9Diari
 • Ajuntament Castelló d`Empúries
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

La CE alerta que Espanya incomplirà l’objectiu de dèficit públic en vuit dècimes aquest any tot i créixer un 2,8%

Luis De GuindosBrussel·les millora en una dècima les previsions de creixement però avisa que l’atur es mantindrà en el 20,4% el 2016 i el 18,9% el 2017.
La Comissió Europea ha millorat aquest dijous en una dècima les seves previsions de creixement per a l’economia espanyola, que ara situa en el 2,8% del PIB el 2016 i el 2,5% el 2017. Brussel·les, però, alerta que l’Estat tornarà a incomplir l’objectiu de dèficit públic aquest any: el desequilibri es mantindrà encara en el 3,6%, vuit dècimes per sobre del 2,8% exigit.

L’atur registrat augmenta de 2.412 persones al gener, la millor dada en aquest mes des del 2007

AturCatalunya acumula 31 mesos seguits de caigudes interanuals de la desocupació.
Catalunya va tancar el mes de gener amb 518.080 persones a les llistes del Servei Català d’Ocupació (SOC) cosa que suposa 2.412 aturats més que el desembre, cosa que suposa l’increment menys intens que s’ha registrat des del gener del 2007, segons dades facilitades aquest dimarts pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Des de l’any 1999, el mes de gener ha vist com l’atur s’ha incrementat en termes mensuals any rere any, com resposta a la finalització dels contractes de les campanyes de Nadal i Cap d’Any.

El Tresor col·loca 9.000 milions en un bo sindicat a 10 anys amb un cupó de l'1,95%

La demanda s'ha situat en 30.000 milions i la participació d'inversors no residents ha estat del 65,4%.
El Tresor Públic ha fet una emissió de bons sindicats a 10 anys per 9.000 milions d'euros, amb venciment el 30 d'abril del 2026 i un cupó de l'1,95%. La demanda ha estat pròxima als 30.000 milions. La rendibilitat de l'emissió s'ha situat en l'1,986%, equivalent a 105 punts bàsics per sobre del tipus mid-swap, el tipus de referència al mercat interbancari de permutes de tipus d'interès. Aquesta rendibilitat se situa 22 punts bàsics per sota de la corresponent a l'última Obligació de l'Estat a 10 anys, que es va emetre el juny del 2015. La participació d'inversors no residents ha assolit el 65,4% de la sindicació. El Regne Unit hi ha participat en un 23,3% i els Estats Units i el Canadà en un 11,8%.

Rajoy avança que l'economia espanyola tancarà el 2015 amb un creixement del PIB del 3,2%

El president espanyol espera que es puguin crear quasi 600.000 llocs de treball.
El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha xifrat en un 3,2% el creixement del PIB el 2015, una dècima per sota del que va fixar l'executiu a l'última actualització del quatre macroeconòmic aprovat el passat juliol. Així ho ha assenyalat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on també ha apuntat que espera que l'economia pugui crear quasi 600.000 llocs de treball. Rajoy ha qualificat les xifres de "molt positives" i considera que l'increment del PIB és el més important "dels grans països de la Unió Europea.

El govern espanyol aprova la pujada de 6,4 euros al mes el salari mínim i d'un 0,25% les pensions

PensionsLa revalorització de les pensions afectarà a 10 milions de pensionistes.
L'últim consell de ministres de l'any ha aprovat la pujada de l'1% del salari mínim interprofessional (SMI) i un 0,25% les pensions. La revalorització de les pensions i altres prestacions afectarà a uns 10 milions de pensionistes, majoritàriament contributives, i suposarà un cost total de 271,36 milions d'euros.

El Banc d'Espanya eleva les previsions de creixement de l'Estat per al 2015 una dècima, fins al 3,2%

L'estimació és una dècima menor que la del govern espanyol i augura un augment del PIB del 0,8% per a l'últim trimestre.
El Banc d'Espanya ha elevat les previsions de creixement de l'Estat per al 2015 una dècima vist els càlculs anteriors, concretament fins al 3,2%. En valors trimestrals, la previsió del regulador espanyol és que l'economia pujarà un 0,8%, dues dècimes per sota de l'estimada per al període abril-juny. En tot cas, asseguren els responsables de l'entitat, la desacceleració "modesta" observada durant la segona meitat de l'any "no altera" l'escenari central de "manteniment" d'un creixement sostingut del PIB durant els propers trimestres. Així, la xifra anual del PIB es tancarà, segons les previsions del Banc d'Espanya, amb un creixement del 3,2%, una dècima menys que el que preveu el govern espanyol.

Volkswagen confirma que mantindrà les inversions a l’Estat espanyol

“No hi ha cap decisió negativa” sobre les fàbriques de Martorell i Pamplona, assegura el president Matthias Müller
El president de Volkswagen, Matthias Müller, ha assegurat aquest dijous en una roda de premsa que mantindrà les inversions previstes a l’Estat espanyol, i que afecten les fàbriques de SEAT a Martorell i de VW a Pamplona. “Estudiem tot el nostre programa d’inversions i no hi ha cap decisió negativa sobre Espanya, de manera que aquestes inversions es mantindran com estaven previstes”, ha assegurat Müller. Volkswagen ha confirmat, també, que les autoritats europees han aprovat les solucions tècniques han presentat per resoldre la manipulació de les emissions, i que començaran a contactar els clients afectats a partir del gener del 2016.

La CE i el BCE alerten que l’atur juvenil i de llarga durada a Espanya poden esdevenir “estructurals”

Les dues institucions asseguren que el nombre de persones aturades és “molt alt” i lamenten que continuï la “fragmentació” del mercat laboral.
La Comissió Europea i el Banc Central Europeu asseguren en el seu quart informe post-rescat d’Espanya que l’atur juvenil i de llarga durada “té el risc d’esdevenir estructural” a l’Estat espanyol perquè no s’està reduint al mateix ritme que el general. “Mentre l’atur es redueix ràpidament, continua sent molt alt, per sobre del 21%”, assegura l’informe, que lamenta que “la persistent fragmentació del mercat laboral” pot perjudicar el creixement de la productivitat i “afecta negativament les condicions de treball”. El text també indica que el sector bancari “continua estabilitzant-se” però demana que es completi la privatització dels rescatats Bankia i Mare Nostrum.

El nou bitllet de 20 euros comença a circular aquest dimecres

20eurosInclou un nou element de seguretat consistent en una finestra amb un retrat a la banda hologràfica.
El nou bitllet de 20 euros, el tercer de la sèrie Europa, comença a circular aquest dimecres. Presenta un aspecte actualitzat i colors més vius, i inclou un nou element de seguretat consistent en una finestra amb un retrat a la banda hologràfica que es torna transparent en mirar-la a contrallum, segons ha informat el Banc Central Europeu.

Pàgina 1 de 5

Los milagros del cielo

Los milagros del cielo

(Miracles from Heaven)

Estrena: 1/04/2016

Basada en la increïble història real de la fam&i...

Llegiu-ne més...
Spotlight

Spotlight

(Spotlight)

Sinopsi

"Spotlight" narra la història real de la investigació guanyadora del...

Llegiu-ne més...