9Diari
 • Ajuntament Castelló d
 • Ajuntament de Vilanant
 • Ajuntament Vilabertran
 • Ajuntament Avinyonet de Puigventós
 • Ajuntament Espolla
 • Ajuntament Masarac i Vilarnadal
 • Ajuntament Sant Climent Sescebes
 • Ajuntament Selva de Mar
 • Ajuntament Vila-sacra
 • Ajuntament Borrassà
 • Ajuntament Cabanes
Revista CRAE
Gent i Oci Cultura i espectacles Lliurament dels premis del concurs comarcal de cartells amb motiu del 'Dia mundial sense tabac''

Lliurament dels premis del concurs comarcal de cartells amb motiu del 'Dia mundial sense tabac''

PremiTabac01Amb motiu del “Dia Mundial Sense tabac”, que se celebra el 31 de Maig i que està promogut per la Organització Mundial de la Salut (OMS), el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres, dins del Programa Comarcal de Prevenció de Drogodependències, han organitzat l’11è Concurs Comarcal de Cartells, convocat entre els alumnes dels IES de la Comarca.

Segons una enquesta realitzada a població escolar de la comarca sobre drogodependències a l’etapa d’educació secundària l’any 2008, es detectava que el 58,6% dels enquestats –tots ells estudiants de 14 a 18 dels institut de la Comarca-, han fumat almenys una vegada a la vida), essent d’un 10,4% el percentatge de fumadors diaris.

La iniciació en el consum de tabac té lloc a una edat força precoç en la població estudiada. Així ho indica el fet que als 14 anys l’experiència de consum sigui ja del 39,7% (entenent per experiència aquells que almenys ho han provat una vegada) o que el percentatge de fumadors diaris sigui del 3,6% en aquesta edat. El que ens indica, que són molts els que ho proven en aquesta edat, fet que justifica la realització d’accions preventives i de sensibilització adreçades a aquest col·lectiu.

El lema d’enguany ha estat “K ens ven la indústria del Tabac” i s’ha adreçat especialment als més joves a fi d’ajudar-los a adoptar una actitud crítica davant de la publicitat, la promoció i el patrocini del tabac.

Han participat un total de 308 alumnes d’ESO, de sis centres de la comarca i el cartell guanyador del concurs ha estat el de Nil Oliva, alumne de 3r d’ESO de l’Institut de Castelló d’Empúries. Així mateix, s’han atorgat també tres accèssits: a la Joanna Palacios de l’Institut de Vilafant, a Josep Moré i a Yeray Vinaza de l’Institut de Castelló d’Empúries. El cartell guanyador, juntament amb els finalistes s’utilitzaran per la realització d’un calendari escolar, que serà distribuït per tots els centres educatius de la Comarca.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Juntos y Revueltos

Juntos y Revueltos

(Blended)

Estrena: 27-06-2014

Després d'una desastrosa cita a cegues, els pares solters Lauren (Drew B...

Llegiu-ne més...
The amazing Spider-Man 2: El poder de Electro

The amazing Spider-Man 2: El poder de Electro

(The amazing Spider-Man 2: El poder de Electro)

Sinopsi

És fantàstic ser Spiderman, per a Peter Parker...

Llegiu-ne més...