mancances importants del municipi és la poca velocitat de dades que ens arriben a les nostres llars. L'Ajuntament no tenim competència directa amb aquest tema, però sí que hi estem fent les gestions possibles. 
Perquè s'entengui bé, com a Ajuntament no podem fer d'operadors, per tant, encara que tinguéssim els diners necessaris per contractar una empresa que fes arribar fibra al municipi i la desplegués per tots els barris, no ens permetrien fer ús d'aquestes dades, només ens deixarien utilitzar-la a nivell particular per al propi Ajuntament i les seves seus. Per tant, han de ser els operadors els que facin arribar la fibra i la puguin vendre als usuaris. Per aquest motiu el que estem fent nosaltres és pressionar i reunir-nos amb institucions i empreses per aconseguir fer arribar la fibra òptica. Esperem poder tenir resultats s'aquí pocs mesos!

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar