Hemav: servei de drons per a un bon seguiment del teu cultiu

Mitjançant drons, els quals ofereixen serveis de teledetecció i consultoria agrícola, s’augmenta substancialment la productivitat i eficiència de qualsevol terreny agrícola.

Els drons en qüestió proporcionen mapes amb informació rellevant, per tal que tot cultiu generi més del que sol generar sense tecnologia. “Habitualment, la gent desconeix moltes estratègies que disposem avui dia; a molta gent li fa respecte trencar amb el que és tradicional i, com a conseqüència, es produeix un tant per cent molt més baix”, comenta un dels tècnics de l’empresa.

Per tant, el que realment es persegueix és l’orientació agrícola, amb l’objectiu de millorar la gestió de cada plantació en concret. D’aquesta manera, s’obté l’anomenada agricultura de precisió: optimització de costos i augment tant de la producció com de la qualitat de la plantació.

El servei que es realitza a cada conreu consta bàsicament de tres grans fases: adquisició, processament i recomanació. El pack de seguiment estàndard consta de dos vols a l’any sobre cada conreu, per tal de captar imatges i dades del camp. Aquestes dades són processades, mitjançant algoritmes, que tenen en compte dades del vol i del camp, índexs espectrals i, és clar, les imatges aèries. Finalment, el software d’Hemav genera informes analítics i recomanacions sobre el regadiu, la poda, l’adob, els riscos de fitopatògens i l’evolució del cultiu. La informació final s’entrega al client tant en format paper com digital, i integrada en una aplicació fàcilment consultable.

El sistema proposat per Hemav està enfocat a tot tipus de cultius. Treballen sobretot amb clients propietaris de vinyes, de cellers d’oliveres i diversos tipus de fruiters i cereals. El lema d’Hemav és clar i concís: allò que no es mesura no pot millorar-se.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar