Unes 8.000 persones es manifesten pels carrers de Girona per reivindicar els drets de les dones

Els assistents han cridat consignes a favor de la "lluita feminista" i el paper de les dones
Girona .- Unes 8.000 persones han participat a la manifestació organitzada pels col·lectius de feministes autònoms a Girona en el marc del dia de la dona treballadora. La concentració s'ha iniciat a les set de la tarda a la Plaça de Vi on dones de la Colla Castellera Xoriguers de la UdG han aixecat un castell i els promotors han llegit un manifest reivindicant que "la lluita del feminisme" va "més enllà" del "binomi home i dona" i que hi ha "moltes identitats silenciades". Per donar-hi veu, han llegit alguns textos escrits per dones que avui no podien ser-hi presents. Els assistents han cridat consignes com "les dones sí podem", "sense les dones no hi ha revolució" o "si en toquen a una, ens toquen a totes". La marxa ha recorregut les principals artèries de la ciutat passant pel mercat del Lleó, el carrer Joan Maragall i han enfilat per la Gran Via Jaume I fins a Correus. Allà, han llegit un nou manifest assegurant que les dones estan constantment "exposades" i que la "vaga d'avui" és per denunciar aquest fet però també la "precarietat" i "l'assetjament laboral".

Mobilització multitudinària a Girona per commemorar el dia de la dona treballadora. Unes 8.000 persones s'han manifestat pels carrers de la ciutat per reclamar la "igualtat" i en contra de la "discriminació". L'acte, convocat pels grups feministes autònoms, s'ha iniciat a la plaça del Vi a les set de la tarda.

Allà, algunes de les organitzadores han llegit un manifest i cartes de dones "silenciades" per recordar que la "lluita feminista" no només és entre dones i homes sinó que també hi ha altres "identitats" com els transsexuals o les lesbianes que fan front "dia a dia al sistema capitalista i patriarcal".

Després d'una actuació de dones castelleres, la marxa ha enfilat cap al mercat del Lleó i els assistents han cridat consignes com "sense les dones no hi ha revolució", "visca, visca, visca la lluita feminista" o "si en toques una, ens toques a totes". També han exhibit diverses pancartes entre les quals es podia llegir "que les seves morts ni siguin envà" o "vives i lliures", entre d'altres.

Marxa pel centre de la ciutat

La marxa ha recorregut el carrer Joan Maragall fins arribar a la Gran Via Jaume I, que ha quedat tallada al trànsit. La mobilització ha arribat fins als jutjats, on s'ha projectat un vídeo a la façana per reivindicar la conciliació laboral i familiar i s'ha llegit un nou manifest. "Si denunciem, ens hem de veure exposades, si no denunciem som responsables de la situació, si no actuem no hem fet res i si actuem contra els agressors, som violentes", han assegurat.

Per això, han dit, la "vaga d'avui" és també per "denunciar la precarietat i l'assetjament laboral". En aquest sentit, han criticat el paper dels sindicats per secundar aturades parcials i han reclamat, en més d'una ocasió, que no s'exhibissin consignes de partits o d'altres organitzacions.

"No tenim por"

Entre els assistents , majoritàriament dones, el clam era unànime a favor de la igualtat. És el cas de la Evelin Vilavicencio, que avui ha decidit mobilitzar-se per " reivindicar que les dones volem una igualtat real amb els homes, que no tenim por, que som valentes i que lluitarem per aconseguir tot el que necessitem per viure bé".

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar