9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

De Guindos avança que l'economia espanyola creix a nivells pròxims al 4% en el primer semestre del 2015

El ministre d'Economia afirma que el creixement durant el segon trimestre de l'any serà superior al 0,9% del primer trimestre.
El ministre d'Economia i Competitivitat, Luís de Guindos, ha avançat aquest dimecres que el PIB espanyol està creixent durant el primer semestre de l'any "més pròxim al 4%, que al 3,5%" previst fa uns mesos. En el marc de la sessió de control al govern de l'Estat que se celebra al Congrés, de Guindos ha dit que el creixement de l'economia espanyola durant el primer trimestre de l'any s'ha situat en el 0,9%, "molt més que els socis de la zona euro", mentre que per al segon trimestre del 2015 el govern espanyol espera que el creixement "sigui superior al del primer trimestre d'enguany".

El govern espanyol és partidari de fer que Grècia compleixi els seus compromisos amb Europa i la legalitat comunitària

La vicepresidenta espanyola retreu al país hel·lè que no hagi fet les reformes necessàries.
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha mostrat partidària d'arribar a un nou acord en el marc de la reunió extraordinària que l'Eurogrup portarà a terme dilluns que ve per fer que Grècia "compleixi amb els compromisos adquirits i amb la legalitat comunitària". Així ho ha manifestat durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres on ha retret al país hel·lè que no hagi fet les reformes necessàries: "La manca de reformes han portat Grècia a tenir una situació de creixement de naturalesa negativa". Així mateix, Sáenz de Santamaría ha recordat l'important "esforç de solidaritat" financera efectuat pels països de l'entorn.

El Banc d'Espanya demana una altra reforma laboral i una pujada de l'IVA i dels impostos especials

El regulador exigeix més duresa amb les autonomies que no compleixin amb l'objectiu de dèficit.
El Banc d'Espanya ha publicat aquest dijous l'informe anual del 2014, en què reclama més reformes al govern espanyol, igual que va fer l'FMI aquesta mateixa setmana. El regulador bancari considera que cal fer una altra reforma laboral amb més "flexibilitat salarial", a més d'avançar en la reducció de la dualitat contractual i abaratir els costos laborals. En l'àmbit impositiu, demana apujar l'IVA, els impostos especials i els mediambientals. A més, aconsella seguir reduint la despesa per aprimar el dèficit i exigeix una actuació més contundent per part del govern estatal per evitar que hi hagi autonomies que, com Catalunya, no compleixin amb l'objectiu de dèficit.

L'FMI millora en sis dècimes la previsió de creixement per a Espanya, fins el 3,1% el 2015

LagardeAdverteix que l'Estat encara pateix "vulnerabilitats" i "profunds problemes estructurals" i li demana "esforços fiscals addicionals i reformes ".
L'economia espanyola creixerà el 3,1% del PIB aquest any i el 2,5% el que ve, segons el Fons Monetari Internacional. L'organisme que dirigeix Christine Lagarde ha revisat a l'alça aquest dilluns en sis dècimes i en mig punt, respectivament, les previsions que havia fet a l'abril, del 2,5% per al 2015 i el 2% per al 2016.

Hisenda confirma que les comunitats autònomes estaran obligades a demanar permís abans de donar avals a empreses del territori

El govern espanyol ontrolarà la seva política d'avals i la podrà restringir en cas d'incompliment dels objectius de dèficit.
El reglament de la reforma de la Llei de finançament de les comunitats autònomes que es va aprovar al maig al Congrés obligarà les comunitats autònomes a demanar permís al Ministeri d'Hisenda abans de concedir crèdits i avals a les empreses dels seus territoris. Tal com ha avançat el diari Expansión, totes les operacions de crèdit de les autonomies estaran sotmeses a un criteri de "prudència financera". El govern espanyol entén que la política d'avals dels governs autonòmics a les empreses dels seus territoris ha posat en risc la solvència dels seus comptes. Vincularà els permisos al compliment dels objectius de dèficit.

Espanya és el segon país de la Unió Europea amb més atur però és el que més ha baixat la taxa en un any

AturTambé és el segon país en atur juvenil amb una taxa del 49,6%, només per darrere de Grècia.
Espanya és el segon país de la Unió Europea amb una taxa d'atur més elevada. En concret, l'abril del 2015 registrava una xifra del 22,7%, només per darrere de Grècia amb un 25,4%, segons dades de l'Oficina d'Estadística de la Unió Europea, l'Eurostat.

Els preus pugen quatre dècimes al maig i la variació interanual de situa en el -0,2%

IPCL'augment s'explica per l'increment del cost dels carburants, els aliments i les begudes no alcohòliques.
Els preus van pujar al maig quatre dècimes respecte el mes passat i han registrat una variació interanual del -0,2%, segons l'IPC avançat. Aquest indicador proporciona una avançament de l'IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria un augment de quatre dècimes en la taxa anual, ja que al mes d'abril la variació va ser del -0,6%.

L'economia espanyola creix un 2,7% anual durant el primer trimestre de 2015, una dècima més del previst

EconomiaL'INE confirma l'augment del PIB en un 0,9% trimestral entre gener i març.
L'economia espanyola ha crescut 2,7% anual durant el primer trimestre de 2015, una dècima més del previst inicialment, segons ha informat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística a través de les dades de comptabilitat trimestral. Això representa un creixement anual set dècimes superior al registrat durant el darrer trimestre de 2014, quan va ser del 2%.

L'absentisme laboral a les empreses espanyoles suposa un cost de 8.000 milions d'euros a la Seguretat Social

AturLa recuperació de l'economia coincideix amb un repunt de les baixes per causes professionals.
Les baixes laborals a l'estat espanyol el 2014 van suposar un cost de 8.000 milions d'euros a la Seguretat Social, segons María Ángeles Tejada, presidenta de la comissió de Relacions Laborals i Recursos Humans de la patronal Foment del Treball. Tejada ha donat aquesta dada en el transcurs de la presentació de l'estudi 'Horaris de treball i absentisme laboral' publicat per Asepeyo i l'Associació per a la Racionalització dels Horaris Espanyols (Arhoe).

Pàgina 1 de 37

El corredor del laberinto: Las pruebas

El corredor del laberinto: Las pruebas

(Maze Runner: The scorch trials)

Strena: 18-09-2015

Segona entrega d'El corredor del laberint (2014) d...

Llegiu-ne més...
Los Minions

Los Minions

(Los Minions (2015))

Sinopsi

Els entranyables i divertits Minions ja tenen la seva pròpia pel·lícula. ...

Llegiu-ne més...

Què és el POCS?

És l’acrònim del pla d’actuació per a prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut de ...

Llegiu-ne més...