El govern espanyol pagarà el 100% de les baixes mèdiques dels empleats públics

A Catalunya, el Govern negociarà aquest mes de juliol amb els sindicats de la funció pública la implantació de la mesura.
La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha anunciat aquest dimecres davant la comissió de Política Territorial i Funció Pública del Congrés dels Diputats que l'executiu de Pedro Sánchez restablirà de forma ''immediata'' el pagament del 100% de les baixes mèdiques dels empleats públics. Des del 2012, quan es van aprovar un conjunt de mesures d'ajustos pressupostaris per reduir el dèficit públic, els funcionaris i els empleats d'empreses públiques se'ls descompta un 50% del salari els tres primers dies de baixa i el 25% entre el quart i el vintè dia. En el cas de Catalunya, els empleats públics podien cobrar el 100% del salari sí així s'acordava en negociació amb els representants dels comitès d'empresa. El Govern ha manifestat que veu bé la mesura anunciada pel govern espanyol però que en tos cas està condicionada a tancar un acord amb els sindicats de la mesa de la funció pública que està convocada per a mitjans d'aquest mes.

Batet ha informat que el 16 de juliol pròxim, quan està convocada la mesa de la funció pública a l'estat espanyol, es posarà sobre la taula la proposta del govern espanyol de restablir el pagament del 100% del salari en casos de baixes mèdiques de menys de 20 dies.

Des del 2012, el treballador perdia el 50% del salari en els tres primers dies de malaltia i el 25% de la retribució entre el quart i el vintè dia. Batet ha considerat de ''justícia'' la mesura.

La proposta del govern espanyol ha de ser aprovada en la mesa de la funció publica per entrar en vigor. Batet ha anunciat aquesta mesura el mateix dia que el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres els pressupostos generals de l'Estat per al 2018.

Fonts del Govern han manifestat que l'anunci de Batet ha estat ben rebut però han recordat que la decisió està condicionada a tancar un acord a la mesa de la funció pública amb els representants dels treballadors.

El departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de Jordi Puigneró ha convocat per a mitjans de mes, probablement el 20 de juliol, la mesa de la Funció Pública.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar