9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

L'Estat aprova les reduccions dels mòduls d'IRPF per a flors i plantes ornamentals, boví de llet i diverses zones agrícoles

Impulsa la mesura per les circumstàncies excepcionals que van afectar la rendibilitat d'explotacions al 2013.
El govern espanyol ha publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) les reduccions dels mòduls d'IRPF per a flors i plantes ornamentals, boví de llet i diverses zones agrícoles. S'aplicaran a la declaració que s'inicia el pròxim 23 d'abril. Entre altres, estableixen rebaixes en els índexs en àmplies zones productores d'ametlla i contemplen minoracions dels mòduls en determinades zones productores de cereals, cítrics i fruita dolça, entre altres. Les reduccions per a flors i plantes ornamentals són del 0,32 a 0,16, i per al boví de llet: de 0,32 a 0,26.

Andalusia, Ceuta, Melilla, les Canàries i Extremadura són les cinc regions amb més atur de la Unió Europea

AturCatalunya va tancar el 2013 amb un 23,4% de desocupació i se situa entre les 25 zones amb més atur de la UE, segons Eurostat.
Cinc regions espanyoles pateixen les taxes d'atur més altes de tota la Unió Europea, amb almenys una de cada tres persones amb edat de treballar sense feina. Són Andalusia, Ceuta, Melilla, les Canàries i Extremadura. Castella la Manxa i Múrcia també apareixen al top 10. Espanya també destaca en el rànquing d'atur juvenil europeu que lidera Ceuta amb un 72,7% de desocupació.

El Parlament Europeu aprova el mecanisme de resolució bancària i el fons únic de 55.000 milions d'euros

Michel BarnierL'Eurocambra també dóna llum verda a la directiva de resolució i rescat i un nou sistema de garanties de dipòsits de fins a 100.000 euros.
El ple del Parlament europeu ha aprovat aquest dimarts una sèrie de directives que complementen el sistema únic de supervisió bancària. D'una banda, s'ha ratificat el mecanisme de resolució bancària, que inclou un fons de 55.000 milions d'euros per cobrir el tancament de les entitats en fallida. També s'ha donat llum verda a la directiva de resolució i rescat, que inclou la creació de fons nacionals finançats amb taxes bancàries.

Espanya és el tercer estat de la UE on més ha baixat el preu de l'habitatge

L'últim any els preus de les vivendes han caigut un 6,3%, segons Eurostat.
El preu de l'habitatge a l'Estat segueix caient. Segons Eurostat, l'últim trimestre del 2013 els pisos es van abaratir a Espanya un 6,3% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. És el tercer descens més important de tota la UE, només superat per Croàcia (-14,4%) i Xipre (-9,4%). Els estats on més han pujat els preus són Suècia (+7%), Letònia (+7,9%) i Estònia (+15,6%). Al conjunt de la UE, els preus de l'habitatge s'ha mantingut pràcticament iguals que l'any passat i als països de la zona euro han baixat un 1,4%. A més, segons dades de l'índex de preus que ha publicat Eurostat aquest divendres, Espanya és el segon estat de la UE on més han baixat els preus en termes trimestrals.

L'FMI preveu un creixement del 0,9% del PIB aquest any i que l'atur se situï al 25,5%

L'organisme internacional millora en tres dècimes els pronòstics econòmics per a l'Estat espanyol pel 2014.
El Fons Monetari Internacional ha millorat les seves previsions per a l'economia espanyola, i pronostica que creixerà un 0,9% el 2014, tres dècimes més del que assegurava el mes de gener, quan situava l'augment del PIB en el 0,6%. En el seu darrer informe sobre la situació de l'economia mundial, l'FMI confirma la recuperació de l'economia espanyola, que espera que arribarà a un creixement de l'1% el 2015. Tot i això, l'atur, que pel 2013 l'organisme internacional situa al 26,4%, seguirà molt alt en els propers anys. Per aquest 2014, l'FMI pronostica una taxa d'atur del 25,5% que només baixarà lleugerament fins al 24,9% l'any següent.

L'atur registrat cau de 5.119 persones en el tercer mes de març consecutiu de descensos des de l'inici de la crisi

Atur13La caiguda en termes mensuals és la més intensa dels últims 9 anys en el mateix període i en termes anuals s'està davant del descens percentual més important des del juny del 2000.
El nombre de persones inscrites a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya va tancar el març amb 624.467 persones, cosa que suposa 5.119 desocupats menys que el febrer i 39.583 aturats menys que el març del 2013, el -5,96%, segons les dades del Ministeri d'Ocupació.

El Consell de Ministres aprova la nova regulació de tarifa elèctrica que obliga les elèctriques a retornar 300 milions als clients

Estableix quatre models de factura i permet que els clients amb comptador digital coneguin el preu de l'electricitat abans de consumir.
El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el reial decret que marca la metodologia de càlcul de la nova tarifa elèctrica que pagaran els petits consumidors i que obligarà les elèctriques a retornar 300 milions d'euros als clients. Els preus estaran vinculats a l'evolució del mercat i es regiran per un preu genèric del kilovat que variarà diàriament o per hores. La reforma entra en vigor el dia 1 d'abril però les empreses elèctriques disposaran de termini fins a l'1 de juliol per adoptar el nou mecanisme de càlcul. El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha afirmat que el nou sistema té com a avantatges que es pagarà "el preu de mercat" de l'energia i no el determinat per una subhasta.

La crisi frena els costos laborals a Espanya

Una hora de feina d'un treballador espanyol costa de mitjana 21,1 euros, un 25% menys que la mitjana dels països de la zona euro.
Els costos laborals es mantenen estables a Espanya des de fa 2 anys. Segons un estudi d'Eurostat, una hora de feina d'un treballador espanyol costa uns 21,1 euros, pràcticament el mateix que el 2011. Al conjunt de la UE la mitjana és de 23,7 euros per hora i als països de la zona euro, de 28,4. Tot i així, les diferències entre els estats membres són enormes. El cost laboral d'una hora a Bulgària és de 3,7 euros per hora i a Suècia, de 40,1. L'estudi, que no té en compte l'agricultura ni els treballadors de l'administració pública, destaca que a Espanya els costos laborals més alts són al sector industrial (23,3 euros per hora) i a la construcció (20,3).

El Banc d'Espanya preveu un creixement de l'economia de l'1,2% per al 2014

Economia2Tot i que pronostica un descens de l'atur a l'Estat, considera que enguany no baixarà més enllà del 25%.
El Banc d'Espanya preveu que l'economia de l'Estat creixi un 1,2% el 2014, després de la "incipient recuperació" de l'activitat que s'ha observat des de la segona meitat del 2013. Si es confirmés la xifra, es tractaria de la primera taxa positiva, en termes de mitjanes anuals, després del 0,1% del 2011 i la més elevada des del 2007. Aquesta previsió de creixement és possible després que es prevegi per enguany el primer registre positiu de la demanda interna (0,3%) des de l'inici de la crisi. La previsió del regulador bancari espanyol és que la millora econòmica s'acceleri el 2015, quan el PIB augmentaria un 1,7%.

Pàgina 1 de 22

Juntos y Revueltos

Juntos y Revueltos

(Blended)

Estrena: 27-06-2014

Després d'una desastrosa cita a cegues, els pares solters Lauren (Drew B...

Llegiu-ne més...
The amazing Spider-Man 2: El poder de Electro

The amazing Spider-Man 2: El poder de Electro

(The amazing Spider-Man 2: El poder de Electro)

Sinopsi

És fantàstic ser Spiderman, per a Peter Parker...

Llegiu-ne més...