9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

El nou bitllet de 20 euros comença a circular aquest dimecres

20eurosInclou un nou element de seguretat consistent en una finestra amb un retrat a la banda hologràfica.
El nou bitllet de 20 euros, el tercer de la sèrie Europa, comença a circular aquest dimecres. Presenta un aspecte actualitzat i colors més vius, i inclou un nou element de seguretat consistent en una finestra amb un retrat a la banda hologràfica que es torna transparent en mirar-la a contrallum, segons ha informat el Banc Central Europeu.

El Tresor col·loca 2.340 milions d'euros i torna a cobrar per emetre lletres a tres i nou mesos

El tipus mig ha estat del -0,229% i del -0,073%, respectivament.
El Tresor Públic ha captat aquest dijous 2.340 milions d'euros en lletres a tres –dins de l'objectiu que s'havia marcat entre 2.000 i 3.000 MEUR- i nou mesos i ha tornat a registrar interessos negatius. Així, per a les lletres a tres mesos el tipus mig s'ha situat en el -0,229%, a diferència del -0,081% de l'emissió del passat 20 d'octubre, tot i que la demanda s'ha reduït i ha passat d'una ràtio de cobertura de 8,58 a 5,68. En les lletres de nou mesos, la rendibilitat també ha estat superior que en l'anterior subhasta, també del 20 d'octubre, i ha passat del -0,006% al -0,073% d'aquest dimarts.

Montoro diu que Catalunya rebrà els diners del FLA "quan compleixi"

MontoroEl ministre encarrega una investigació sobre factures de 1.300 milions d'euros que creu que la Generalitat li podria haver amagat.
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat aquest dilluns que la Generalitat tindrà accés als 3.034 milions d'euros del FLA que va aprovar el consell de ministres tan bon punt "compleixi" les noves condicions que li va imposar el passat divendres, quan va establir "controls específics i addicionals" per assegurar que els fons es destinen al pagament a proveïdors i no a "vel·leitats independentistes".

El govern espanyol fixa els serveis socials com a prioritat per rebre els diners del Fons de Liquiditat Autonòmic

El BOE detalla les condicions específiques que s'han establert per Catalunya.
El Butlletí Oficial de l'Estat ha oficialitzat aquest dissabte els "controls específics i addicionals" per a Catalunya en la transferència del FLA. El document detalla les condicions específiques que s'han establert per a Catalunya per garantir "la transparència, el compliment de la legalitat i que es destinin a l'activitat prevista". En aquest sentit, el BOE fixa una llista de 16 serveis socials que considera "fonamentals" per rebre els diners del FLA. Entre els quals hi ha el suport a la família, l'atenció a la immigració, a la salut i a l'educació. Per altra banda, el BOE també estableix altres serveis "prioritaris" com les remuneracions del personal de la Generalitat o la seva despesa corrent.

El govern espanyol aprova la transferència a Catalunya de 3.034 milions d'euros del FLA

La partida inclou els 2.600 milions d'euros que la Generalitat reclamava del 2014.
La Comissió Delegada d'Afers Econòmics (CDGAE) ha aprovat aquest divendres el repartiment entre les comunitats autònomes de 7.889 milions d'euros del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) dels que 3.034 aniran a parar a Catalunya, tot i que estaran sotmesos a nous controls per garantir que no es destinen a cap "il·legalitat", en paraules del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. Són diners excedents (no utilitzats fins ara) del FLA del 2015 però també atenen els venciments de les comunitats autònomes del 2014, en la línia del que reclamava la Generalitat (2.600 milions) segons fonts d'Hisenda. També inclouen el finançament dels nous antivirals d'acció directa per al tractament de l'Hepatitis C per part de les comunitats autònomes. Aquests 3.034 milions d'euros estaran sotmesos als nous controls específics que ha anunciat aquest divendres el govern espanyol.

Els autònoms han creat 238.000 llocs de treball nets en quatre anys a tot l’Estat

Segons un informe de l’ATA, més de la meitat dels afiliats a aquest règim tenen assalariats al seu càrrec.
Els autònoms han creat 238.000 llocs de treball nets en quatre anys a tot l’Estat, segons un informe de la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms(ATA) que s’ha presentat aquest dimarts. Entre desembre de 2011 i setembre de 2015, el nombre de treballadors autònoms (persona física) ha augmentat en 13.115 persones, passant de 1.947.659 a 1.960.774. Aquests autònoms són el 62% del total d'afiliats al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA). Els autònoms societaris (persona jurídica) són el 38% del total del RETA (1.202.838 persones) i s'han incrementat en 82.998. A més de la seva pròpia ocupació, els autònoms han generat feina per compte aliè en aquests quatre anys.

L’OCDE preveu més creixement per Espanya el 2015 però alerta de “la incertesa política”

L’estimació ara és que el PIB augmenti un 3,2%, tres dècimes més del que es va preveure al juny, però encara una dècima menys del pronòstic del govern espanyol.
L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament (OCDE) ha millorat la previsió de creixement de l’economia espanyola per aquest 2015. L’estimació ara és que el PIB creixi un 3,2%, tres dècimes més del que es va preveure al mes de juny, però encara una dècima per sota del que pronosticava el govern espanyol. Pel que fa la xifra de l’any vinent, l’OCDE ha rebaixat la xifra prevista per al 2016 i l’ha situat al 2,7%, 3 dècimes per sota del que preveu el govern espanyol, molt més optimista. L’última edició de l’informe ‘Perspectiva Econòmica Global’ també estableix una millora de l’ocupació i rebaixa la taxa d’atur fins al 22,1% per aquest 2015 i fins al 19,8% l’any vinent. Tot i això, es preveuen “riscos” derivats d’una “possible incertesa política” que podria tenir efectes “sobre l’agenda nacional de reformes” i afectar negativament aquestes previsions.

Espanya és el setè estat de la UE amb la major bretxa salarial entre homes i dones

Una dona cobra un 19,3% menys que un home, una diferència que és del 16,3% al conjunt de la Unió.
Espanya és el setè estat de la Unió Europea amb la bretxa salarial entre homes i dones més elevada, segons dades de la Comissió Europea fetes públiques en motiu del Dia Europeu per a la Igualtat Salarial. Una dona que treballi a l’Estat cobra de mitjana un 19,3% menys que un home, una situació que és només pitjor a Estònia (29,9%), Àustria (23%), República Txeca (22,1%), Alemanya (21,6%), Eslovàquia (19,8%) i el Regne Unit (19,7%). La mitjana de la bretxa salarial al conjunt de la UE dels 28 és del 16,3%, amb les millors dades registrades a Eslovènia, on la diferència és del 3,2%; Malta, on és del 5,1%; i Polònia, amb un 6,4% de bretxa salarial.

El Parlament Europeu aprova definitivament la prohibició total del roaming

El vist-i-plau de la cambra confirma els plans de Brussel·les per acabar amb els sobrecàrrecs a partir del 15 de juny del 2017.
El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimarts la prohibició total del roaming a partir del 15 de juny del 2017. El vist-i-plau dels eurodiputats, l’últim tràmit que faltava per l’aprovació definitiva de la llei, permetrà acabar amb els sobrecàrrecs en telefonia, tan pel que fa a les trucades internacionals, com els missatges de text o la navegació per Internet. A més, la llei preveu que a partir del 30 d’abril de l’any vinent els costos de trucar a l’estranger no puguin ser de més de 0,05 euros al minut, els SMS de 0,02 euros i la navegació per Internet amb el mòbil de 0,05 per megabite. A més, properament la UE decidirà el límit de preu per rebre trucades fins l’abolició final del roaming.

Pàgina 1 de 40

El viaje de Arlo

El viaje de Arlo

(The good dinosaur)

Sinopsi

¿Què hauria passat si l'asteroide que va canviar per sempre ...

Llegiu-ne més...