9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE

Economia

Bankia aprova repartir el primer dividend en la història de l'entitat, 1,75 cèntims per acció i un total de 202 MEUR

El president de l'entitat, José Ignacio Goirigolzarri, manifesta que "és una gran noticia" i "una prova més de la normalització del banc".
La junta general d'accionistes de Bankia, celebrada aquest dimecres, ha aprovat repartir el primer dividend en la història de l'entitat, que serà de 1'75 cèntims d'euro per acció, fins arribar a pagar un total de 202 MEUR. Els accionistes han aprovat aquest i altres punts de l'ordre del dia en una junta general que s'ha celebrat no sense les habituals protestes d'afectats per les preferents i altres productes financers. La major part dels 42 torns d'intervenció dels accionistes han estat marcats per un to de crítica amb la gestió de l'entitat, sense que hagin faltat reclamacions per recuperar els seus diners per part d'accionistes.

El dèficit de l'Estat el 2014 va ser del 5,69% del PIB, en lloc del 5,72% inicial

Baixa de 60.537 milions d'euros a 60.187, després de corregir dues directrius a instàncies de la UE.
El dèficit de l'estat espanyol del 2014 va ser del 5,69% del Producte Interior Brut (PIB), en lloc del 5,72% anunciat inicialment. Es tracta d'una revisió a la baixa de 350 milions d'euros, que el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques justifica en l'impacte positiu d'un pressupost rectificatiu de la Unió Europea -que suposa una reducció del dèficit de 408 milions i redueix l'aportació que ha de fer Espanya al pressupost comunitari- i en la incorporació de l'impacte de la devolució del 'cèntim sanitari' al País Basc i Navarra, derivat de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Els preus pugen set dècimes al març i situen la inflació anual en el -0,3%, en negatiu per cinquè mes consecutiu

IPCEl cost de les gasolines continua pressionant a la baixa la cistella de la compra i en el conjunt de l'estat espanyol ja s'acumulen nou mesos seguits amb un IPC en zona contractiva.
Els preus van pujar al març set dècimes a Catalunya pel repunt de preus del sector del vestit i de les gasolines en relació amb el febrer. Tot i així, la taxa anual de la inflació es manté en zona contractiva i va fixar un -0,3% acumulant cinc mesos en negatiu, segons l'Institut d'Estadística espanyol.

L'import dels efectes de comerç impagats disminueix prop d'un 21% al febrer en relació amb el mateix mes de l'any passat

La morositat se situa en l'1,9% del valor vençut d'aquests productes comercials.
L'import dels efectes de comerç vençuts al febrer a Catalunya es va situar en 3.184 milions d'euros, dels quals poc més de 61 milions es van deixar de pagar, cosa que suposa una disminució de l'import de la morositat d'aquests efectes del 20,7% en relació amb el febrer del 2014, segons l'Institut d'Estadística espanyol. D'aquesta manera, la morositat dels efectes comercials es va situar en l'1,9%, la mateixa taxa que la registrada de mitjana a l'estat espanyol. En el conjunt de l'estat espanyol l'import dels efectes de comerç vençuts al febrer va ser de 11.668 milions i l'import dels impagats es va situar en 225 milions, amb un descens del valor de la morositat del 23,1% en relació amb el 2014.

Hisenda preveu tornar 10.550 MEUR als contribuents en la campanya de la renda de 2014, 100 menys que l'any anterior

Renta 2015El número de declaracions creix un 0,11% respecte al 2013 i el govern estatal ho atribueix a la "recuperació" econòmica.
L'Agència Tributària preveu tornar prop de 10.550 milions d'euros a uns 14.255.000 de contribuents durant la campanya de la renda de 2014, uns 100 milions menys que l'exercici anterior. Pel que fa a la recaptació, Hisenda ingressarà 7.350 MEUR, quasi 600 milions més que en la campanya anterior.

El Tresor espanyol cobra per primer vegada per emetre deute a curt termini

L'emissió de lletres a sis mesos s'ha col·locat aquest 7 d'abril a un tipus d'interès negatiu del -0,002%.
Després de diverses subhastes on el Tresor espanyol ha fregat el tipus d'interès negatiu sense arribar a aconseguir-ho, aquest dimarts 7 d'abril per fi s'ha fet la primera emissió de deute espanyol amb un tipus negatiu cosa que suposa cobrar per col·locar deute. L'emissió d'aquest dimarts ha estat de lletres a curt termini de 6 i 12 mesos, i han estat les lletres a 6 mesos les que s'ha col·locat a un tipus d'interès mig en negatiu, el -0,002%, per sota de la rendibilitat positiva que va haver de pagar en l'última subhasta del 10 de març quan es va pagar un +0,036%. En aquesta emissió negativa s'han col·locat 725 milions d'euros amb un volum de peticions que ha multiplicat per cinc l'adjudicació.

L'euríbor tanca el març amb un tipus del 0,213% i acumula vuit mesos consecutius de rècords a la baixa

Les famílies que hagin de revisar la quota de la hipoteca en base a les dades d'aquest mes es podran estalviar més de 250 euros a l'any.
L'euríbor del març tancarà amb un tipus del 0,213% cosa que suposa un nou rècord històric a la baixa d'aquest indicador i és el vuitè mínim consecutiu que acumula aquest índex de referència, el més utilitzat a l'hora de signar hipoteques per la compra d'un habitatge. L'euríbor acumula 11 mesos seguits de descensos, en concret des del maig del 2014. Per una hipoteca tipus de 125.000 euros, amb un període d'amortització a 25 anys i un tipus d'interès de l'euríbor i un diferencial bancari de l'1,5% que s'hagi de revisar en base al comportament de l'euríbor d'aquest mes de març l'estalvi per una família pot ser d'uns 22 euros al mes o uns 264 euros a l'any.

Andorra crearà un 'banc dolent' amb els diners provinents de negocis il·lícits de BPA i un 'banc bo' amb els lícits

L'entitat es veu obligada a presentar un procés concursal i demana al jutge la continuïtat de l'activat.
El govern d'Andorra ha avançat alguns detalls sobre la llei de reestructuració i resolució bancàries que està preparant per donar sortida a la crisi de BPA i que espera aprovar la setmana vinent. Concretament, es crearà un 'banc dolent' amb els diners provinents de negocis il·lícits i un 'banc bo' amb els lícits, a més d'una agència per a la resolució i reestructuració bancària que gestionarà una "sortida ordenada" per a l'entitat. Mentre no s'aprova la normativa, el cas BPA es regeix per la llei concursal i els administradors han hagut de presentar un procediment d'arranjament judicial (un procés concursal) i han demanat al jutge la continuïtat de l'activitat.

El jutge declara el concurs de creditors de Banc Madrid i inicia la liquidació de l'entitat

El magistrat diu que el "pànic" arran de les investigacions va provocar la fuga de 124 milions d'euros en tres dies.
El jutge del Mercantil número 1 de Madrid, Carlos Nieto Delgado, ha declarat el concurs de creditors del Banc Madrid, un cop el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) li va comunicar la setmana passada que no tenia intenció de rescatar l'entitat. En una interlocutòria que ha fet pública aquest dimecres, assegura que el "pànic" i la "desconfiança" generades arran de les investigacions de les autoritats nord-americanes i espanyoles va "provocar" una fuga de capitals de 124 milions d'euros en només tres dies, entre el 10 i el 13 de març.

Pàgina 1 de 35

Star Wars: El despertar de la fuerza

Star Wars: El despertar de la fuerza

(Star Wars: The force awakens)

Estrena: 18-12-2015

Setena entrega de la saga Star Wars. Va ser confirm...

Llegiu-ne més...
La pirámide

La pirámide

(The pyramid)

Sinopsi

Lorem ipsum ad his scripta blandit partiendo, eum fastidii accumsan euripidis in...

Llegiu-ne més...