El Figueres aconsegueix un folgat triomf 7,5 a 2,5 contra el Tres Peons i disputarà la fase pel títol

Èxit també de la base, on el Figueres “F”queda campió de la lliga sub-12 i disputarà la final de Catalunya juntament amb el Santa Eugènia “E”
A la setena ronda del grup “I” de Divisió d’Honor, el Figueres va vèncer al Tres Peons de Barcelona, un equip que ja estava classificat per l’esmentada final, i tenia 1,5 més que els locals. El Figueres va alinear el millor equip de tota la temporada, essent lleugerament superiors en ELO a tots els taulers.

El matx no va perillar en cap moment doncs les posicions eren favorables pels figuerencs, tot i això hi va haver molta tensió i emoció inclús quan l’equip va agafar una folgada avantatge de 4 a 1 al marcador. Fins que el MI Touzane no va aconseguir el punt definitiu de la victòria –que era imprescindible per aspirar a evitar la fase de descens-, no es va rebaixar la tensió a la sala de joc. Touzane tenia una posició molt dinàmica, amb peó d’avantatge, però amb el rei al centre del tauler, exposat a la combinació de peces rival de dama i cavall.

Ja amb el 6,5 al marcador, les mirades es centraven en dos fronts; a la partida que restava del segon tauler, on el MI González després d’una bona i llarga partida, va aconseguir endur-se el gat a l’aigua contra el també MI, Filemón Cruz, i per altra banda a la web de la Federació Catalana, per anar esbrinant els resultats dels equips que podien igualar o superar a la classificació al Figueres. Per fi es va saber que, tant Peona i Peó com Olot van sortir derrotats contra els dos millors equips de la categoria i que, el Foment, no podia superar el Lleida –que es jugava també les garrofes per intentar evitar el descens a la segona fase-.

En aquestes primeres 7 rondes, tot i que tots els jugadors han estat a un nivell similar, caldria destacar la brillant actuació del GM Yannick Gozzoli, amb el 100% dels punts, 4 en 4 partides, i del MC Àlex Pinsach, que després d’un inici irregular, ha aconseguit vèncer en les 3 darreres partides i fer un 4 de 7. Amb la mateixa puntuació trobem al MC Òscar Baños, que dissabte va disputar una gran partida.

Per l'equip del Figueres aconseguiren vèncer el GM Gozzoli, MI González, MI Touzane, MC Serra, MC Baños, MC Pinsach i MC Colls mentre que el MC Parals al desè tauler entaulava la seva partida.

Després d'aquest resultat el Figueres finalitza la primera fase amb tres punts de set possibles en quarta posició del grup I i continuarà a la Divisió d’Honor una temporada més, la 17a, d’un total de 21a d’ençà que va pujar a la màxima categoria per primer cop el 1999. Les 8 darreres hi haurà estat de manera consecutiva.

A la categoria de Preferent de Girona el Figueres “B” va vèncer en el seu desplaçament a Llers contra el Dotze Castells, per 3 a 7 i continua en segon lloc de la classificació en zona de promoció d’ascens amb 5’5 punts en set partits. A la mateixa categoria el Figueres “C” descansava en aquesta jornada i ara té dos punts en set partits.

A la categoria de Segona Territorial, el Figueres “D” va perdre 3’5 a 2’5 en el seu desplaçament a Santa Eugenia “C”. El Figueres “D” té dos punts i mig en set partits i ha finalitzat 6è de la 1a fase. A la categoria de Tercera Territorial el Figueres “E” va vèncer per un contundent 0’5 a 3’5 enfront el Sant Gregori “B” a domicili i ha acabat 5è a la 1a fase.

El Figueres “F” campió de la lliga sub-12

Gran resultat del Figueres “F” en aconseguir remuntar posicions a les dues darreres rondes i empatant amb el Santa Eugènia “E” al capdavant a 18,5 punts, de manera que el desempat li donava el campionat. El Figueres torna dominar la lliga sub-12 a Girona, després d’alguns pocs anys de no fer-ho. El Figueres “H” ha estat 8è, amb 13 punts, els mateixos que 5è classificat, mentre que el Figueres “G” ha estat 11è d’un total de 8 equips.

El Figueres “F” jugarà la final de Catalunya juntament amb el Sta Eugènia “E”.

Els resultats del darrer cap de setmana dels equips del Figueres han estat:

Ronda 5
Figueres “F” – Alt Empordà “B” 3 – 1
Figueres “H” – Platja d’Aro 2’5 – 0’5
Olot “J” – Figueres “G” 3 -1

Ronda 6
Figueres “F” – Gerunda 3’5 – 0’5
Figueres “H” – Marítim 2 -2
Sant Gregori “C” – Figueres “G” 0 – 4

La propera setmana hi haurà els següents enfrontaments:

Divisió d'Honor: Figueres “A” – Barberà (1er partit de la final)
Preferent Girona: Figueres “B” – Santa Eugenia “A”
Gerunda “C” - Figueres “C”
Segona Provincial: Figueres “D” juga segona fase campionat
Tercera Provincial: Figueres “E” juga segona fase campionat

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar