Aquest any ha destacat en la programació de la Schubertíada la integral per a quartets de corda de Beethoven, primícia mundial interpretada pel Quartet Casals que ha aconseguit amb gran valentia i mestratge una fita històrica.

Al llarg de cinc concerts, en tres dels quals les entrades es van esgotar, van descobrir la riquesa i profunditat d'aquest opus magnum beethoveniano. El públic els va reconèixer amb una prolongadíssima ovació en finalitzar l'últim concert. A partir d'ara, el Quartet Casals inicia una trajectòria que els portarà a interpretar la integral en alguns dels escenaris més importants del món.

Els cinc recitals de lied van deixar una empremta inesborrable en la història del festival. Tant el debut del tenor Ilker Arcayürek en un concert inaugural carregat d'emocions per l'impacte de l'atemptat de Barcelona, com la presència de grans estrelles com Matthias Goerne, Sarah Connolly, Kate Royal i Christoph Prégardien van demostrar, una vegada més, que Vilabertran és un referent en el gènere del lied. El festival va tenir el luxe de comptar durant tres nits consecutives amb Malcolm Martineau, un mestre en l'acompanyament del piano.

Del 17 d'agost al 3 de setembre han tingut lloc al festival els següents concerts:

• 7 Concerts de cambra (cinc amb el Quartet Casals)
• 5 recitals de lied
• 4 recitals de piano
• 1 concert familiar
• 1 concert orquestral
• 1 concert coral per acompanyar la missa dominical

EXCEPCIÓ CULTURAL
L'aposta per l'originalitat i la música clàssica de qualitat excepcional, així com per grans intèrprets i per repertoris com el lied i la música de cambra distingeixen la Schubertíada d'altres propostes d'altres festivals. La concentració, recolliment i intimitat, així com l'aposta per un gènere tan ric que combina poesia i música, com el lied, són valors a reivindicar en un context global on l'èxit es mesura només numèricament.

TALENT JOVE
Mario Mora, Isabel Villanueva, Ilker Arcayürek, Maria Canyigueral i el Quartet Gerhard van respondre amb escreix a l'aposta de la Schubertíada, des dels seus inicis, pels joves.

FIGUERES
Per primera vegada, s'han organitzat concerts a l'Auditori dels Caputxins de Figueres, un equipament de gran qualitat i amb una acústica molt adequada per a format de concerts de la Schubertíada.

REPERTORI
Aquest any han tingut més presència que mai obres del segle XX, amb compositors com Eisler, Korngold, Copland, Britten, Zemlinsky, Blancafort, Granados, Mompou, Falla i Cervelló.

PÚBLIC INTERNACIONAL
Gràcies als acords internacionals amb Wigmore Hall de Londres, la Schubertíada de Schwarzenberg i el Heidelberger Frühling d'Alemanya, hi ha hagut un notable augment del públic internacional amb grups que han vingut expressament al festival des d'Alemanya i Holanda. Així mateix ha augmentat el 25% el públic provinent del sud de França.

BALANÇ POSITIU
L'any 2016 hi va haver un creixement excepcional del 27%. Aquest any s'han tornat a complir les expectatives amb una ocupació del 83,5% .En fa a la venda d'entrades ha hagut un augment del 8% respecte al 2016.

FUTUR
Consolidat el creixement de l'any passat i centrat el 2107 en celebrar els primers 25 anys de la Schubertíada, l'any 2018 significarà un pas endavant en la trajectòria del festival amb més lied i més novetats amb nous escenaris i formats.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar