El portuguès Mário Centeno és escollit nou president de l'Eurogrup

El ministre de Finances de Portugal s’ha imposat davant dels altres tres candidats i succeirà a partir del gener l’holandès Jeroen Dijsselbloem
Brussel·les .- L’actual ministre de Finances de Portugal, Mário Centeno, ha estat escollit aquest dilluns com a nou president de l’Eurogrup, l’òrgan que reuneix periòdicament els titulars d’Economia i Finances dels països de la zona euro. El portuguès s’ha imposat davant els altres tres candidats: el luxemburguès Pierre Gramegna, l’eslovac Peter Kazimir i la letona Dana Reizniece-Ozola. Segons fonts pròximes a la reunió, aquesta última ha caigut en la primera ronda de votacions, durant la qual cap dels aspirants ha obtingut la majoria simple necessària (10 vots de 19). L’eslovac Kazimir ha caigut en la segona ronda i, finalment, Centeno ha sortit elegit en la tercera, quan s’ha fet amb la majoria de suports i ha derrotat Gramegna. El nou president de l’Eurogrup succeirà en el càrrec l’holandès Jeroen Dijsselbloem a partir del 13 de gener del 2018, quan expira el seu mandat, durant un període de dos anys i mig.

L'Eurogrup és l’òrgan informal en què els ministres dels estats membres de la zona de l'euro tracten qüestions relacionades amb les seves responsabilitats comunes respecte de l'euro. La seva funció principal és la coordinació de les polítiques econòmiques dels estats que en formen part i habitualment es reuneixen un cop al mes.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar