9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

La borsa espanyola registra pèrdues del 3,59%, la segona pitjor caiguda de l'any

L'Íbex 35 baixa per sota del llindar psicològic dels 10.000 punts pels dubtes en l'economia.
La borsa espanyola registra pèrdues del 3,59% aquest dimecres, la segona pitjor caiguda de l'any, atribuïble als dubtes dels inversors sobre la recuperació econòmica. La caiguda de l'Íbex 35, que descendeix per sota de la barrera psicològica dels 10.000 punts (fins als 9.838) acompanya les que han fet la resta de borses europees. Wall Street també ha obert a la baixa. La constatació que l'economia alemanya s'alenteix ha estat suficient perquè els valors espanyols hagin registrat el pitjor retrocés des del 24 de gener, quan van caure un 3,64%.

L'Autoritat Bancària Europea denuncia que 39 bancs no compleixen el límit als bonus dels directius

Les institucions en qüestió haurien augmentat la remuneració dels dirigents artificialment, per poder ampliar també l'import dels seus bonus.
L'Autoritat Bancària Europea (EBA) ha anunciat aquest dimecres que 39 grans bancs europeus superen el límit de la UE als bonus dels directius i els exigeix que canviïn la seva política de remuneracions. La normativa europea preveu que els bonus dels directius bancaris poden arribar a un màxim del doble del seu salari, si els accionistes ho aproven, per tal d'evitar que assumeixin riscs excessius a curt termini. D'acord amb les investigacions de l'EBA, els bancs (dels quals no n'ha fet públics els noms) han augmentat la remuneració dels seus directius artificialment, per poder ampliar també l'import dels seus bonus.

La CE declara il·legals les ajudes fiscals a Abertis, Telefònica i Banco Santander

Almunia obliga les empreses beneficiades a retornar els diners a Hisenda.
La Comissió Europea ha declarat il·legals les ajudes que Espanya va atorgar a diferents empreses de tot l'Estat, incloent-ne de catalanes. L'encara eurocomissari de Competència, Joaquín Almunia, creu que aquestes activitats "són incompatibles amb les normes de la UE sobre les ajudes estatals" i retreu a l'Estat no haver explicat a Brussel·les les seves intencions quan va reintrerpretar una llei ja existent per afavorir que algunes companyies adquirissin accions en empreses estrangeres. Brussel·les reclama ara a l'executiu del PP que recuperi les ajudes concedides a Telefònica, Banco Santander, Iberdrola, Abertis i la filial espanyola d'AXA.

El Tresor col·loca uns 4.000 milions d'euros en lletres de 6 i 12 mesos a un cost més car que l'última subhasta

EconomiaL'emissió a un any ha captat prop de 2.900 milions a un 0,288% mentre que el producte a mig any ha comercialitzat prop de 1.200 milions al 0,183%.
El Tresor Públic ha col·locat prop de 4.030 milions d'euros en lletres a 6 i 12 mesos a un preu per sobre de l'emissió celebrada el 16 de setembre. La major col·locació ha estat en lletres a 12 mesos que ha adjudicat 2.863 milions d'euros a un tipus d'interès del 0,288% lleugerament per sobre del 0,219% del setembre.

La borsa tanca amb pèrdues d'un 2% l'endemà de fer-se públic el primer contagi d'Ebola fora d'Àfrica a Espanya

L'Ibex 35 clou sessió per sota de la barrera psicològica dels 10.500 punts, concretament 10.430,70.
La borsa espanyola ha tancat sessió amb pèrdues d'un 2,02%, l'endemà que s'hagi fet públic el primer contagi d'Ebola fora d'Àfrica, que ha tingut lloc a Espanya. Tots els valors de l'Ibex 35 han tancat en números vermells a excepció d'Acelormittal, els títols del qual guanyaven un 0,15% a l'hora de cloure la sessió. Tot plegat ha fet que la borsa tanqui per sota de la barrera psicològica dels 10.500 punts, concretament en un valor de 10.430,70.

Brussel·les avisa que la recuperació econòmica iniciada el 2013 encara és "dèbil"

La taxa d'atur continua sent molt elevada, especialment pel que fa als joves, amb un 53,7% a l'Estat espanyol.
La recuperació econòmica i l'evolució de l'ocupació encara són dèbils. Són les conclusions de l'últim estudi trimestral d'ocupació i situació social que elabora la Comissió Europea. Malgrat que la recuperació econòmica s'hauria iniciat la primavera del 2013, l'atur es manté en nivells històricament elevats i a tota la UE hi ha prop de 13 milions de les persones desocupades de llarga durada, una xifra que encara creix. Tot i que l'atur juvenil s'ha reduït en la majoria dels Estats membres, l'Estat espanyol i Grècia encara mantenen les pitjors xifres de tota la UE, amb el 53,7% i el 51,5% respectivament, segons dades del mes d'agost d'aquest any.

L'Ibex 35 tanca la sessió amb pèrdues d'un 3,12% i se situa per sota dels 10.500 punts

Tots els valors del selectiu espanyol acaben la jornada en vermell després de la manca de concreció de les mesures anunciades per Draghi.
Les paraules d'aquest dijous del president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, no han convençut els mercats i l'Ibex 35 ha tancat la sessió caient un 3,12% i situant-se en els 10.418,10 punts. Tots els valors del selectiu espanyol han tancat en vermell, encapçalats per Abengoa, que ha registrat pèrdues d'un 8,76%. Gamesa ha baixat un 6,11% i el Banc Popular un 5,89%. Acciona ha registrat un descens del 4,59%, el Santander del 3,92%, el BBVA del 3,61%. Per la seva part, el Banc Sabadell ha tancat amb un descens del 3,78% en el valor de les accions, Caixabank del 4,05%, Grífols del 2,10%, IAG del 3,44%, FCC del 1,89% i Gas Natural del 2,35%.

L'atur creix al setembre de 4.196 persones tot i que amb l'increment més baix que registra aquest mes des del 2007

AturLa desocupació en termes interanuals segueix disminuint i ja acumula quinze mesos seguits de reduccions.
El nombre de persones registrades a les llistes de l'atur durant el mes de setembre es va situar en 575.812 persones, cosa que suposa un augment de la desocupació de 4.196 persones en relació amb el mes d'agost, segons dades del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Les pensions pujaran un 0,25% el 2015

PensionsLa partida de pensions contributives ascendeix a 115.669 milions d'euros, un 3,2% més.
Les pensions pujaran un 0,25% el 2015, el mínim previst en la darrera reforma del govern espanyol. Els pressupostos generals de l'Estat que el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha presentat al Congrés dels Diputats, inclouen una partida de pensions contributives de 115.669 milions d'euros, una quantitat que suposa un increment de 3.567 milions (3,2%).

Pàgina 1 de 27

Exodus: Dioses y reyes

Exodus: Dioses y reyes

(Exodus: Gods and Kings)

Estrena: 05/12/2014

Basat en el llibre de l'Èxode i en altres històries de l'...

Llegiu-ne més...
Relatos salvajes

Relatos salvajes

(Relatos salvajes)

Sinopsi

La desigualtat, la injustícia i l'exigència del món en què vivim produeixen...

Llegiu-ne més...