Puigdemont avisa la UE que "no pot tenir un govern a la presó o a l'exili" i lamenta la seva "absoluta indiferència"

"Tots sabem que podem acabar en presons espanyoles", assegura el president en una entrevista a Catalunya Ràdio


Brussel·les .- El president Carles Puigdemont ha avisat aquest dimarts a la Unió Europea que "no pot tenir un govern a la presó o a l'exili". En una entrevista a Catalunya Ràdio juntament amb els quatre consellers que són amb ell a Brussel·les, Puigdemont ha lamentat "l'absoluta indiferència" i la "desconnexió absoluta d'una elit" europea que "obeeix els estats" i posa en risc "els valors fundacionals d'Europa", mentre que la ciutadania europea i els mitjans internacionals fan un "desplegament colossal" per interessar-se en Catalunya. Puigdemont ha dit que tenen "el deure d'anar fins al final" i el "dret" d'acudir als tribunals internacionals perquè estan davant "d'un estat que ha embogit". "És una causa de drets humans", ha dit el president, assenyalant que "s'estan violant els drets humans" dels consellers empresonats.

En l'entrevista a Catalunya Ràdio, Puigdemont ha explicat que els consellers que són a Brussel·les tenen "present en tot moment" la resta del Govern que és tancat a la presó. "Ens preocupa enormement la situació dels nostres companys empresonats", ha dit Puigdemont, que ha parlat d'una "persecució política" dels independentistes, i ha reconegut que "tots" saben que poden acabar igual.

En tot cas, Puigdemont ha advertit que "tot això acabarà als tribunals internacionals". "Tenim dret d'anar-hi i hi anirem, i no serà la primera vegada que Espanya passarà vergonya", ha indicat. Segons el president, als ciutadans de Catalunya "els han robat una legislatura i un govern i no seria correcte" que els seus dirigents es "rendissin".

Evitar la repressió

El president ha explicat que després de la declaració d'independència "era evident" que hi havia "una pulsió totalitària" a l'Estat espanyol, que des del seu punt de vista desprenia "odi i ganes de venjança, no de justícia" contra els dirigents catalans. "Ens va semblar que ens havíem de dividir per garantir la legitimitat i l'acció política d'un govern legítim i per intentar internacionalitzar al màxim una causa cada vegada més gran de drets humans i democràcia", ha explicat Puigdemont.

"No ens vam equivocar", ha insistit el president, que s'ha mostrat "convençut" que el govern espanyol preparava "una onada de duríssima repressió i violència" a Catalunya de la que volia culpar "a la societat catalana en el seu conjunt". Puigdemont ha insistit que l'Estat "només pot aconseguir frenar la independència si frena la democràcia" perquè els partidaris d'un estat propi "sempre l'han guanyat" a les urnes.

Puigdemont ha lamentat que el govern espanyol hagi optat per "carregar-se" la democràcia i ha exigit a Europa que reaccioni. De fet, el president ha criticat que "una part de la Unió Europea" sigui "tan poc primmirada amb els abusos que està cometent l'Estat" a Catalunya. Puigdemont ha lamentat "la més absoluta indiferència" i la "desconnexió absoluta" de "l'elit eurocràtica, que obeeix només els estats i que s'ha corromput en la defensa dels valors fundacionals d'Europa", amb la gent del carrer.

El president ha dit que si "una part de la UE empara els abusos" de l'Estat, això tindrà conseqüències "molt preocupants" pel futur del projecte europeu. "De desconnexió en desconnexió, Europa descobrirà que està tant desconnectada que ningú la seguirà, i no crec que tardem gaires anys en veure-ho", ha lamentat.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar