9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

El dèficit públic de l'Estat cau un 17% entre gener i juliol, segons Hisenda

La millora de l'economia incrementa els ingressos en un 4% i disminueix les despeses en un 1,2%, en termes no financers.
El dèficit públic de l'Estat s'ha reduït un 17% entre gener i juliol de 2015, en relació al mateix període de l'any anterior, segons ha publicat aquest dilluns el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques en un comunicat. En els set primers mesos de l'any, l'Estat ha registrat un dèficit de 26.773 milions d'euros. En termes de PIB, el dèficit és equivalent al 2,44% enfront del 3,05% registrat al juliol de 2014. Aquesta reducció del dèficit de l'Estat es deu a l'augment dels ingressos en un 4% i al descens de les despeses 1,2% no financeres, xifres que reflecteixen la millora de l'activitat econòmica durant els set primers mesos de l'any.

La baixada dels preus dels carburants fa caure la inflació al -0,4% anual a l'agost, cinc dècimes per sota del mes anterior

IPCLa dada avançada publicada per l'INE situa l'IPC mensual en un -0,3%.
Els preus han caigut un 0,4% anual a tot l'Estat durant el mes d'agost, principalment per la baixada del cost dels carburants i de l'electricitat, segons les dades de l'Índex de Preus de Consum (IPC) avançat que ha publicat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'Ibex 35 obre amb una caiguda de l'1,6% i torna a cotitzar per sota els 10.000 punts

Les borses xineses respiren i registren pujades del voltant del 3% després d'un inici de setmana negre.
L'Ibex 35 ha obert la sessió d'aquest dimecres amb una caiguda de 1,6% i torna a cotitzar per sota la barrera psicològics dels 10.000 punts. La prima de risc repunta aquest matí fins als 140 punts bàsics, amb un rendiment del 0,72%. En general, les borses europees tornen a cotitzar aquest dimecres amb retallades, tot i el repunt de les borses xineses, que finalment respiren i pugen al voltant d'un 3% després d'un inici de setmana negre, amb pèrdues per sobre del 8% en l'índex de Shanghai dilluns passat.

L'Ibex 35 tanca amb una pujada del 3,68%, la segona més alta de l'any

L'índex borsari espanyol recupera els 10.000 punts després de la patacada d'aquest dilluns.
L'Ibex 35 ha tancat sessió recuperant part de les pèrdues de la primera jornada de la setmana, que es va convertir en la pitjor de l'índex borsari estatal des del 2012. Aquest dimarts els números han estat favorables i el parquet espanyol ha tancat amb un augment del 3,68% respecte del tancament d'aquest dilluns, amb una xifra de 10.115 punts. És la segona pujada més acusada de l'any i pal·lia, en part, les pèrdues registrades en la jornada nefasta de dilluns. Les incerteses sobre l'economia xinesa continuen llastrant les borses d'arreu del món, però aquest dimarts la calma s'ha imposat i la majoria han aconseguit tancar en verd.

L'Ibex 35 a punt de perdre els 10.000 punts per la incertesa sobre la Xina, cosa que no passava des del 15 de gener

En l'última setmana les pèrdues del selectiu espanyol superen el 8%.
L'Ibex 35 se situava poc després d'aquest dilluns al migdia en 9.995 punts, per sota dels 10.000, cosa que no passava des del 15 de gener d'aquest mateix any quan aquest índex selectiu va tancar la jornada en 9.982,50 punts. La incertesa sobre el futur més immediat de l'activitat econòmica de la Xina està planejant aquest últims dies sobre les borses internacionals i en concret l'Ibex 35, amb les dades del mig dia i a l'espera de veure com tancarà aquest dilluns, estava perdent el 8,3% en relació amb la cotització que va tancar el dilluns passat. Tots els títols de l'Ibex35 estaven en números vermells i només la renovable Abengoa era l'excepció amb uns guanys provisionals del 3,6%.

El Congrés aprova el tercer rescat grec amb els vots a favor de PP, PSOE, CDC, UDC, PNB i alguns partits del grup mixt

L'Esquerra Plural expressa el seu rebuig a l'acord i el titlla de xantatge al país hel·lè.
El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts el tercer rescat a Grècia en un ple extraordinari sobre l'acord adoptat la setmana passada entre la troica i el país hel·lè. A banda del vot favorable del PP, la mesura ha rebut el suport de PSOE, CDC, UDC PNB i d'algunes formacions del grup mixt, com Coalició Canària, Foro Asturias o UPN, que han destacat la necessitat d'implementar un seguit de mesures per recuperar la confiança entre els socis europeus. L'Esquerra Plural (EU-ICV-CHA) i d'altres formacions del mixt com ERC, BNG o Amaiur hi han votat en contra en considerar que es tracta d'un "xantatge". El rescat a Grècia ha rebut 297 vots a favor, 20 en contra i 5 abstencions.

El Tresor adjudica 4.903 milions en bons a tres i cinc anys i obligacions a deu anys a un interès més baix

Els tipus s'han situat en el 0,341%, 0,916% i 1,982%, respectivament.
El Tresor Públic ha adjudicat en la subhasta d'aquest dijous 4.903,43 milions d'euros en bons a tres i cinc anys i obligacions a deu anys a un interès més baix i a la part alta de l'objectiu màxim establert (entre 4.000 i 5.000 milions de euros). Els inversors han sol·licitat títols per valor de 9.325,7 milions, 1,9 vegades l'import total adjudicat. En els bons a tres anys, el Tresor ha col·locat 1.871,03 milions a un tipus mitjà de el 0,341%, per sota del 0,395% de la darrera emissió del 16 de juliol. En els bons a cinc anys, l'Estat ha venut 1.741,85 milions a una rendibilitat mitjana del 0,916%, inferior a 1,291% de l'última subhasta del 2 de juliol. En les obligacions a deu anys s'han adjudicat 1.290,55 milions a un tipus mitjà de l'1,982%, també per sota del 2,099% de la subhasta del 16 de juliol.

El govern espanyol comunica als sindicats que augmentarà les pensions un 0,25% al 2016, el mínim que estableix la llei

El sou per als funcionaris creixerà un 1% després d'estar cinc anys congelat.
Els pressupostos generals de l'Estat per al 2016 incorporaran un augment de les pensions contributives i no contributives del 0,25%, segons ha comunicat el govern espanyol de manera verbal als sindicats en el marc dels contactes que han mantingut en les últimes hores al Consell General de l'Institut Nacional de Seguretat Social i la Mesa de la Funció Pública. Les bases de cotització a la Seguretat Social se situaran a l'1%. El Ministeri d'Hisenda també ha comunicat als representants sindicals que els sous dels funcionaris augmentaran un 1% al 2016 i recuperaran aquest setembre un 0,25% de la paga extraordinària que no van percebre el 2012.

El comerç electrònic a l'Estat creix un 24,8% durant el 2014 fins als 15.891 milions d'euros

El sector de les agències de viatges i operadors turístics encapçalen les vendes amb el 13,2% de la facturació total.
La facturació del comerç electrònic a l'Estat ha augmentat un 24,8% durant el 2014 fins als 15.891,3 milions d'euros, enfront els 12.731 milions de l'any anterior. Durant el quart trimestre de 2014, els ingressos han crescut un 25,8% interanual, fins als 4.316,3 milions d'euros, segons les últimes dades de comerç electrònic de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. Els sectors d'activitat amb més ingressos han estat les agències de viatges i operadors turístics, amb el 13,2% de la facturació total; el transport aeri, amb el 7,7%, i les peces de vestir, amb el 5,7%.

Pàgina 1 de 38

Deadpool

Deadpool

(Deadpool)

Estrena: 19/02/2016

Deadpool és un mercenari que es va unir al projecte Arma X per curar el...

Llegiu-ne més...
Un día perfecto

Un día perfecto

(A perfect day)

Sinopsi

A "Un día perfecto (A perfect day)", pel·lícula de director Fernando León de A...

Llegiu-ne més...