Un jutjat de Figueres investiga una cinquantena de persones per trucades a l'hotel que va allotjar policia espanyola

La Guàrdia Civil està citant a declarar per un presumpte delicte d'odi als titulars dels números de telèfon que haurien amenaçat l'establiment.

Figueres .- El Jutjat d'Instrucció Número 4 de Figueres ha obert diligències prèvies contra una cinquantena de persones per suposades trucades d'amenaça a l'Hotel Travé, que va allotjar diversos agents de la policia espanyola en el marc del dispositiu pel referèndum de l'1-O. Segons han explicat fonts properes al cas, la Guàrdia Civil està citant a declarar a la comandància de Girona per un presumpte delicte d'odi als titulars del número de telèfon que haurien contactat amb l'establiment entre el 21 de setembre i l'1 d'octubre. L'Associació d'Advocats Voluntaris de Girona s'ha posat a disposició dels afectats per oferir-los defensa per uns fets que consideren que "no haurien de tenir cap tipus de recorregut penal".

La Guàrdia Civil està citant a declarar diverses persones en el marc d'una investigació oberta al Jutjat d'Instrucció Número 4 de Figueres. El jutjat ha obert diligències prèvies per un presumpte delicte d'odi contra l'Hotel Travé de la ciutat, que va allotjar diversos efectius de la policia espanyola i la Guàrdia Civil durant el dispositiu per impedir la celebració del referèndum de l'1-O.

Segons fonts properes al cas, s'estarien investigant prop d'una cinquantena de persones. En tots els casos, es tracta dels titulars de les línies de telèfon que haurien realitzat trucades d'amenaça a l'establiment entre el 21 de setembre i l'1 d'octubre de l'any passat.

Un dels membres de l'Associació d'Advocats Voluntaris de Girona, Albert Carreras, ha explicat que han tingut coneixement de la situació i, a través de les xarxes socials, s'han posat a disposició dels afectats per oferir-los assessorament legal. "Sembla que serà un grup gran de persones que podrien ser investigades per uns fets que creiem que no haurien de tenir recorregut penal", ha remarcat.

La presència policial a l'establiment hoteler va provocar un fort rebuig a la ciutat. De fet, just l'endemà de la celebració del referèndum, la direcció va anunciar a través de les xarxes socials que faria marxar els efectius perquè estaven en "descord" amb el que va passar l'1-O. La decisió arribava el mateix dia que l'hotel de Calella (Maresme) que també allotjava un centenar d'efectius de la Guàrdia Civil optés per expulsar-los.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar