9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

El deute públic espanyol baixa al juliol en 6.929 milions d'euros, però es manté per sobre del bilió d'euros

L'endeutament de l'Estat multiplica per més de dos el que es registrava a l'inici de la crisi econòmica.
El deute públic del conjunt d'administracions de l'Estat ha baixat al juliol en 6.929 milions d'euros, però es manté per sobre del bilió d'euros, concretament en 1.005.714 milions, segons ha informat dimecres el Banc d'Espanya. Malgrat aquest descens del deute públic en termes mensuals, l'endeutament del conjunt de les administracions espanyola s'ha incrementat en relació al juliol de 2013, quan va registrar la xifra de 954.221 milions d'euros. el deute públic del conjunt d'administracions públiques espanyoles no ha parat de créixer des de l'inici de la crisi econòmica.

El deute públic del conjunt de les administracions de l'Estat s'alça fins el 98,9% del producte interior brut

Catalunya registra un endeutament de 61.836 milions d'euros, equivalent al 31% del seu PIB.
El deute públic del conjunt de les administracions de l'Estat ha ascendit al 98,9% del producte interior brut durant el segon trimestre de 2014, un rècord històric, segons ha informat el Banc d'Espanya. Així, el deute públic espanyol ha assolit la xifra d'1,013 bilions d'euros. El deute de l'administració central de l'Estat puja 1,3 punts en relació al primer trimestre i representa el 76% del PIB, mentre que el del conjunt de les comunitats autònomes s'alça tres dècimes i és equivalent al 22,3% del PIB. D'altra banda, el deute públic de les corporacions es manté estable en el 4,1% del PIB, mentre que la Seguretat Social ha presentat un superàvit del 3,5%, una dècima més que al primer trimestre.

Ana Patricia Botín és nomenada per unanimitat nova presidenta del Banc Santander

Ana Patricia BotinLa nova presidenta agraeix el suport i promet seguir treballant per construir un Banc Santander "millor".
El Consell del Banc Santander ha nomenat aquest dimecres per unanimitat com a nova presidenta de l'entitat a Ana Patrícia Botín-Sanz de Sautuola O'Shea (Santander, 1960), filla del fins avui president, Emilio Botín, que ha mort sobtadament d'un infart. Ana Patrícia Botín, que recentment havia entrat a la llista Bloomberg de les 50 dones més influents del Món, és llicenciada en Ciències Econòmiques s'encarregava fins ara del grup de negocis del Santander al Regne Unit, a més de ser membre del Consell d'Administració de Coca-Cola. En ser elegida ha agraït el suport i ha promès treballar per seguir "construint" un Banc Santander "millor".

L'OCDE preveu que l'economia espanyola creixerà un 1,2% aquest 2014 i un 1,6% el 2015

L'organisme recomana al govern de l'Estat que redueixi les cotitzacions socials pels treballadors de menor qualificació.
L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha previst que l'economia espanyola creixerà un 1,2% aquest 2014 i un 1,6% el proper any 2015. En l'Estudi Econòmic d'Espanya, que s'ha presentat aquest dilluns, l'organisme ha destacat que l'estat espanyol "està emergint d'una perllongada recessió gràcies a un creixement moderat i un augment de la seva competitivitat internacional". L'OCDE ha recomanat al govern espanyol que mantingui les reformes estructurals que "millorin la productivitat i la competitivitat" de l'economia i ha proposat que es redueixin les cotitzacions socials que paguen les empreses pels treballadors de menor qualificació.

El govern espanyol obrirà el 100% dels fons per a formació a les empreses privades al 2015

Báñez anuncia que les comunitats autònomes veuran a partir de l'any vinent com el 60% dels fons per a formació es vinculen a resultats.
La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha presentat aquest divendres al Consell de Ministres a reforma de les polítiques d'ocupació que, entre altres, estableix que el 100% dels fons destinat a aquesta matèria s'obrirà a la lliure concurrència d'empreses al 2015 i que les comunitats autònomes veuran com el 60% dels diners que reben en aquest capítol es vinculen als seus resultats. Les mesures formen part d'un ampli paquet que inclou l'Estratègia d'Activació per a l'Ocupació 2014-2016 i el Pla Anual d'Ocupació 2014, a més del repartiment de 1.252 milions d'euros entre les comunitats autònomes.

La UE ofereix 30 milions d'euros addicionals per pal·liar l'impacte de les sancions russes en els productes agrícoles

Dacian CiolosEls diners es destinaran a les campanyes de promoció de la PAC i s'afegeixen al pressupost anual de 60 milions per aquestes accions.
La Comissió Europea ha anunciat aquest dimecres que assignarà 30 milions d'euros addicionals a les campanyes de promoció de productes agrícoles. Els diners caldrà sumar-los als 60 milions d'euros anuals de pressupost de la PAC destinats a aquestes accions.

L'atur puja de 3.385 persones a l'agost després de sis mesos de descensos i se situa en 571.616 desocupats

AturLa reducció de les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya acumula 14 mesos seguits de caigudes en termes interanuals.
El nombre d'aturats ha pujat de 3.385 persones a l'agost i s'ha situat en 571.616 desocupats, un 0,6% més que al juliol, segons ha publicat aquest dimarts el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. L'economia catalana ha registrat el primer increment de l'atur en termes mensuals des de gener de 2014.

L'Euríbor es redueix fins al 0,469% a l'agost i fixa un nou mínim històric

L'índex de referència hipotecària registrat un descens de 0,073 punts els darrers dotze mesos.
L'Euríbor s'ha reduït fins al 0,469% a l'agost i fixa així un nou mínim històric, segons dades d'aquest dilluns del Banc d'Espanya. L'índex de referència hipotecària ha registrat un descens de 0,073 punts aquest darrer any. Així mateix, l'Euríbor també ha registrat a l'agost la caiguda mensual més accentuada des del desembre passat. En relació a altres indicadors de referència del mercat hipotecari, el Míbor, el tipus interbancari a un any que servia de referència oficial del mercat hipotecari per als préstecs subscrits abans de l'1 de gener de 2000, aquest ha caigut del 0,488% al juliol fins al 0,469% de l'agost.

CaixaBank adquireix el negoci bancari de Barclays a l'estat espanyol per 800 milions d'euros

Caixa BankIncorporarà 550.000 nous clients, una xarxa de 270 oficines i gairebé 2.400 empleats quan s'executi l'acord, a finals d'any.
CaixaBank ha acordat amb Barclays Bank PLC l'adquisició de la societat Barclays Bank SAU per 800 milions d'euros, segons un comunicat difós aquest diumenge. L'entitat presidida per Isidre Fainé incorporarà amb la operació una cartera de 550.000 nous clients, una xarxa de 270 oficines i gairebé 2.400 empleats.

Pàgina 1 de 26

Los juegos del hambre: Sinsajo. Part 1

Los juegos del hambre: Sinsajo. Part 1

(The Hunger Games: Mockingjay - Part 1)

Estrena: 21-11-2014

Ens situa a Katniss Everdeen (Jennifer Law...

Llegiu-ne més...
Marsella

Marsella

Sinopsi

Virgínia i Sara lluiten per la custòdia de Claire, acollida per Virginia fa 5 anys. Un viatge...

Llegiu-ne més...

Nova plataforma ciutadana a Palau-saverdera

La iniciativa de crear aquesta plataforma sorgeix d'un grup de ciutadans de Palau-saverdera que, con...

Llegiu-ne més...