Gran inauguració de l'exposició Tangències a la Ciutadella de Roses

Aquest dissabte s’ha inaugurat a la Ciutadella de Roses, l’exposició temporal Tangències, amb la presència de Montse Mindan, Alcaldessa de Roses , Francesc Giner, regidor de Cultura.

La Cristina Masanés, escriptora i l’Enric Tubert, historiador, han dut a terme una visita comentada a l'exposició, que consta d'11 propostes contemporànies dels artistes... Antoni Federico, Juanjo Viñuela, Narcís Costa, Dana Carrillo, Patxè, Mercè Riba, Santiago Planella, Ester Baulida, Gustau Gustavo Carbó-Berthold, Pilar Farrés, Francesc Guillamet.

La mostra es podrà visitar fins el 26 d'agost de dilluns a diumenge de 10 a 21 h. L’entrada és gratuïta. Una sort i un acte de justícia el fet de poder veure ara a Roses, a la Ciutadella, l'exposició Tangències i més sort encara poder veure-la en un espai ara recuperat per acollir exposicions ambicioses.

En aquesta mostra territori, patrimoni i contemporaneitat se sumen i acaben esdevenint una proposta que genera coneixement, que és exportable, que posa en contacte passat i present i que ens ajuda a prendre consciència del fet que l'art és una eina imprescindible per detenir la mirada en objectes aparentment anodins i que estan prenyats de significat.

Tangències és una proposta en la qual es persegueix posar en relació 11 peces patrimonials provinents de diferents jaciments o monuments de la comarca pertanyents a èpoques històriques diferents, amb 11 artistes contemporanis cada un dels quals ha fet una proposta amb l’objectiu de buscar un punt tangència amb la peça patrimonial. La tria de les peces patrimonials s’ha fet sota la supervisió d’Anna Maria Puig i la selecció dels artistes l’ha fet la Pilar Farrés. En l’exposició la reproducció fotogràfica de les peces patrimonials escollides són obra del fotògraf Jordi Puig. La relació dels emparellaments exposats és la següent: Urna funerària de la necròpolis d’Agullana (s. IX a. C.) / Antoni Federico; Vasos de peu de la necròpolis de Peralada (s. VII a. C.) / Dana Carrillo; Forner de terra cuita d’Empúries (s. V a. C.) / Santiago Planella; Dracma de Rhode Roses (s. IV a. C.) / Juanjo Viñuela; Ara de marbre de Pontós (s. III a. C.) / Mercè Riba; El togat d’Empúries (s. I d. C.) / Francesc Guillamet; Placa del cinturó del Puig Rom de Roses (s. VI d. C.) / Narcís Costa; Creu de Vilabertran (s. XIV d. C.) / Xavier Casellas –”Patxé“; Retaule Major de la Basílica de Castelló d’Empúries (s. XV – XVII) / Pilar Farrés; Retaule de l’església parroquial de Santa Maria de Cadaqués (s. XVIII) / Gustau Carbó Berthold i escultura d’Enric Casanovas, Monument a Monturiol, Figueres (1918) / Ester Baulida.

El catàleg de l'exposició el podreu trobar a la Ciutadella de Roses i al Museu de l'Empordà. PVP 15 €

En el catàleg, les creacions artístiques s’acompanyen d’un text, redactat per arqueòlegs i historiadors, especialistes en les corresponents matèries i períodes, en el qual es descriuen les peces i les emmarquen en el context històric en què foren produïdes, tot proporcionant una visió de les diferents cultures que han configurat la nostra identitat. Assumpció Toledo, Mia Gironella Granés, Quim Tremoleda,Marta Santos, Marina Miquel, Aurora Martín, Marta Campo, Enriqueta Pons, Eva Subias, Imma Lorés, Miquel Miralpeix, Anna Teixidor Colomer.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar