Crida a seguir treballant per construir 'un nou país' i a no normalitzar la situació dels presos, a la Diada a Girona

L'acte ha homenatjat Carles Puigdemont exhibint el faristol amb el qual va pronunciar el darrer discurs abans de marxar "a l'exili"
Girona .- La crida a continuar treballant per a la construcció "d'un nou país" i a no normalitzar la situació dels "presos i exiliats polítics" ha marcat l'acte institucional de commemoració de la Diada a Girona. La celebració s'ha realitzat al pati de les Magnòlies de l'edifici de la Generalitat i ha exhibit el faristol amb el qual Carles Puigdemont va pronunciar el darrer discurs institucional el 28 d'octubre, abans de marxar a "l'exili". El delegat del Govern, Pere Vila, ha assegurat que el faristol vol demostrar que "no ens rendirem". "Continuarem fent la feina sense renúncies i sense por perquè el que estem construint és per a tothom", ha dit. Vila ha dit també que s'ha de lluitar per un referèndum i que "ho hem de fer entre tots". Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha afirmat que "l'estat ha creuat moltíssimes línies vermelles" i que "aquesta persecució" no fa més que "donar arguments a favor de la construcció de la República". L'acte ha acabat amb la interpretació del cant dels Segadors amb el públic dempeus.

L'acte institucional conjunt del Govern, la Diputació i l'Ajuntament de Girona s'ha fet enguany al Pati de les Magnòlies de l'edifici de la Generalitat. I ha s'hi ha exhibit el faristol amb el qual Carles Puigdemont va pronunciar el 28 d'octubre passat el darrer discurs institucional abans de marxar a "l'exili".

La jornada s'ha convertit en un homenatge a ell i a tots "els presos polítics i exiliats". Així ho ha assegurat el delegat del Govern, Pere Vila, que ha afirmat que el faristol vol demostrar que "no ens rendirem".

"No podem normalitzar la situació dels companys a la presó, dels exiliats, de la gent investigada i perseguida, de la gent que va defensar les escoles l'1-O", ha dit Vila. "Continuarem fent feina sense renúncies i sense por perquè el que estem construint, encara que en els darrers dies hi ha missatges contradictoris, és per a tothom", ha afegit. En aquest sentit, ha dit també que s'ha de "lluitar per fer un referèndum i ho hem de fer entre tots". "El govern està preparat i la ciutadania està mobilitzada", ha insistit.

"L'estat ha creuat moltíssimes línies vermelles"

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, per la seva banda, ha afirmat que "hi ha homes i dones privats de la seva llibertat per defensar la nostra" i ha dit que "en aquest procés que estem vivint cap a la independència l'estat espanyol ha creuat moltíssimes línies vermelles". "Hi ha hagut i hi continua havent una persecució política i un intent clar d'alterar les majories parlamentàries, per no parlar de la persecució de la llibertat artística i d'expressió", ha remarcat.

Tot plegat, ha dit, "no fa més que donar-nos arguments a favor de la construcció de la República" perquè "la independència és l'eina que tenim a l'abast per millorar la justícia social i garantir els recursos que necessitem". "La construcció de la República és l'única manera que tenim per fer un país modern", ha reblat.

"En els propers mesos en què hi haurà judicis contra el nostre govern legítim veurem més clar que mai que només tenim dues opcions: seguir endavant amb el procés de construcció d'un nou estat o ens condemnem a seguir en un estat i una monarquia absolutament anacrònics", ha afegit.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, també ha volgut recordar els dirigents polítics i representants d'entitats empresonats i ha animat a continuar sortint "massivament" al carrer". "Us animo a caminar des de l'exili, des de les presons i des dels ajuntaments perquè tots som importants en aquest procés. Els drets humans i dels pobles són innegociables", ha dit. Noguer ha afirmat que Catalunya és una nació que "ja no es conforma a mirar el passat sinó que mira el futur".

L'acte ha comptat amb la interpretació de diverses peces musicals i s'ha tancat amb el cant dels Segadors, amb el públic dempeus.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar