Més d'una vintena de dibuixants participen a la matinal d'Urban Sketching de Llançà

L'activitat, organitzada per Ecoturisme Empordà amb el suport de l'Ajuntament de Llançà, es va emmarcar dins de les Jornades Europees de Patrimoni. La Torre Romànica (S.XIII-XIV), l'església de Sant Vicenç (S.XVII-XVIII), el primitiu recinte emmurallat o el Castell-Palau de l'Abat (construcció primitiva S.XI) van ser alguns dels elements patrimonials de Llançà representats en aquestes il·lustracions.

Llançà.- Més d'una vintena de professionals i aficionats al dibuix, molts d'ells membres del col·lectiu Urban Sketching Girona, van participar dissabte, 7 d'octubre de 2017, a la matinal d'Urban Sketching celebrada a la Casa de l'Abat de Llançà. L'activitat, organitzada pels responsables del projecte Ecoturisme Empordà amb la col·laboració de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Llançà, es va emmarcar dins de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa conjunta del Consell d'Europa i la Comissió Europea i que està considerada com la manifestació cultural participativa més important d'Europa en matèria de patrimoni.

Els il·lustradors van poder visitar la Casa de l'Abat i el casc antic de Llançà i van dibuixaran in situ els espais més representatius del patrimoni històric de la vila, com ara la Torre Romànica (S.XIII-XIV), l'església de Sant Vicenç (S.XVII-SXVIII), el primitiu recinte emmurallat o l'antic Castell-Palau de l'Abat (construcció primitiva S.XI).

Durant tot el matí, veïns i visitants es van apropar també a la Casa de l'Abat per gaudir de la jornada de portes obertes. L'activitat va finalitzar amb un aperitiu i servei de beguda a càrrec del productor local de la cervesa artesana Mar d'Amunt.

Una iniciativa multidisciplinar

Ecoturisme Empordà és un projecte de comunicació global que pretén donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de l'Empordà des de la seva vessant més responsable, ètica i sostenible. A través de la plataforma www.ecoturisme-emporda.cat, es promouen les activitats de turisme de natura i les propostes d'oci sostenible i responsable que s'organitzen a l'Empordà per descobrir el territori. Un dels principals objectius d'aquest projecte independent, global i col·laboratiu és impulsar una xarxa de propostes ecoturístiques de qualitat, àmplia i diversa creada a partir de les sinergies establertes amb els diferents agents empordanesos encarregats de la seva organització. Una altra de les altres línies d'acció d'Ecoturisme Empordà és donar a conèixer els productes ecològics i artesans elaborats a l'Empordà per petits productors i cooperatives. Per aconseguir-ho, els responsables del projecte, Carles Sòria i Cristina Flores, compten amb una botiga virtual integrada al portal web i amb una xarxa d'establiments col·laboradors que participen en la distribució dels Ecotastets de l'Empordà.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar