L’ATA  reclama al Govern un registre de gestors d’apartaments turístics per combatre l’intrusisme

El 61% dels associats de l’ATA són agències intermediàries que gestionen el 76% dels habitatges d’ús turístic.
Girona.- La junta de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) ha acordat reclamar a la Generalitat de Catalunya la creació d’ un registre d’empreses gestores d’apartaments turístics que, segons l’entitat, seria de gran ajuda per tal de poder combatre l’intrusisme en el sector. Actualment qualsevol persona es pot dedicar al lloguer turístic i això fa que sigui difícil controlar la professionalitat del servei i del producte que es dóna al client.

Els hotels gironins arrenquen l'estiu amb reserves de fins al 90% i esperen igualar les xifres de la temporada passada

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona constata la recuperació de turisme estranger com l'holandès que en els últims anys havia optat per altres destinacions.
Girona .- Els hotels gironins arrenquen l'estiu amb bones sensacions i confien igualar les xifres positives de la temporada passada. Des de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona preveuen una ocupació de fins al 90% als establiments de la costa durant la segona quinzena de juliol, el període que habitualment és més fort, i acostar-se a la plena ocupació el mes d'agost. Per la seva banda, els apartaments turístics, càmpings i establiments rurals també tenen bones expectatives de cara als propers mesos.

El Govern amplia la gratuïtat dels peatges a noves modalitats de vehicles menys contaminants

Els vehicles elèctrics purs, d’hidrogen, elèctrics d’autonomia estesa i hídrids endollables amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres, incloses les motocicletes, podran circular de franc.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest dimarts que el Govern ha ampliat la gratuïtat dels peatges de la Generalitat a noves modalitats de vehicles poc contaminants. Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el conseller ha detallat que s’estableix la gratuïtat dels peatges per als vehicles elèctrics purs, d’hidrogen, elèctrics d’autonomia estesa i hídrids endollables amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres, incloses les motocicletes. Fins ara, només els elèctrics purs podien gaudir d’aquesta gratuïtat.

L'AIReF preveu que el deute públic de Catalunya baixi fins al 32,4% el 2020

L'informe de l'Autoritat Fiscal assenyala que només les corporacions locals han reduït l'endeutament als nivells fixats per la llei d'estabilitat pressupostària
L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) ha previst que Catalunya reduirà el seu deute públic fins el 32,4% el 2020 (el primer trimestre d'enguany s'ha situat en el 35,2%), segons les dades que es recullen en el seu Observatori del Deute del primer trimestre de 2017, que s'ha publicat aquest dilluns. Segons l'AIReF, l'administració catalana no aconseguirà arribar al nivell de deute públic de referència (situat en el 13% per a les comunitats autònomes en la llei d'Estabilitat Pressupostària) en els propers 30 anys, igual que passa amb Múrcia, el País Valencià i Castella-la Manxa.

Entra en vigor la nova llei que regula les seccions de crèdit de les cooperatives

La nova norma, que aquest dijous publica el DOGC, consolida el fons cooperatiu de suport amb més mesures d’autocontrol del sector.
Aquest dijous en vigor la nova Llei de regulació del funcionament de les seccions de crèdit de les cooperatives agràries catalanes. El DOGC publica aquest dijous la llei, que va ser aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques en la votació al Ple del Parlament del passat 17 de maig. A més de modificar i modernitzar la llei fins ara en vigor, que datava del 1998, incorpora novetats rellevants sobre el Decret llei aprovat el 17 de maig de 2016. Així, consolida el fons cooperatiu de suport a les seccions de crèdit amb més mesures d’autocontrol del sector amb la finalitat de donar estabilitat al sector, fer sostenible l'activitat productiva futura d'aquest tipus d'empreses i protegir els socis.

Adif adjudica la redacció de projectes de millora d'accessibilitat a deu estacions de Girona

Les actuacions comportaran la construcció de passos inferiors adaptats i la prolongació de les andanes.
Girona .- Adif ha adjudicat la redacció de projecte s de millora d'accessibilitat a deu estacions de la demarcació de Girona. El contracte s'ha adjudicat a l'empresa Fhecor Ingenieros Consultores per un import de 120.879 euros. Les obres previstes inclouen la construcció de passos inferiors adaptats per a persones de mobilitat reduïda i la prolongació de les andanes a Fornells de la Selvà, Celrà, Camallera, Sant Miquel de Fluvià, Vilamalla i Colera. A les estacions de Riudellots de la Selva, Bordils-Juià, Sant Jordi Desvalls i Vilajuïga, l'administrador d'infraestructures hi executarà passos inferiors adaptats.

El nombre d'aturats torna a caure al maig i se situa en 409.490 persones, el més baix des del novembre del 2008

En l'últim any, els desocupats a Catalunya han disminuït de 60.715 persones, el 12,91% menys, el percentatge més alt registrat des de l'octubre del 1999.
El nombre de persones inscrites a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) es va situar al maig en 409.490 desocupats, cosa que suposa 16.261 persones menys que a l'abril, segons ha publicat aquest divendres el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Aquesta xifra de 409.490 aturats a Catalunya no es veia a la sèrie històrica d'aquesta demarcació des del mes de novembre del 2008, ara fa nou anys.

Onze càmpings gironins, distingits per la Generalitat per la seva excel·lència ambiental

Onze càmpings de les comarques gironines han estat distingits per la Generalitat pel seu respecte al Medi Ambient i la seva excel·lència en aquest camp. Els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, han lliurat al càmping Cala Llevadó de Tossa de Mar, al Laguna de Castelló d’Empúries, al Salatà de Roses, a la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, al Valldaro de Platja d’Aro, a l’Interpals de Pals i a l’Àmfora de Sant Pere Pescador del certificat del sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals EMAS, i a Cala Gogó de Calonge, Las Palmeras de Sant Pere Pescador, Les Medes de l’Estartit i el Molí Serradell de Campdevànol, el Distintiu de garantia de Qualitat Ambiental.

La inflació al maig se situa en l'1,9%, set dècimes per sota de la registrada a l'abril

La baixada dels preus dels carburants i dels paquets turístics impulsen a la baixa el comportament de l'IPC
La taxa anual de l'Indicador de Preus al Consum (IPC) al maig s'ha situat en l'1,9%, d'acord amb l'indicador avançat de l'Institut d'Estadística espanyol. De confirmar-se aquesta xifra el 13 de juny pròxim, la taxa d'inflació anual quedaria set dècimes per sota de la taxa registrada a l'abril, amb un índex del 2,6%. El comportament de preus a la baixa aquest mes de maig s'ha vist condicionat per la baixada dels carburants i dels paquets turístics, en relació amb l'increment que van registrar al maig de l'any passat.