El magistrat Pablo Llanera dóna cinc dies a la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela perquè li enviï els detalls dels procediments
El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llanera ha fet aquest dimarts el primer pas per decidir si es queda les causes que s’instrueix a l’Audiència Nacional contra els membres del govern de Carles Puigdemont i els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural –acusats de rebel·lió i sedició- i les acumula a la que ja tramita contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres sobiranistes de la Mesa. En una interlocutòria que ha fet pública aquest dimarts, Llanera demana a la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela que li remeti en cinc dies un informe sobre “els aspectes fàctics, processals i investigatius dels dos procediments”. Segons la interlocutòria, vol aquest informe abans de resoldre sobre la competència del Tribunal Suprem per investigar el cas. Amb tot, ja reclama a Lamela que emplaci les parts personades perquè en el mateix termini “informin directament” el Suprem sobre l’acumulació de procediments.

A la seva interlocutòria –d’una sola pàgina- Llanera recorda que el Tribunal Suprem investiga ja la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i altres membres de la Mesa fruit d’una denúncia de la Fiscalia- i que l’Audiència Nacional té oberts procediments contra el Govern i els presidents de l’ANC i Òmnium “per la seva participació als mateixos fets”.

Per aquest motiu, “amb caràcter previ a qualsevol resolució sobre la competència” de la seva sala per quedar-se les causes i investigar-les juntament a la de la Mesa del Parlament, demana a Lamela que “en el termini de cinc dies” informi “sobre els antecedents fàctics, processals i investigatius d’ambdós procediments que s’entenguin rellevants” per tal “d’avaluar la pertinença o acumulació de tots ells”.

A la mateixa interlocutòria, també reclama a Lamela que “emplaci les parts personades als processos intruïts” a l’Audiència Nacional perquè “en el mateix període informin directament” la seva sala “sobre l’eventual acumulació dels processos”.

La interlocutòria del Tribunal Suprem arriba un dia després que la jutgessa de l’Audiència Nacional rebutgés els recursos de les defenses dels consellers Comín i Serret contra la seva ordre de detenció internacional.

Al seu escrit de rebuig, i en relació amb la possible falta de competència de l'Audiència Nacional, Lamela desviava qualsevol objecció i emplaçava les defenses a presentar un recurs contra la seva interlocutòria de 31 d'octubre, en què es declarava competent per instruir la querella de la fiscalia. La magistrada també rebutjava la suposada vulneració per falta de motivació de la seva interlocutòria."

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar