Sánchez anuncia que aprovarà i portarà els pressupostos al Congrés el mes de gener

Adverteix que en cas que no tirin endavant caldria "replantejar moltes coses" i els independentistes haurien d'explicar-ho als seus ciutadans.
Madrid .- El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimarts que el seu govern aprovarà al gener el projecte de pressupostos generals de l’Estat i els portarà el mateix gener al Congrés dels Diputats. Un canvi d’estratègia respecte a la que La Moncloa havia anunciat les últimes setmanes, quan avançava que no portaria els comptes al Congrés per evitar el desgast d’un debat perdut pel ‘no’ de les forces independentistes. El gir es produeix després del revés electoral del PSOE a Andalusia, on els socialistes han perdut la capacitat de formar govern a mans d’una entesa entre PP, Cs i el partit d’ultradreta Vox. La presentació dels comptes pretén pressionar les forces independentistes perquè es repensin el seu ‘no’ als comptes i evitin, d’aquesta manera, un final abrupte de la legislatura que podria reproduir al Congrés la majoria de dretes andalusa.

Sánchez s’ha refermat en el “full de ruta” que és “complir amb la tasca” i que si les forces independentistes no donen suport als comptes “hauran d’explicar-ho als seus ciutadans”. En aquest sentit ha advertit que en cas que no tirin endavant caldria “replantejar moltes coses”, tot i que no ha volgut confirmar que això impliqui un avançament electoral. “Tenim un full de ruta clara i al gener el Consell de Ministres aprovarà el seu projecte de pressupostos i el Congrés haurà de decidir si bloqueja aquesta proposta social o no”, ha dit.

El president espanyol ha recordat que el seu executiu ja disposa d’un acord pressupostari amb Podem i espera tancar-lo també amb el PNB. La següent etapa són les formacions independentistes que han de decidir si tanquen la porta a aquests “pressupostos socials” que, per exemple, augmenten el pressupost en ciència, educació o dependència. En cas de no sortir endavant, ha dit, “el que farem serà aprovar a través de reials decrets lleis algunes qüestions que són importants”.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar