Gran participació internacional al 2n campionat català de Flowrider

L'onada gegant del complex esportiu WINDOOR Wave Club ha acollit el 2n Campionat de Flowrider de Catalunya en les categories de Bodyboard i Stand Up. L'edició d'enguany ha reunit a 25 participants de diferents nacionalitats.

El surfer francès Tim Auer, de 16 anys d'edat, ha resultat el guanyador absolut de les 2 modalitats a la categoria adulta. En la modalitat d'stand up la 2ª posició ha estat per la esportista italiana Anna Berutti i el 3er lloc pel reconegut paracaigudista francès Raph Coudray. Els jutges han destacat el gran nivell dels participants que no han dubtat en fer arriscats trucs de surf, com girs de 360 graus, shovits i agressius carvings per aconseguir avançar en la classificació, ja que la competició ha estat molt renyida.

D'altra banda el 2on i 3er lloc de la modalitat de bodyboard ha estat dominada pels surfers locals. Els germans Marc Costa i Alex Costa han fet pòdium gràcies als intensius entrenaments que han realitzat les setmanes anteriors a la competició.

La categoria infantil (8 - 12 anys) ha estat encapçalada pel jove esportista Arseniy Pradkhan, de 8 anys d'edat, que ha fet pòdium junt amb Siset Salleras, de 11 anys, i Odile Barros , de 12. Els deu surfers infantils han mantingut un alt nivell al llarg de tota l'eliminatòria, tot practicant girs de 360 i 180 graus, vores i switches. Finalment la copa ha recaigut en el surfer més jove de la competició, l'Arsenyi Pradkhan, que ha destacat a la ronda final pels seus girs 360 amb gran domini amb el carving i estabilitat sobre la tabla . La categoria infantil ha estat composada per joves surfers de la cantera del Wave Club, ja que han après aquesta innovadora modalitat esportiva al seu campus d'estiu. També han comptat amb joves esportistes i turistes que han après de manera més esporàdica a l'onada estàtica però que tenien una base prèvia al mar .

Un total de 25 competidors d'entre 8 i 40 anys han participat en aquesta 2a edició de la WD Wave Cup. Formen part de la comunitat de flowriders que el complex WINDOOR Wave Club d'Empuriabrava ha creat des de la seva obertura, el juliol de l'any 2015.

El Flowboarding és un esport de taula híbrid, que combina la progressió, moviments i habilitats d'esports com el skateboarding, el surf i l'snowboarding en una onada estàtica que genera un simulador de surf de 6,6 per 12 metres. La modalitat del Bodyboard es caracteritza per lliscar sobre la cresta d'una onada en posició estirada i al damunt d'una taula de surf que s'adapta a l'alçada i pes del rider. En el cas del Stand Up els competidors agafen l'onada en posició vertical.

La WD Wave Cup és una competició anual. La 3a edició se celebrarà l'any que ve, el primer cap de setmana de setembre, com l'edició d'enguany.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar