El Teatre Municipal de Roses acull un congrés sobre espais verds amb 200 participants

El Teatre Municipal de Roses ha estat l’espai escollit per l’Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya (APEVC), per a la realització del seu 20è congrés, que en la present edició porta per nom "El verd, infraestructura necessària".

L’esdeveniment compta amb la participació de més de 200 persones entre organització, ponents i assistents, tots ells allotjats a establiments hotelers del municipi, i dedicarà la darrera jornada a conèixer el municipi i entorn natural.

L’APEVC és una entitat que agrupa a professionals del sector de la jardineria i el paisatgisme, units per l’interès comú de la millora de la qualitat dels espais verds de Catalunya, potenciant l’intercanvi d’experiències, relació i debat.

El Congrés que s'ha realitzat a Roses es va iniciar el 8 de març, amb la inauguració en què participà l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i la presentació de Toni Montal, director tècnic de ROSERSA, parlant de "Gestió del manteniment de la jardineria municipal com a mitjà propi". Les ponències de la resta d’experts i taules rodones s’han succeït durant dijous i divendres, mentre que, dissabte, la jornada es va destinar a la descoberta del territori, amb una visita guiada a la Ciutadella de Roses i una altra al paratge de Tudela.

Aspectes com naturalització de patis escolars, ciutats biofíliques, comunicació del verd urbà municipal, biodiversitat urbana o nous usos de les infraestructures urbanes, són els temes tractats, en una trobada d’experts que reivindica l’essencialitat de les zones verdes i l’arbrat de carrer a pobles i ciutats, com una infraestructura urbana imprescindible.

Altres activitats són el concurs de jardineria per part d’estudiants que va tenir lloc dijous davant del Teatre Municipal, així com el primer concurs de fotografia via instagram.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar