9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

La inflació del juliol se situa en el -0,3% i recupera el signe negatiu amb una taxa no vista des de fa cinc anys

Llum IPCEl comportament dels preus de l'electricitat, els aliments i la gasolina impulsen a la baixa l'indicador de l'IPC.
La inflació recupera el signe negatiu i el juliol s'ha situat en el -0,3%, segons dades avançades de l'Institut d'Estadística espanyol. Per trobar una taxa tan negativa, que s'haurà de confirmar el 13 de juliol, cal remuntar-se gairebé cinc anys enrere, en concret fins l'octubre del 2009 quan es va registrar un -0,7%.

La recuperació de l'economia espanyola s'accelera el segon trimestre amb un creixement del PIB del 0,6%, segons l'INE

Les previsions del Banc d'Espanya s'han vist superades per les dades avançades de l'Institut d'estadística que superen en un punt tant la taxa intertrimestral com l'anual que se situa en l'1,2%.
Les dades avançades de l'Institut d'Estadística espanyol constaten que la recuperació de l'economia espanyola agafa ritme i s'accelera per sobre de les previsions anunciades fa uns dies, el 27 de juliol, per el Banc d'Espanya. L'Institut Nacional d'Estadística (INE) assegura que el PIB del segon trimestre ha crescut un 0,6% en relació amb el primer trimestre, una dècima per sobre del 0,5% que va anunciar el Banc d'Espanya, i que després de quatre trimestres consecutius d'indicadors positius la taxa anual acumulada s'ha situat en l'1,2%, també una dècima per sobre de l'1,1% del Banc d'Espanya i set dècimes per sobre del 0,5% de taxa anual registrada al final del primer trimestre.

El govern espanyol augmenta fins a l'1,5% la previsió de creixement per al 2014 i al 2% al 2015

De Guindos anuncia que també rebaixarà la previsió d'atur, que actualment és del 24,9%.
El govern espanyol ha revisat a l'alça les previsions de creixement de l'economia espanyola al 2014 i 2015, que ara situa en un 1,5 i un 2% del PIB. Fins ara preveia un creixement de l'1,2% al 2014 i l'1,8% al 2015. Les noves previsions del Ministeri estan per sobre les del Banc d'Espanya (1,3 i 2%), les de la Comissió Europea (1,1 i 2,1%) i les del Fons Monetari Internacional (1,2 i 1,6%).

Les persones més grans de 65 anys no tributaran per es plusvàlues de la venda de béns si reinverteixen en rendes vitalícies

Serà una de les mesures de la reforma fiscal que el Consell de Ministres aporva divendres.
El secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, ha anunciat aquest dimarts que la reforma fiscal que el Consell de Ministres aprovarà aquest divendres implicarà que les persones més grans de 65 anys no tributaran per les plusvàlues per la venda de qualsevol tipus d'actiu, ja siguin immobles o accions, sempre que aquests recursos es reinverteixin en productes de rendes vitalícies per completar les seves pensions.

Hisenda eleva a 180.000 el límit exempt de tributació en les indemnitzacions per acomiadament

Cristóbal Montoro diu que la recaptació tributària ha crescut un 5 per cent durant el mes de juliol.
El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha anunciat aquest dilluns que el govern espanyol elevarà a 180.000 euros el límit exempt de de tributació en les indemnitzacions per acomiadament. Montoro ha apuntat que aquest ha estat un dels aspectes més polèmics de la reforma fiscal i ha assegurat que ampliarà el límit d'exempció per tal d'igualar-lo a l'establert a la Comunitat Foral de Navarra. El ministre d'Hisenda ha fet aquestes manifestacions durant un acte a Sevilla en motiu de la publicació al BOE de l'aprovació del consorci de la Zona Franca del Port de Sevilla, primera fluvial de l'Estat.

L'FMI preveu un creixement de l'1,6% de l'economia espanyola el 2015

El Fons Monetari Internacional estipula que l'Estat tancarà el 2014 amb un augment de l'1,2% del PIB i millora en sis dècimes les projeccions per a l'any vinent.
El Fons Monetari Internacional pronostica que l'economia espanyola creixerà un 1,2% aquest any i un 1,6% el vinent, segons publica l'organisme internacional en les seves previsions d'estiu fetes públiques aquest dijous. Les dades milloren en un 0,3% i en un 0,6%, respectivament, les projeccions que el mateix FMI va fer el mes d'abril, i confirmen les que va anunciar en un informe recent dedicat a Espanya. A nivell europeu, l'FMI preveu un creixement de l'1,9% i de l'1,7% del PIB alemany, una millora del 0,2% i del 0,1% respecte a l'abril. Però també alerta d'una caiguda a França, on l'economia tancaria aquest 2014 amb un creixement del 0,7% i de l'1,4% el vinent, un 0,3% i un 0,1% menys del previst.

La desocupació cau de 69.800 persones el segon trimestre i redueix dos punts la taxa d'atur que se situa en el 20,22%

Atur11La reducció del nombre de les persones sense feina és la més elevada dels últims 12 anys, des que l'INE recull la sèrie a partir del 2002.
El nombre de d'aturats s'ha reduït de 69.800 persones el segon trimestre en relació amb el trimestre anterior i suposa la disminució més important dels últims dotze anys, segons l'Institut d'Estadística espanyol. En relació amb l'any passat, l'atur s'ha reduït de 138.700 persones sent també la caiguda més rellevat que s'ha registrat mai en la sèrie.

El Banc d'Espanya revisa a l'alça el creixement del PIB per al 2014 i 2015 i el situa en l'1,3 i 2% respectivament

L'organisme regulador estima un increment del 0,5% al segon trimestre, un 0,1% més que al primer trimestre.
El Banc d'Espanya ha revisat a l'alça el creixement del PIB per al 2014 i 2015 i l'ha situat en l'1,3 i 2%, respectivament. Aquestes taxes suposen l'increment d'una i tres dècimes més en relació als pronòstics anteriors. Així mateix, en el seu informe trimestral de juliol-agost el Banc d'Espanya assenyala que la recuperació de l'economia espanyola continua afermant-se "de forma gradual" afavorida per la normalització de les condicions financeres i la millora de l'ocupació. En aquest sentit, estima que en el segon trimestre del 2014 el PIB va augmentar un 0,5% respecte al primer trimestre, quan el creixement va ser del 0,4%.

El govern espanyol treu 500 milions més del Fons de Reserva de la Seguretat Social per pagar pensions

L'1 de juliol ja va fer ús de 5.500 milions més.
El govern espanyol ha tret aquest dilluns 500 milions d'euros més del Fons de Reserva de la Seguretat Social per poder garantir el "pagament puntual de les pensions contributives del sistema públic", segons explica en un comunicat. Amb aquesta disposició, el Fons de Reserva de la Seguretat Social cau fins als 48.722,14 milions d'euros, el 5,76% del PIB del 2013. L'1 de juliol, com és habitual, es produeix una necessitat de finançament extraordinària per pagar la mensualitat de les pensions, i el 21 de juliol es liquida l'IRPF corresponent a aquestes pensions. Per aquest motiu, l'1 de juliol la Tresoreria General ja va treure del Fons 5.500 milions d'euros.

Pàgina 1 de 24

El Juez

El Juez

(The judge)

Estrena: 24/10/2014

Hank Palmer és un important advocat que torna al seu poble natal on el...

Llegiu-ne més...
Anarchy: La noche de las bestias

Anarchy: La noche de las bestias

(The purge: Anarchy)

Sinopsi

El govern, ara en mans dels Nous Fundadors d'Amèrica (NFA), autoritza una...

Llegiu-ne més...