Dues conferències sobre domòtica i formació han omplert l’Espai Armengol aquest novembre

Ferran Fisas va donar les pautes per la formació del futur. A la sessió monogràfica sobre domòtica es va explicar com s’aconsegueix l’estalvi energètic en cases i oficines.

L’Espai Armengol de Vilajuïga ha acollit aquest mes de novembre dues conferències. La primera, a càrrec de Ferran Fisas, va tenir lloc el passat dijous amb el títol “La formació del futur, un 5 no és suficient”. La segona va ser un monogràfic sobre la domòtica, “Com aplicar la domòtica a cases i empreses” a càrrec de Fran Comino (gerent de Igetech, Wattia i WeBatt), Sander Laudy (arquitecte) i Stefan Tunsch (gerent de TNP).

Ferran Fisas va interpelar l’auditori de l’Espai Armengol en una xerrada interdisciplinar on, partint de les experiències formatives que Fisas està aplicant als EUA, on resideix actualment, avançava els pronòstics sobre com serà la formació del futur. Es tracta d’una formació que fugirà de la mediocritat, on desapareixeran les aules i les assignatures, on es treballarà fonamentalment en equip i on es reforçaran les habilitats de cadascú, ensenyant a crear, cooperar i créixer. En definitiva, per Fisas, es tracta de formar persones perquè sàpiguen pensar i desenvolupar-se en escenaris de canvi constant.

La conferència sobre domòtica va comptar amb tres intervencions. En primer lloc, Franc Comino, empresari olotí, va explicar com és i com funciona l’Espai Zero, la primera oficina a Europa on s’ha aconseguit un consum zero d’energia. Comino també va explicar l’experiència d’illa verda que han creat al centre d’Olot, on alimenten set edificis municipals amb la combinació de diverses fonts d’energia renovable, com la geotèrmia o la solar, i ho controlen a través de complexos sistemes de domòtica per a optimitzar-ne el consum. Sander Laudy, arquitecte a B01 arquitectes, especialitzat en edificacions sostenibles va explicar quins són els aspectes més importants a tenir en compte perquè les oficines puguin reduir el consum energètic a través de la domòtica; bàsicament en la il·luminació i la climatització. Laudy ho va exemplificar amb dos casos d’èxit, les oficines de Vichy Catalan i les del rectorat de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Per últim, Stefan Tunsch, assessor en instal·lacions de domòtica, va explicar com podem utilitzar la domòtica en una casa i quins beneficis de consum energètic en podem treure.

La propera conferència a l’Espai Armengol té lloc aquest dissabte a les 18:30h, “L’aventura de viatjar en solitari”, a càrrec de dos viatgers figuerencs, Angel Amieva i Laura Vázquez. Les entrades estan pràcticament esgotades.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar