Casa Nouvilas: un palauet al cor de Figueres en espera del Museu del Circ

La primavera de 2008 l'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal compraren per 3,8 milions d'euros un dels edificis de major valor arquitectònic de la Ciutat: la Casa Nouvilas emplaçada al número 78 del carrer Nou, al costat de la Guàrdia Civil.

Fa poques setmanes l'alcaldessa Marta Felip desvetllava aquest espai com a la ubicació més probable de l'únic Museu del Circ a Europa i per les properes Fires i Festes de la Santa Creu una part de l'immoble serà visitable per primer cop amb motiu de la Mostra d'Art Floral.

Fou construïda l'any 1885 per Josep Gironella Budó, de Figueres, que era joier. El constructor fou el mestre d'obres Josep Cordomí. Tot seguit va passar a mans de la família noble dels Nouvilas, que disposaven també d'importants propietats a la comarca. Es tracta d'una de les cases arquitectòniques destacades de la població amb elements ornamentals d'estil neoclàssic, amb una noble escala interior i una planta noble on se succeeixen senyorials habitacions de sostres d'artesanats i frescos amb paviments de mosaic hidràulic.

La recuperació d'aquest edifici en Museu Europeu del Circ seria un pas important en la transformació d'una Figueres que avui necessita més que mai afegir atractius de rellevància mundial si no vol perdre posicions en la cursa actual de les grans ciutats per atraure visitants que generin riquesa.

Fotografies Marc Torra – fragments.cat.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar