'El Periódico' assegura que hi ha set germans religiosos, quatre de l'Estat, investigats per delictes comesos entre 1970 i 2010
L'escàndol de pederàstia dels Maristes afecta també a escoles d'aquesta ordre religiosa a Xile, segons publica aquest diumenge 'El Periódico'. Segons aquest diari, actualment hi ha almenys set germans religiosos investigats per delictes comesos en cinc centres xilens diferents entre 1970 i 2010 i el total d'exalumnes que han denunciat abusos superaria la trentena. Quatre dels professors sospitosos són germans maristes d'origen espanyol que van ser reclutats quan tenien entre 10 i 15 anys durant les dècades del 1940, 1950 i 1960. Van ingressar al Juniorado Hispanoamericano que s'impartia a Valladolid, un centre que les comunitats maristes de l'Amèrica del Sud van muntar a Espanya.

Els acusats d'origen espanyol procedien de Castella i Lleó. El reportatge de 'El Periódico' sosté que els casos d'abusos sexuals a menors maristes a Xile és una ramificació espanyola, ja que es va cometre dins d'una organització religiosa importada des d'Espanya.

Aquesta investigació arriba després de l'escàndol a Catalunya, on es van denunciar una dotzena de professors per presumptes delictes contra una quarantena d'alumnes de tres col·legis maristes de Barcelona i Badalona.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar