9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

CaixaBank adquireix el negoci bancari de Barclays a l'estat espanyol per 800 milions d'euros

Caixa BankIncorporarà 550.000 nous clients, una xarxa de 270 oficines i gairebé 2.400 empleats quan s'executi l'acord, a finals d'any.
CaixaBank ha acordat amb Barclays Bank PLC l'adquisició de la societat Barclays Bank SAU per 800 milions d'euros, segons un comunicat difós aquest diumenge. L'entitat presidida per Isidre Fainé incorporarà amb la operació una cartera de 550.000 nous clients, una xarxa de 270 oficines i gairebé 2.400 empleats.

França ofereix "cooperació" a Espanya per evitar noves "tensions" entre els agricultors dels dos estats

Els productors francesos fan arribar una carta a la ministra Tejerina per precisar que "les reivindicacions no s'adrecen" als seus homòlegs espanyols.
El ministre francès d'Agricultura, Stéphane Le Foll, ha expressat la voluntat de "cooperar" amb l'Estat espanyol per evitar que es tornin a produir incidents com els d'aquest estiu al peatge del Voló, on agricultors francesos van arribar a buidar camions sencers carregats amb fruites i verdures procedents de Catalunya. Així ho ha manifestat Le Foll durant la roda de premsa posterior a la trobada que ha mantingut aquest dijous amb la seva homòloga espanyola, Isabel García Tejerina, a Madrid. El titular d'Agricultura francès ha reconegut que s'han produït contactes entre tots dos departaments arran de les tensions i ha afegit que esperen "millorar la situació i resoldre la crisi".

Espanya i França fan front comú per demanar "celeritat" a la Comissió Europea en la gestió del veto rus

El ministeri d'Agricultura demanarà a Europa que incorpori la pruna, els cítrics i el caqui en el paquet d'ajuts.
Espanya i França demanaran a la Comissió Europea "celeritat" en la gestió del veto rus, que adopti les mesures necessàries i que hi destini prou pressupost. Així ho ha subratllat la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, després de la reunió que ha mantingut amb el seu homòleg francès, Stéphane Le Foll, aquest dijous a Madrid per analitzar l'impacte de l'embargament establert per la federació russa a la importació de determinats productes agroalimentaris procedents de la Unió Europea. Així mateix, García Tejerina ha assenyalat que l'estat espanyol demanarà a Europa que incorpori la pruna, els cítrics i el caqui al paquet d'ajudes.

El Tresor Públic col·loca 3.500 MEUR en lletres de 3 i 9 mesos a interessos propers a zero

La subhasta registra un cop més els preus més baixos de la història però evita les rendibilitats negatives.
El Tresor Públic ha captat aquest dimarts 3.500 MEUR en lletres de 3 i 9 mesos als preus més baixos de la història. Concretament, s'han col·locat 1.106 MEUR de lletres a 3 mesos a un interès molt proper a zero, del 0,032%, després de registrar una demanda que ha superat 3,2 vegades el que finalment s'ha acabat venent. El darrer cop que es van vendre lletres a 3 mesos, el 22 de juliol, es van vendre a un interès del 0,127%. Pel que fa a les lletres a 9 mesos, l'import adjudicat ha estat de 2.394 MEUR, a un tipus del 0,107% (en la darrera subhasta va ser del 0,205%). La demanda ha superat 2,3 vegades l'import col·locat. Tot i els baixos interessos, no s'han registrat rendibilitats negatives.

Les cooperatives reclamen l'aplicació "immediata" de les mesures de Brussel·les per a tots els productes afectats pel veto rus

CooperativaLa FCAC veu positiva una possible ampliació de l'àmbit de les retirades excepcionals de préssec i nectarina, més enllà de la beneficència.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reclamat aquest dilluns en una reunió amb el Ministeri d'Agricultura la necessitat que les mesures articulades per Brussel·les per fer front al veto rus a fruites i hortalisses es posin en funcionament "de manera immediata i amb la màxima agilitat".

El turisme espanyol compensa la caiguda de les entrades d'estrangers als hotels catalans el mes de juliol

Turisme14El residents de fora de l'Estat han reduït un 7% les nits contractades en establiments hotelers catalans metre que els espanyols les han augmentat un 10%.
Les dades de l'INE indiquen que el primer mes de la temporada d'estiu, els residents de fora de l'estat espanyol han reduït prop d'un 4% les entrades i prop d'un 7% el nombre de nits contractades en establiments hotelers en relació amb el mateix mes de juliol de l'any passat. Per contra, el turisme espanyol en el mateix període ha augmentat el 12% les entrades i el 10% les nits contractades en els mateixos establiments hotelers, cosa que ha compensat en part el resultat d'explotació dels hotels catalans.

El Tresor adjudica 4.545 milions en lletres a 6 i 12 mesos amb els interessos més baixos de la història

Els tipus s'han situat en el 0,080% i 0,160%, respectivament.
El Tresor Públic ha col·locat en la subhasta d'aquest dimarts 4.545,82 milions d'euros en lletres a 6 i 12 mesos per sobre de l'objectiu màxim previst, fixat entre 3.500 i 4.500 milions, i amb uns interessos que s'han situat en mínims històrics, segons ha informat el Ministeri d'Economia i Competitivitat. Els inversors han sol·licitat títols per un import de 9.136 milions d'euros i la demanda ha duplicat l'objectiu màxim previst, fixat entre 3.500 i 4.500 milions. En lletres a 6 mesos l'Estat ha adjudicat 991,78 milions d'euros a un tipus mitjà del 0,080%, per sota del 0,146% de la darrera subhasta del 15 de juliol passat.

L'Estat demanarà més recursos a Europa si no n'hi ha prou amb els 125 MEUR anunciats per la CE per compensar el veto rus

Els productors consideren que la Comissió Europea ha fet una passa endavant però demanen celeritat a Brussel·les.
La ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, considera que encara és aviat per dir si n'hi ha prou amb 125 milions d'euros per compensar els productors de fruites i verdures afectats pel tancament del mercat rus. Amb tot, ha assenyalat que "si és necessari demanarem més recursos" a la Comissió Europea per evitar que cap sector es vegi afectat per la decisió de la federació russa. Així ho ha manifestat després de la reunió que ha mantingut aquest dilluns a la seu del ministeri amb els productors, els distribuïdors i amb els representants del comerç minorista, tot afegint que el seu departament farà un seguiment individualitzat de cadascun dels sectors perjudicats.

Les exportacions creixen lleugerament prop del 2% el primer semestre

El dèficit comercial català se situa en més de 3.800 milions d'euros, amb un increment del 55% en relació amb el mateix període de l'any passat.
Les empreses van exportar el primer semestre per valor de 29.769,5 milions d'euros, cosa que suposa un increment de l'1,8% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons el Ministeri d'Economia i Competitivitat. Mentre que les exportacions creixien aquest lleuger l'1,8%, per la crisi que viuen les principals economies europees i alhora principals clients de les empreses espanyoles (França i Alemanya, especialment), les importacions s'han situat en 35.731 milions, un 8% més que el primer semestre del 2013, com resposta a l'augment del consum interior. Conseqüència d'aquest desequilibri, el dèficit comercial català s'ha situat en 5.961 milions amb un augment del 55% en relació amb el 2013.

Pàgina 1 de 25

Caminando entre las tumbas

Caminando entre las tumbas

(A Walk Among the Tombstones)

Estrena: 31/10/2014

Matt Scudder (Liam Neeson), antic detectiu del Depar...

Llegiu-ne més...
Les noves aventures de la Caputxeta Vermella

Les noves aventures de la Caputxeta Vermella

(Hoodwinked Too! Hood vs. Evil)

Sinopsi

Torna la intrèpida Caputxeta Vermella en una pel.lícula plena ...

Llegiu-ne més...