Havia denunciat en diverses entrevistes que li havien punxat il·legalment el telèfon.
Madrid .- El jutjat penal número 16 de Madrid ha absolt Francisco Nicolás Gómez Iglesias –més conegut com 'el pequeño Nicolás- dels delictes de calúmnies i injúries contra la policia i el CNI. La sentència considera provat que, en una entrevista a 'El Mundo', va manifestar que el CNI li havia punxat il·legalment el telèfon durant dos mesos i que, juntament amb la policia espanyola, estaven fabricant proves en contra seva. També recull que a 'Telecinco' també va manifestar que alguns agents del CNI estaven portant a terme accions "alegals" i va anunciar que denunciaria el comissari d'assumptes interns, Marcelino Martín Blas, i d'altres agents per escoltes il·legals. Tanmateix, el jutge l'absol perquè dins l'article 504.2 es tipifiquen com a "subjectes passius" del delicte d'injúries els exèrcits, cossos i forces de seguretat però no el CNI. Durant el judici, va demanar perdó a la policia i al centre d'intel·ligència per les acusacions vessades.

El judici s'havia de celebrar el 31 de gener al jutjat penal número 16 de Madrid però es va suspendre fins al 15 de febrer. La defensa del 'pequeño Nicolás' va aportar llavors un informe on al·legava que no se'l pot jutjar perquè patia un trastorn de tipus megalomaníac, és a dir, que tenia fantasies delirants relacionades amb el poder, la riquesa o la genialitat. La fiscalia va demanar un contra-informe. A la nova sessió, celebrada al febrer, va demanar perdó per les acusacions contra la policia i el CNI.

Aquest judici ja es va celebrar el 2016 i van condemnar-lo a pagar una multa de 4.320 euros per haver acusat el CNI d'espiar-lo i punxar-li el telèfon sense autorització judicial. Tanmateix, Nicolás va apel·lar a l'Audiència de Madrid, que va resoldre que s'havia de repetir el judici i que calia prendre declaració al comissari Eugenio Pino, la declaració del qual no es va acceptar al primer judici.

ACN