9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

El govern espanyol elimina els interessos pel deute de les comunitats amb l'Estat

MontoroLa mesura afectarà al FLA i al fons de proveïdors.
El govern espanyol reduirà al 0% els interessos que les comunitats autònomes li han de pagar pels diners que reben a través del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i el pla de proveïdors, segons han confirmat fonts del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

El cost laboral per treballador se situa en 2.550 euros al mes el tercer trimestre, un 2% menys que l'any passat

cost laboral per treballador Catalunya absorbeix prop del 20% de les vacants laborals que preveuen tenir les empreses en el conjunt de l'estat espanyol.
La mitjana del cost laboral per treballador a Catalunya s'ha situat el tercer trimestre en 2.550,32 euros, 100 euros més que la mitjana de l'estat espanyol. Aquests 2.550 euros suposen un descens del cost laboral del 2% en relació amb el mateix període de l'any passat, un decreixement molt per sobre del -0,4% que s'ha registrat a l'Estat, segons l'Institut d'Estadística espanyol.

Els desnonaments per hipoteca van augmentar un 22,1% a l'Estat el tercer trimestre de l'any respecte del 2013

Són xifres d'un informe del CGPJ que també destaca que el nombre de demandes per acomiadament ha baixat un 18,3%.
Els desnonaments derivats d'execucions hipotecàries van pujar un 22,1% a l'Estat durant el tercer trimestre de l'any en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Són dades de l'informe 'Efectes de la crisi econòmica als òrgans judicials' que ha publicat aquest divendres el Consell General del Poder Judicial. Els desnonaments per execució hipotecària són el 43,4% del total de llançaments que s'han practicat en aquest termini. El gruix més important, un 51,3%, han estat a causa de la Llei d'arrendaments, que, en canvi, baixen un 4,2% vist el tercer trimestre del 2013. Finalment hi ha un 5,2% de desnonaments les causes dels quals no s'especifiquen.

Els preus es mantenen plans al novembre i deixen una inflació anual negativa del -0,1%

Gasolina ipcEls descens de la factura elèctrica i dels carburants, que baixen més que el 2013, fan que l'IPC interanual català recuperi per segona vegada aquest any una taxa en negatiu.
La baixada dels preus de l'electricitat aquest mes de novembre coincidint també amb un descens dels preus del carburants, que aquest any han baixat més que l'any passat, han influït en el comportament a la baixa de la taxa d'inflació anual que de nou a Catalunya, i per segon cop en el que va d'any, ha recuperat el signe negatiu fixant un IPC del -0,1%.

L'ajuda per a aturats de llarga durada serà de 426 euros durant 6 mesos i s'activarà el 15 de gener del 2015

S'hi podran acollir els que portin més d'un any aturats i no rebin cap prestació.
El govern espanyol activarà el 15 de gener la nova ajuda de 426 euros mensuals (80% de l'IPREM) destinada a aturats de llarga durada, majors de 45 anys i amb càrregues familiars, segons han anunciat aquest dijous els secretaris d'Acció Sindical de CCOO i UGT, Ramon Górriz i Toni Ferrer. Arribarà a un màxim de 400.000 persones, tot i que a l'Estat hi ha 748.000 llars sense cap ingrés. Els qui s'acullin a la prestació, que és fruit d'un acord entre l'executiu de Rajoy i els sindicats, ho podran fer durant un màxim de sis mesos, malgrat que la mesura estarà activa durant 15 mesos, és a dir, fins al març del 2016.

El president de Bankia diu que l'entitat podria tornar els diners als primers inversors de borsa sense demanar ajudes públiques

Són 3.000 milions que podria haver de tornar en el cas que l'operació sigui declarada fraudulenta.
El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha afirmat aquest dimecres que si finalment es declara fraudulenta la seva sortida a borsa, l'entitat podria retornar els diners als inversors inicials sense necessitat de demanar ajudes públiques. Segons Goirigolzarii la possibilitat que es vegi obligada a retornar els prop de 3.000 milions d'euros (1.000 d'inversors institucionals i 2.000 de 370.000 privats) que va rebre dels primers accionistes és llunyana, però si calgués "Bankia té múscul suficient per afrontar aquesta eventualitat sense demanar diners als contribuents".

L'Eurogrup dubta de "l'eficàcia d'algunes mesures" del govern espanyol per complir el dèficit

De Guindos replica que no prendrà "mesures addicionals" i recorda que "fa només tres anys, Espanya era el pitjor de la classe".
L'Eurogrup dubta de "l'eficàcia d'algunes mesures" del govern espanyol per garantir el compliment de l'objectiu de dèficit públic per a l'any que ve, del 4,2%. Els ministres d'Economia de la zona euro han advertit aquest dilluns a l'espanyol Luís de Guindos que "seria necessari prendre mesures eficaces" per evitar una desviació de quatre dècimes (uns 4.000 milions d'euros), segons els càlculs de la Comissió Europea. "Si és resultat és que algunes de les mesures no són tan efectives com s'esperava, llavors potser caldria prendre mesures addicionals", ha avisat l'holandès Jeroen Dijsselbloem, president de l'Eurogrup. Però De Guindos li ha respost que "les mesures actuals són més que suficients".

Un informe dels inspectors del Banc d'Espanya conclou que els comptes de Bankia estaven maquillats quan va sortir a borsa

BankiaTambé considera que els resultats elaborats sota la presidència de Rato i els reformulats per Goirigolzarri "no expressaven una imatge fidel" de l'entitat.
Un informe dels inspectors del Banc d'Espanya remès al jutge conclou que els comptes de Bankia quan va sortir a borsa estaven maquillats i "no expressaven una imatge fidel de l'entitat". Així, els perits consideren que la fixació del preu per acció -3,75 euros- va suposar un descompte sobre el valor comptable del 74% que va ser "inviable" a BFA en "trencar el grup fiscal i danyar la recuperabilitat dels seus quantiosos actius fiscals".

L'endeutament de famílies i empreses se situa a nivells de fa vuit anys enrere

El 78% del palanquejament dels particulars s'explica per préstecs hipotecaris sobre habitatges.
L'esforç de despalanquejament de famílies i empreses es manté mes rere mes i aquest d'octubre el seu nivell d'endeutament es va situar en xifres similars a les registrades l'octubre del 2006, segons dades facilitades aquest dilluns pel Banc d'Espanya. Els crèdits de les famílies a l'octubre es van situar en 753.407 milions d'euros, amb una caiguda del 4% en relació amb l'octubre del 2013 i una xifra que no es donava des de l'octubre del 2006 (750.582 milions).

Pàgina 1 de 30

Cincuenta sombras de Grey

Cincuenta sombras de Grey

(Fifty shades of Grey)

Estrena: 13-02-2015

Anastasia Steele és una estudiant de Literatura que rep l'e...

Llegiu-ne més...
Stand by Me Doraemon

Stand by Me Doraemon

(Stand by me Doraemon)

Sinopsi

Nobita Nobi és un nen bastant patós al qual, sovint, les coses li surte...

Llegiu-ne més...