La Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació de Girona signen un acord per impulsar el projecte del nou Museu d’Art

S’ubicarà a la Casa Pastors i comptarà, entre altres, amb la col·lecció d’art de Rafael Santos Torroella.
La Casa Pastors de Girona serà la seu del nou Museu d’Art [Modern i Contemporani] de la ciutat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i el vicepresident tercer de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, varen signar la passada setmana el conveni per impulsar el projecte del nou equipament cultural. Aquest projecte és l’aposta de les tres administracions per constituir un únic museu d’art amb dues seus, amb l’objectiu de disposar d’un discurs continu de l’art català, des del romànic fins a la contemporaneïtat.

El projecte museístic, que compta també amb la complicitat del Bisbat de Girona, es vincula així a l’actual Museu d’Art de la ciutat, gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i ubicat al Palau Episcopal, confirmant un únic Museu d’Art amb dues seus diferenciades. D’altra banda, la proposta permet destinar el màxim d’espais de Casa Pastors a la funció expositiva i a les activitats i, al mateix temps, mancomunar els programes de difusió, els serveis complementaris i les funcions de gestió entre les dues seus, en un exercici de més i millor eficiència. El nou museu de la Casa Pastors permetrà, per primera vegada a Girona, mostrar àmpliament i de manera permanent les col•leccions d’art modern i contemporani en un únic espais, centrat majoritàriament a explicar l’art català del segle XX, des de les primeres avantguardes fins a l’actualitat.

Col·lecció d’art de Rafel Santos Torroella

La col·lecció d’art de Rafael Santos Torroella serà la base de l’exposició permanent de Casa Pastors, però no l’única. La suma i gestió conjunta de les col·leccions d’art procedents de les diferents administracions i institucions –Generalitat, Diputació, Ajuntament i Bisbat- permetrà completar el relat de l’art contemporani amb els fons del mateix Ajuntament i de la Diputació de Girona, així com amb obres de la Col·lecció Nacional de la Generalitat de Catalunya. També s’ampliarà el ventall a altres incorporacions procedents de col·leccions privades i públiques.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar