9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

El Tresor Públic col·loca 3.500 MEUR en lletres de 3 i 9 mesos a interessos propers a zero

La subhasta registra un cop més els preus més baixos de la història però evita les rendibilitats negatives.
El Tresor Públic ha captat aquest dimarts 3.500 MEUR en lletres de 3 i 9 mesos als preus més baixos de la història. Concretament, s'han col·locat 1.106 MEUR de lletres a 3 mesos a un interès molt proper a zero, del 0,032%, després de registrar una demanda que ha superat 3,2 vegades el que finalment s'ha acabat venent. El darrer cop que es van vendre lletres a 3 mesos, el 22 de juliol, es van vendre a un interès del 0,127%. Pel que fa a les lletres a 9 mesos, l'import adjudicat ha estat de 2.394 MEUR, a un tipus del 0,107% (en la darrera subhasta va ser del 0,205%). La demanda ha superat 2,3 vegades l'import col·locat. Tot i els baixos interessos, no s'han registrat rendibilitats negatives.

Les cooperatives reclamen l'aplicació "immediata" de les mesures de Brussel·les per a tots els productes afectats pel veto rus

CooperativaLa FCAC veu positiva una possible ampliació de l'àmbit de les retirades excepcionals de préssec i nectarina, més enllà de la beneficència.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reclamat aquest dilluns en una reunió amb el Ministeri d'Agricultura la necessitat que les mesures articulades per Brussel·les per fer front al veto rus a fruites i hortalisses es posin en funcionament "de manera immediata i amb la màxima agilitat".

El turisme espanyol compensa la caiguda de les entrades d'estrangers als hotels catalans el mes de juliol

Turisme14El residents de fora de l'Estat han reduït un 7% les nits contractades en establiments hotelers catalans metre que els espanyols les han augmentat un 10%.
Les dades de l'INE indiquen que el primer mes de la temporada d'estiu, els residents de fora de l'estat espanyol han reduït prop d'un 4% les entrades i prop d'un 7% el nombre de nits contractades en establiments hotelers en relació amb el mateix mes de juliol de l'any passat. Per contra, el turisme espanyol en el mateix període ha augmentat el 12% les entrades i el 10% les nits contractades en els mateixos establiments hotelers, cosa que ha compensat en part el resultat d'explotació dels hotels catalans.

El Tresor adjudica 4.545 milions en lletres a 6 i 12 mesos amb els interessos més baixos de la història

Els tipus s'han situat en el 0,080% i 0,160%, respectivament.
El Tresor Públic ha col·locat en la subhasta d'aquest dimarts 4.545,82 milions d'euros en lletres a 6 i 12 mesos per sobre de l'objectiu màxim previst, fixat entre 3.500 i 4.500 milions, i amb uns interessos que s'han situat en mínims històrics, segons ha informat el Ministeri d'Economia i Competitivitat. Els inversors han sol·licitat títols per un import de 9.136 milions d'euros i la demanda ha duplicat l'objectiu màxim previst, fixat entre 3.500 i 4.500 milions. En lletres a 6 mesos l'Estat ha adjudicat 991,78 milions d'euros a un tipus mitjà del 0,080%, per sota del 0,146% de la darrera subhasta del 15 de juliol passat.

L'Estat demanarà més recursos a Europa si no n'hi ha prou amb els 125 MEUR anunciats per la CE per compensar el veto rus

Els productors consideren que la Comissió Europea ha fet una passa endavant però demanen celeritat a Brussel·les.
La ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, considera que encara és aviat per dir si n'hi ha prou amb 125 milions d'euros per compensar els productors de fruites i verdures afectats pel tancament del mercat rus. Amb tot, ha assenyalat que "si és necessari demanarem més recursos" a la Comissió Europea per evitar que cap sector es vegi afectat per la decisió de la federació russa. Així ho ha manifestat després de la reunió que ha mantingut aquest dilluns a la seu del ministeri amb els productors, els distribuïdors i amb els representants del comerç minorista, tot afegint que el seu departament farà un seguiment individualitzat de cadascun dels sectors perjudicats.

Les exportacions creixen lleugerament prop del 2% el primer semestre

El dèficit comercial català se situa en més de 3.800 milions d'euros, amb un increment del 55% en relació amb el mateix període de l'any passat.
Les empreses van exportar el primer semestre per valor de 29.769,5 milions d'euros, cosa que suposa un increment de l'1,8% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons el Ministeri d'Economia i Competitivitat. Mentre que les exportacions creixien aquest lleuger l'1,8%, per la crisi que viuen les principals economies europees i alhora principals clients de les empreses espanyoles (França i Alemanya, especialment), les importacions s'han situat en 35.731 milions, un 8% més que el primer semestre del 2013, com resposta a l'augment del consum interior. Conseqüència d'aquest desequilibri, el dèficit comercial català s'ha situat en 5.961 milions amb un augment del 55% en relació amb el 2013.

El deute públic espanyol supera per primera vegada el bilió d'euros i ja suposa el 98,4% del PIB

Des de l'inici de la crisi l'endeutament públic s'ha triplicat i podria superar les previsions del govern espanyol per aquest any.
El deute acumulat per les administracions públiques de l'Estat va superar al juny el llindar històric del bilió d'euros (1.007.319 MEUR), el que suposa el 98,4% del PIB nacional, segons les dades difoses aquest dijous pel Banc d'Espanya. La previsió del govern és que acabi l'any al 99,5%, però de seguir al ritme actual, els càlculs podrien veure's superats. De fet, des de l'esclat de la crisi, el sector públic estatal ha triplicat el seu nivell d'endeutament (representava el 36,3% del PIB al 2007). Els préstecs a mig i llarg termini s'han increment un 11,3% respecte a 2013, mentre que els valors a curt termini en mans de les administracions públiques s'han reduït un 10% en un any.

La inflació del juliol se situa en el -0,3% i recupera el signe negatiu amb una taxa no vista des de fa cinc anys

Llum IPCEl comportament dels preus de l'electricitat, els aliments i la gasolina impulsen a la baixa l'indicador de l'IPC.
La inflació recupera el signe negatiu i el juliol s'ha situat en el -0,3%, segons dades avançades de l'Institut d'Estadística espanyol. Per trobar una taxa tan negativa, que s'haurà de confirmar el 13 de juliol, cal remuntar-se gairebé cinc anys enrere, en concret fins l'octubre del 2009 quan es va registrar un -0,7%.

La recuperació de l'economia espanyola s'accelera el segon trimestre amb un creixement del PIB del 0,6%, segons l'INE

Les previsions del Banc d'Espanya s'han vist superades per les dades avançades de l'Institut d'estadística que superen en un punt tant la taxa intertrimestral com l'anual que se situa en l'1,2%.
Les dades avançades de l'Institut d'Estadística espanyol constaten que la recuperació de l'economia espanyola agafa ritme i s'accelera per sobre de les previsions anunciades fa uns dies, el 27 de juliol, per el Banc d'Espanya. L'Institut Nacional d'Estadística (INE) assegura que el PIB del segon trimestre ha crescut un 0,6% en relació amb el primer trimestre, una dècima per sobre del 0,5% que va anunciar el Banc d'Espanya, i que després de quatre trimestres consecutius d'indicadors positius la taxa anual acumulada s'ha situat en l'1,2%, també una dècima per sobre de l'1,1% del Banc d'Espanya i set dècimes per sobre del 0,5% de taxa anual registrada al final del primer trimestre.

Pàgina 1 de 25

Caminando entre las tumbas

Caminando entre las tumbas

(A Walk Among the Tombstones)

Estrena: 31/10/2014

Matt Scudder (Liam Neeson), antic detectiu del Depar...

Llegiu-ne més...
Operación Cacahuete

Operación Cacahuete

(The nut job)

Sinopsi

La pel · lícula d'animació "Operació Cacauet (The nut job)" tractarà sobre Surly...

Llegiu-ne més...