9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

La inflació anual del febrer se situa en el -1,1% i acumula vuit mesos seguits de taxes negatives

IPCEls preus de les gasolines i els carburants mantenen l'evolució dels preus en zona de risc de deflació.
La taxa d'inflació anual del febrer s'ha situat de nou en zona de risc de deflació amb un indicador del -1,1%, un taxa que està dues dècimes per sobre de l'acumulada el gener passat (-1,3%), segons dades avançades per l'Institut d'Estadística espanyol. Amb aquesta taxa, l'economia espanyola acumula vuit mesos seguits d'inflació negativa.

Multa de 20 milions d'euros a Repsol i de 10 a Cepsa per pactar preus

Antoni BrufauLa Comissió Nacional dels Mercats i la Competència també ha sancionat les distribuïdores Disa, Galp i Meroil.
La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha multat cinc petrolieres per pactar preus del carburant. Les empreses sancionades són Repsol, amb 20 milions d'euros; Cepsa, amb 10 milions; Disa, amb 1,3 milions; Galp, amb 800.000 euros, i Meroil, amb 300.000. Segons la CNMC s'han acreditat infraccions de l'article 1 de la Llei 15/2007 de defensa de la competència, així com de l'article 101 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea consistents en acords i intercanvis d'informació entre competidors.

El preu del gasoil baixa un 6,7% al gener i el de la gasolina 95 un 5,9%

IPCLa demanda de carburants augmenta un 4% en relació amb el primer mes del 2014, segons un informe de Competència.
El preu del gasoil A va baixar al gener d'un 6,7% respecte al desembre i es va situar en 1,080 euros el litre, mentre que el de la gasolina va disminuir un 5,9% fins a situar-se en 1,137 euros el litre. Així es desprèn del darrer informe mensual de supervisió de preus dels carburants en estacions de servei corresponent al mes de gener elaborat per la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC).

El Tresor espanyol col·loca per primera vegada lletres a tres mesos gairebé a un cost zero

L'operació d'aquest dimarts ha aconseguit fer una emissió de poc mes de 2.500 milions d'euros entre els inversors.
El Tresor espanyol ha aconseguit un nou mínim històric en una emissió de lletres a tres mesos amb una operació on ha col·locat 447 milions gairebé a un cost zero, en concret el 0,001%, cosa que confirma la tendència de caigudes en els costos de col·locació de les emissions de deute espanyol. La sessió d'aquest dimarts ha adjudicat un total de 2.515,632 milions d'euros en lletres a tres i nou mesos davant d'una demanda per part dels inversors que s'ha enfilat fins els 8.415,632 milions, amb una ràtio de cobertura de 5,12 vegades més. En lletres a nou mesos s'han adjudicat 2.068,585 milions, amb un tipus d'interès mig del 0,122%, per sota del 0,137 que es va pagar en l'última subhasta dels 27 gener.

El Tresor col·loca 4.484 milions d'euros en lletres a 6 i 12 mesos a un cost inferior

EconomiaEl tipus mitjà se situa en el 0,088% i el 0,19% respectivament.
El Tresor públic ha subhastat aquest dimarts lletres a 6 i 12 mesos per un import total de 4.483,9 milions d'euros, dins de l'objectiu previst (entre 4.000 i 5.000 milions) i a un interès més baix. Els inversors han sol·licitat títols per valor de 11.312,9 milions, que suposa 2,5 vegades l'import final adjudicat.

L'economia espanyola creix un 0,7% en l'últim trimestre del 2014, segons l'Eurostat

EuroEspanya és un dels estats amb un major creixement del PIB, que a l'Eurozona és del 0,3%.
L'economia espanyola va créixer un 0,7% l'últim trimestre del 2014, segons les dades publicades aquest divendres per l'oficina d'estadística europea, l'Eurostat. L'augment és un dels més elevats de tota la Unió Europea, al mateix nivell que Alemanya, i només per sota d'Estònia (1,1%) i Hongria (0,9%).

Els preus cauen l'1,4% al gener i fixen una inflació anual del -0,9%, la més baixa des del juliol del 2009

GasolinaEl descens sostingut del cost del petroli fa que l'economia catalana acumuli tres mesos seguits amb un IPC en negatiu.
Els preus van baixar al gener l'1,4% en relació amb al desembre, cosa que suposa registrar la caiguda intermensual més important des que comença la sèrie històrica per Catalunya de l'Institut d'Estadística espanyol. Amb aquest descens de preus al gener, la inflació anual es va situar amb el -0,9%, acumulant tres mesos seguits amb un escenari en negatiu.

El PIB espanyol augmenta un 0,7% en el quart trimestre i fixa un creixement de l'1,4% en el conjunt del 2014

Les dades avançades de l'INE situen el creixement interanual del quart quart de l'any en el 2%.
L'economia espanyola va créixer en el quart trimestre un 0,7%, dues dècimes més del que ho va fer en el tercer i una dècima per sobre de les estimacions fetes al desembre pel Banc d'Espanya. Segons les dades avançades de comptabilitat fetes públiques aquest divendres per l'institut espanyol d'estadística (INE), en el conjunt del 2014 el creixement va ser de l'1,4%. En termes interanuals, el PIB va registrar un augment del 2% en el quart trimestre.

L'euríbor tanca el gener amb el 0,302% i acumula sis mesos consecutius de rècords a la baixa

Les famílies que hagin de revisar la quota de la hipoteca el primer mes de l'any es podran estalviar uns 16 euros al mes en el rebut bancari.
L'euríbor del gener tancarà amb el 0,302% cosa que suposa un nou rècord històric a la baixa d'aquest indicador i és el sisè rècord consecutiu que acumula aquest índex de referència, el més utilitzat per les amortitzacions d'hipoteques. Per una hipoteca tipus de 125.000 euros, amb un període d'amortització a 25 anys i un tipus d'interès de l'euríbor i un diferencial bancari de l'1,5% que s'hagi de revisar en base al comportament de l'euríbor del gener l'estalvi pot ser d'uns 16 euros al mes o uns 190 euros a l'any. Per tancar l'euríbor d'aquest mes de gener encara queda saber el resultat de la subhasta de l'interbancari d'aquest divendres que no modificarà substancialment el resultat final.

Pàgina 1 de 32

Enamorarse

Enamorarse

(At Middleton)

Estrena: 13/03/2015

Edith (Vera Farmiga) i George (Andy García) són dos pares que es co...

Llegiu-ne més...
La mujer de negro: El ángel de la muerte

La mujer de negro: El ángel de la muerte

(The woman in black 2: Angel of death)

Sinopsi

Mentre les bombes alemanyes plouen sobre Londres durant...

Llegiu-ne més...