Exposició de l’antic rellotge mecànic de l’església  de Sant Pere de Figueres, després  de la seva restauració

Aquest proper dimecres 10 de gener, a les 19h al Museu de la Tècnica de l’Empordà, es farà la Presentació de l’antic rellotge mecànic de l’església de Sant Pere de Figueres després de la seva restauració.

Hi intervindran:
Srs. Pere Padrosa Puignau i Margarita Pierre Mallol, Presidents de la Fundació Privada Padrosa-Pierre.
Sra. Marta Felip, alcaldessa de Figueres
Mossèn Josep Taberner Vilar, antic rector de la Parròquia de Sant Pere de Figueres
Mossèn Miquel Angel Ferrés Fluvià, actual rector de la Parròquia de Sant Pere de Figueres

La vida de la Parròquia de Sant Pere de Figueres, c omença a l’any 1020 i durant els seus gairebé 1000 anys d’història s’ha anat amp liant i transformant de la mateixa manera que també ho ha anat fent la ciutat.

De tots aquests episodis de transformació, un dels més importants va ser conseqüència de la Guerra Civil espanyola, ja que v a estar cremant durant una setmana seguida i en va malmetre enormement la seva infraestructura. A l’any 1937, i després d’una acurada tasca de desmuntatge pedra per pedra del que en va quedar en peu, es va començar la seva restaur ació. En aquests treballs hi hem d’incloure també un dels objectes que en formav en part com ara el rellotge del campanar.

La modernització i l’era digital varen deixar pas a que el control de les campanes de l’església el portés un rellotge digita l molt més modern i àgil, per tant el rellotge mecànic va quedar parat i sense fu ncionar. Aquests passats mesos, s’ha formalitzat un acord en tre la parròquia de Sant Pere de Figueres, i la Fundació Privada Pere Padros a Puignau-Margarita Pierre Mallol, per tal de recuperar-lo de la seva antiga s ituació dins el campanar, procedir a restaurar-lo, i en aquest acte retornar- lo a la ciutat amb la seva incorporació a l’exposició permanent del Museu de l a Tècnica de l’Empordà.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar