9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

Els preus pugen quatre dècimes al maig i la variació interanual de situa en el -0,2%

IPCL'augment s'explica per l'increment del cost dels carburants, els aliments i les begudes no alcohòliques.
Els preus van pujar al maig quatre dècimes respecte el mes passat i han registrat una variació interanual del -0,2%, segons l'IPC avançat. Aquest indicador proporciona una avançament de l'IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria un augment de quatre dècimes en la taxa anual, ja que al mes d'abril la variació va ser del -0,6%.

L'economia espanyola creix un 2,7% anual durant el primer trimestre de 2015, una dècima més del previst

EconomiaL'INE confirma l'augment del PIB en un 0,9% trimestral entre gener i març.
L'economia espanyola ha crescut 2,7% anual durant el primer trimestre de 2015, una dècima més del previst inicialment, segons ha informat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística a través de les dades de comptabilitat trimestral. Això representa un creixement anual set dècimes superior al registrat durant el darrer trimestre de 2014, quan va ser del 2%.

L'absentisme laboral a les empreses espanyoles suposa un cost de 8.000 milions d'euros a la Seguretat Social

AturLa recuperació de l'economia coincideix amb un repunt de les baixes per causes professionals.
Les baixes laborals a l'estat espanyol el 2014 van suposar un cost de 8.000 milions d'euros a la Seguretat Social, segons María Ángeles Tejada, presidenta de la comissió de Relacions Laborals i Recursos Humans de la patronal Foment del Treball. Tejada ha donat aquesta dada en el transcurs de la presentació de l'estudi 'Horaris de treball i absentisme laboral' publicat per Asepeyo i l'Associació per a la Racionalització dels Horaris Espanyols (Arhoe).

El Tresor col·loca 5.508 milions d'euros en bons i obligacions a uns interessos superiors

Els tipus s'han situat en el 0,246%, 0,641% i 2,311% respectivament.
El Tresor Públic ha col·locat en la subhasta d'aquest dijous 5.508,62 milions d'euros en bons a 3 i 5 anys i obligacions a 15 anys, per sobre l'objectiu màxim previst (4.500- 5.500 milions) i a uns interessos superiors en les tres referències, segons ha informat el Ministeri d'Economia i Competitivitat. Els inversors han sol·licitat títols per un import de 10.618,1 milions, 1,9 vegades l'import total adjudicat. En els bons a 3 anys, l'Estat ha venut 3.525,5 milions a un tipus mitjà del 0,246%, per sobre del 0,193% de la darrera subhastada del passat 7 de maig.

CaixaBank té un "excedent de personal" de 750 treballadors a Andalusia, Canàries, Navarra i Burgos

El banc inicia negociacions amb els sindicats per plantejar mobilitat geogràfica i extincions de contractes.
CaixaBank ha comunicat als representants sindicals de l'entitat bancària que hi ha un "excedent de personal" de 750 persones a Andalusia, les Canàries, Navarra i Burgos. Fonts de l'empresa han assegurat que encara no se sap quants d'aquests treballadors seran acomiadats, ja que alguns podrien acollir-se a la mobilitat geogràfica que planteja l'empresa, atès que a Catalunya falta personal. Representants de la companyia i els treballadors han iniciat les negociacions aquest dilluns. CCOO ha advertit que no acceptarà cap ERO forçós, cap tipus de mobilitat geogràfica obligada ni que els treballadors es vegin forçats a canviar de centre de treball en més de 25 quilòmetres.

El govern espanyol destina 225 MEUR al pla Pive 8 i redueix a 1.500 euros l'ajut per a la compra d'un cotxe

Santamaría assegura que l'executiu vol intensificar la renovació del parc automobilístic.
El govern espanyol ha aprovat aquest dijous la vuitena edició del pla Pive amb l'objectiu d'intensificar la renovació del parc automobilístic de l'Estat espanyol i reduir l'edat mitjana de la flota. El nou pla té un pressupost de 225 milions d'euros fins a finals d'any i entre les novetats hi ha la reducció en 500 euros per a la compra d'un cotxe. De manera que aquest ajut passarà de 2.000 a 1.500 euros. La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que l'objectiu de tots els programes Pive passa per aconseguir substituir prop d'un milió dos cents mil de vehicles antics per les mateixes unitats de nous.

El Banc d'Espanya només ha recuperat 2.666 dels 61.495 milions d'euros del rescat a la banca

L'entitat que més diners ha rebut ha estat Bankia, 22.424 milions d'euros.
El Banc d'Espanya només ha recuperat 2.666 milions d'euros dels 61.495 que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (53.553 milions) i el Fons de Garantia de Dipòsits (7.942 milions) han destinat -amb diners públics- des del 2009 a rescatar les entitats bancàries. Així consta a una nota informativa que ha fet pública sobre el procés de reestructuració del sistema bancari espanyol. L'Estat encara disposa de participacions a Banc Mare Nostrum i BFA (Bankia) i obligacions convertibles de Banco CEISS i Banco Grupo Caja 3 per un total de 1.011 milions d'euros.

La CE eleva cinc dècimes la previsió de creixement per a Espanya, fins al 2,8% el 2015, el doble que la mitjana de la zona euro

Segons les seves previsions econòmiques, l'atur es mantindrà encara per sobre del 20% l'any que ve.
L'economia espanyola creixerà un 2,8% del PIB el 2015 i un 2,6% el 2016, segons la Comissió Europea. Brussel·les ha hagut de revisar a l'alça aquest dimarts les seves previsions, en mig punt per a aquest any (al febrer havia pronosticat un 2,3%) i en una dècima per al que ve (des del 2,5%). Espanya creixerà pràcticament el doble que la mitjana de la zona euro, que ho farà un 1,5% aquest 2015, segons l'executiu comunitari, i només la superaran quatre països: Irlanda i Malta (3,6%), Luxemburg (3,4%) i Eslovàquia (3%). L'atur espanyol, però, es mantindrà encara per sobre del 20% el 2016 i només caurà al 22,4% aquest any i al 20,5% el que ve.

Espanya es manté com el segon estat amb més atur a la UE amb un 23%

AturÉs també un dels països on s'ha registrat una caiguda més forta de l'atur respecte el març de l'any passat.
Espanya té una taxa d'atur del 23%, la segona més alta dels estats membres de la Unió Europea, segons ha publicat aquest dijous l'Eurostat, l'oficina d'estadística europea. El percentatge d'aturats que hi ha a l'Estat només el supera Grècia, amb un 25,7% amb dades del gener.

Pàgina 1 de 36

El corredor del laberinto: Las pruebas

El corredor del laberinto: Las pruebas

(Maze Runner: The scorch trials)

Strena: 18-09-2015

Segona entrega d'El corredor del laberint (2014) d...

Llegiu-ne més...
Nuestro último verano en Escocia

Nuestro último verano en Escocia

(What We Did on Our Holiday)

Sinopsi

Una jove parella de Londres recentment separada ha d'anar amb els...

Llegiu-ne més...

Anar a favor de vent

Aquesta és una terra plena d'aire, d'aire en estat pur si bufa la tramuntana. Per això els nostres p...

Llegiu-ne més...