La tercera Cursa de la Dona torna a fer vibrar Figueres

Els carrers de Figueres van tornar a abarrotar-se, juntament amb la plaça Catalunya, i enguany també amb la tribuna de l’estadi de Vilatenim plena i tenyida de rosa.

11 de novembre del 2018: una nova data per recordar. Tot va tornar a sortir rodó, en una espectacular jornada d’esport i solidaritat al llarg dels carrers de la ciutat de Figueres i especialment a la plaça Catalunya, l’epicentre un any més. Amb un temps radiant, com el rosa que tenyia carrers, bars i restaurants abans i després de la cursa, les 5000 participants s’ho van passar en gran, ben acompanyades dels seus familiars i d’un speaker que, per tercer any consecutiu, no es va voler perdre la cita i va amenitzar el matí de principi a fi de manera fantàstica. A les 10 i un minut es va donar el tret de sortida: riuades i riuades de dones vestides de color rosa, de totes les edats i totes elles amb un somriure d’orella a orella.

En acabar la cursa, moltes participants destacaven la manera com la potent batucada a banda i banda de l’última recta feia encara més emocionant i intensa l’arribada a la meta. Tota una dosi d’energia, sens dubte. La zumba, un any més, va servir per no deixar refredar el cos: àvies, mares, filles i nétes encara van tenir forces per ballar i gaudir de les coreografies dirigides per la Natàlia i Yolanda durant més de mitja hora.

Lídia Albert, des de damunt l’escenari, a banda dels seus sincers agraïments a participants, col·laboradors i voluntaris, va tornar a recordar que “el paper principal de Grup Iris és donar suport a tothom qui ha de veure-se-les amb el càncer de mama”. Aquí és on va posar dades: “El 99% són dones afectades, tot i que no hem de passar per alt l’1% d’homes que el pateixen. Tothom s’ha de conscienciar, ja que moltes vegades es fa tard. L’alimentació, l’esport i la pau interior han de ser tres pilars fonamentals per a tothom”. La presidenta, en aquest moment, va dedicar les seves paraules a una amistat i seguidora del grup, la qual feia poc més d’un any que havia perdut el seu pare a causa d’aquest tipus de càncer.

Quant a la novetat d’enguany, l’extensió de la cursa a Vilatenim, la presidenta del grup ho valorava de la següent manera: “Tornar a veure tant i tant de rosa a la tarda i rebre la samarreta del centenari ha estat tot un honor per a nosaltres”. A banda de la fita de les 5000 persones, van aconseguir, doncs, el que sempre persegueixen: amb la tribuna de l’estadi plena a vessar, quedava clar que el seu missatge d’acostar l’esport per estimular la seva pràctica i prevenir malalties havia calat entre les participants i els assistents.

RESUM D'IMATGES A REVISTA CRAE

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar