9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

El Banc d'Espanya afirma que les empreses tancaran aquest any amb més ocupació i més beneficis

Banc EspanyaLa Central de Balanços publicada pel regulador destaca aquest bon moment de les companyies no financeres tot i que alerta d'un escenari no exempt de riscos i incerteses.
La Central de Balanços d'empreses no financeres amb xifres fins el mes de setembre publicada pel Banc d'Espanya indica ''una evolució més favorable'' de l'activitat d'aquestes empreses cosa que suposarà que al tancar el 2014 les empreses tinguin més ''excedents empresarials'' i més ''ocupació'' ''d'acord'' amb l'evolució dels components de la recuperació de l'economia.

El Tresor col·loca 3.037 milions en bons a tres i cinc anys i obligacions a llarg termini

El tipus mitjà dels bons, a tres i cinc anys, s'ha situat en el 0,638% i l'1,060%.
El Tresor Públic ha col·locat en la subhasta d'aquest dijous 3.036,834 milions d'euros en bons a tres i cinc anys i obligacions, amb venciment el 2041, lleugerament per sobre de l'objectiu màxim previst (2.000 - 3.000) però amb una demanda gairebé tres vegades superior al total adjudicat, segons ha informat el Ministeri d'Economia i Competitivitat. Així, l'organisme ha cobert el 100% de les emissions previstes per tot el 2014. En el cas del bo a tres anys, l'Estat ha adjudicat 1.208,595 milions d'euros a un interès mitjà del 0,638%, per sota del 0,692% de la darrera subhasta, del 6 de novembre passat.

Espanya dedica un 1,24% del PIB a l'I+D, per sota de la mitjana del 2% de la UE

LaboratoriL'Estat i Europa han augmentat la inversió en investigació en els darrers deu anys, però encara són lluny de les xifres de Corea del Sud o els Estats Units.
L'Estat espanyol inverteix un 1,24% del seu PIB a la Investigació i el Desenvolupament, lluny de la mitjana de la UE, del 2,02%. Així ho ha fet públic un informe de l'Eurostat, l'oficina estadística de la UE, segons dades del 2013. Espanya gasta 13.052 milions d'euros en I+D, xifra que ha augmentat en els darrers 10 anys en un 0,2% del PIB.

Els preus pugen quatre dècimes a l'octubre i fixen una inflació anual del 0,1%

IPCLa caiguda de la factura de l'electricitat ha influït en el manteniment a la baixa de l'IPC mentre que l'alça del cost dels aliments frescos ha evitat entrar en signe negatiu.
Els preus a l'octubre han pujat quatre dècimes en relació amb el setembre fixant una inflació anual del 0,1%, la mateixa taxa del setembre, segons 'Institut d'Estadística espanyol. Els preus de l'electricitat, que aquest octubre han baixat en contra de l'alça de l'octubre de l'any passat, han estat els que més han influït en el manteniment d'una inflació baixa que frega el 0% en el transcurs dels últims quatre mesos.

Les nòmines dels treballadors incorporaran l'aportació de l'empresari a la Seguretat Social

Les empreses tindran sis mesos per adaptar-se al nou model.
Els rebuts de la nòmina dels treballadors hauran d'incorporar l'aportació de l'empresari a la Seguretat Social, segons consta a l'ordre ministerial que s'ha publicat aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat. L'ordre, que entrarà en vigor aquest dimecres, respon al que disposa la Llei General de la Seguretat Social, que a l'article 104.2 estableix que als justificants de pagament de les seves retribucions, l'empresari haurà d'informar el treballador de la quantia total de la cotització, indicant la part que correspon a cadascun dels dos. Fins ara les nòmines contenen la base de cotització i el tipus de retenció corresponent a l'aportació del treballador.

S'obre el termini per sol·licitar les ajudes per a l'adaptació d'antenes col·lectives arran de la reordenació de la TDT

Les subvencions, que pugen a 280 milions d'euros, es cobraran a partir de l'1 de gener del 2015.
El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme obrirà aquest dimecres el termini per sol·licitar les ajudes que el govern espanyol va aprovar el 31 d'octubre passat per a l'adaptació d'antenes col·lectives arran de la reordenació de la TDT. Les ajudes a les comunitats de propietaris, que pugen a 280 milions d'euros, es podran sol·licitar per Internet i per totes les adaptacions d'antenes realitzades des de juny de 2014 al mateix mes del 2015. El Ministeri ha indicat que les comunitats de propietaris cobraran a partir de l'1 de gener de l'any que ve.

El Tresor col·loca 3.026 milions d'euros en bons a 3, 9 i 10 anys

Els interessos dels títols a 3 anys han pujat lleugerament i els de 10 s'han mantingut gairebé estables.
El Tresor ha captat 3.026,622 milions d'euros en bons a 3, 9 i 10 anys. Els interessos dels títols a 3 anys han pujat lleugerament respecte a l'anterior subhasta i els bons a 10 anys pràcticament s'han mantingut. En concret, ha col·locat 1.041 milions en bons a 3 anys a un interès del 0,692%, lleugerament superior al 0,565% de la darrera subhasta del 18 de setembre; mentre que en les obligacions a 10 anys s'han obtingut 1.178 milions d'euros a un interès del 2,123%, un cost inferior al 2,196% de la darrera emissió del 16 d'octubre. També s'han captat 806,4 milions d'euros en bons a 9 anys a un interès del 1,931%. Aquesta ha estat la primera subhasta després de la prova d'estrès dels bancs europeus.

Un 6,2% dels espanyols pateixen una manca severa de recursos, segons l'Eurostat

LlumL'Estat és també el cinquè país europeu amb més persones en risc de pobresa, amb un 20,4%.
Un 6,2% dels espanyols es troben materialment desproveïts, segons un informe de l'Eurostat publicat aquest dimarts. D'acord amb l'estudi de l'oficina estadística de la UE, gairebé un 10% dels ciutadans europeus pateixen "privacions materials severes", com ara dificultats per pagar el lloguer o factures, no poder tenir calefacció, no poder comprar aparells elèctrics o menjar carn i peix.

La CE retalla en tres dècimes la previsió del govern espanyol i augura un creixement de l'1,7% l'any que ve

L'atur caurà al 23,5% el 2015 i al 22,2% el 2016 i el dèficit públic al 4,6% i al 3,9%, respectivament.
L'economia espanyola creixerà un 1,7% del PIB el 2015 i un 2,2% el 2016, segons la Comissió Europea. Brussel·les ha retallat aquest dimarts en tres dècimes les previsions del govern espanyol, que havia previst un creixement del 2% per a l'any que ve. Tot i això, l'Estat superarà Alemanya i França i també la mitjana de la zona euro, en sis dècimes el 2015 i en cinc el 2016. L'atur caurà, però no tant com augura l'executiu del PP: serà del 23,5% l'any que ve i del 22,2% el següent. Brussel·les millora molt les previsions de dèficit públic d'Espanya, però no prou com per complir el calendari imposat per la UE: l'incompliment serà de quatre dècimes i de gairebé un punt els dos propers anys.

Pàgina 1 de 29

Cincuenta sombras de Grey

Cincuenta sombras de Grey

(Fifty shades of Grey)

Estrena: 13-02-2015

Anastasia Steele és una estudiant de Literatura que rep l'e...

Llegiu-ne més...
Antboy. El pequeño gran superhéroe

Antboy. El pequeño gran superhéroe

(Antboy)

Sinopsi

El Pelle s'amaga al jardí del veí. Aconsegueix escapar però és mossegat per una formi...

Llegiu-ne més...