La Policia Local de Llançà posa en marxa un sistema perquè els comerciants alertin d'emergències a través del mòbil

Es tracta d'una aplicació que envia un avís a les tauletes digitals de les patrulles que estan de servei.

Llançà .- La Policia Local de Llançà (Alt Empordà) ha posat en marxa aquest mes de febrer un nou sistema per alertar d'emergències destinat a empreses i comerços del municipi. La iniciativa consisteix en una aplicació per a telèfons mòbils que els interessats s'han de descarregat i a través de la qual els comerciants poden prémer un boto vermell virtual que envia l'avís a les tauletes digitals que tenen les patrulles de servei. Paral·lelament, es fa una trucada des de la central policial a l'establiment que demana ajut mitjançant una paraula clau per comprovar que l'avís és real. A hores d'ara, ja s'han connectat al sistema més de 50 comerços de la població.

Avisar d'un robatori, d'una emergència mèdica o d'alteracions de l'ordre públic . Aquest és l'objectiu del nou sistema d'alertes que ha implementat la Policia Local de Llançà. La iniciativa es va començar a implementar el passat mes de febrer i aquests dies ja està plenament operativa amb més de 50 comerços adherits. Es tracta d'una aplicació per a telèfons mòbils que compta amb un botó vermell virtual.

En cas que es produeixi una situació d'emergència, els usuaris poden prémer el botó i automàticament les patrulles de servei reben l'avís a través de les tauletes digital que porten. Per verificar l'autenticitat de l'alerta, la policia truca des de la central a l'establiment en qüestió i aquest ha de respondre amb una paraula clau.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar