Junts per Catalunya referma el seu compromís per lluitar en defensa d'un 'Govern fidel al que el poble ens ha demanat'

Des del PDeCAT, Munté afirma sentir "indignació" quan es diu que Sánchez no pot ser president des de la presó.
Junts per Catalunya ha assistit a la manifestació convocada aquest diumenge per l'ANC per refermar el seu compromís de seguir lluitant per assolir "un Govern fidel al que el poble ens ha demanat". Ho ha dit en una atenció als mitjans el diputat de JxCat, Josep Costa, qui acusa al govern espanyol de posar entrebancs i endegar unes actuacions judicials "impròpies" d'un estat de dret. La formació, a més, manté el nom de Jordi Sánchez com a candidat per presidir la Generalitat. Per la seva banda, la presidenta del PDeCAT, ha afirmat sentir "llàstima" i "indignació" quan sent que el líder de l'ANC no pot ser cap del Govern perquè està a la presó. "És que no hauria d'estar a la presó!", ha subratllat Munté davant els micròfons. "Els seus drets polítics estan intactes", ha afegit.

Pel que fa a la seva presència a la manifestació 'República, Ara!', Munté ha assenyalat que "som aquí perquè no podem acceptar que se'ns digui des de l'Estat qui pot ser president i qui no, o que votar no serveix per a res o que només serveix per a rebre cops de porra", apunta. Pel que fa a la situació política actual, Munté ha incidit en la necessitat "d'acabar amb el bloqueig". "Hem de fer Govern perquè és imprescindible pel país, per a la ciutadania i pels drets que defensem", ha declarat. "Estem pagant un preu massa alt pel 155 per culpa de la intervenció de l'Estat i la impossibilitat de poder decidir", ha afegit.

Neus Munté ha encapçalat la delegació del PDeCAT en la manifestació de l'ANC, i ho ha fet acompanyada del president del Grup Municipal Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, així com dels consellers cessats pel 155 Jordi Turull i Josep Rull.

JxCat treballa en la querella contra Llarena

Preguntat sobre la querella que JxCat vol promoure contra el jutge del Tribunal Suprem (TS), Pablo Llarena, per no deixar en llibertat a Sánchez, el diputat Josep Costa ha indicat que "s'hi està treballant". Costa no ha especificat si es presentarà aquesta setmana, recordant que "s'ha de preparar" i que "no es pot improvisar en cinc minuts".

"La nostra voluntat és no renunciar a cap mesura, incloses les penals i les querelles per defensar la sobirania del Parlament per exercir i investir un Govern fidel al mandat electoral", ha conclòs.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar