El govern balear eleva a deu el nombre de morts pel temporal i busca encara un nen desaparegut

L'executiu insular aprovarà aquesta tarda demanar la declaració de zona catastròfica als municipis afectats
El govern balear ha elevat a deu el nombre de víctimes mortals per les pluges intenses de dimarts a l'illa de Mallorca. Segons l'executiu insular, ara només queda una persona desapareguda, un nen. Les víctimes s'han localitzat a Sant Llorenç de Cardassar, l'Artà o s'Illot. Fins a 400 efectius han treballat a la zona per avaluar els danys i atendre la població. El servei d'emergències ha informat que en aquests moments les necessitats de roba, menjar i mantes estan cobertes. També s'ha posat a disposició dels afectats un telèfon gratuït, el 900 600 112. Aquesta tarda, en un Consell de Govern extraordinari, s'han decretat tres dies de dol oficial i s'ha acordat sol·licitar al govern de Pedro Sánchez que declari el territori de la comarca de Llevant zona catastròfica.

Pel que fa a les deu víctimes, els serveis d'emergència de Mallorca han indicat que es tracta de sis homes i quatre dones. Tres són estrangers, un matrimoni britànic i una dona holandesa. També hi ha un home sense identificar, possiblement estranger.

La resta de víctimes són de nacionalitat espanyola, dues dones i quatre homes. Dues de les víctimes han estat localitzades a Artà, tres a s'Illot, dues a Son Carrió i tres a Sant Llorenç. Es continua buscant una persona desapareguda, un nen.

La presidenta del govern balear, Francina Armengol, ha posat de relleu la implicació en el succés de Sánchez, que s'ha desplaçat fins a Sant Llorenç de Cardassar per conèixer de primera mà les conseqüències de les inundacions.

Armengol també ha agraït "el magnífic i incansable treball de totes les persones, cossos i forces que s'han mobilitzat des de l'Ajuntament, el Consell Insular, el Govern autonòmic, el Govern estatal, voluntaris i empreses, que estan ajudant en tot el que poden, començant a reconstruir i, sobretot, cercant aquelles persones que encara estan desaparegudes".

D'altra banda, el govern balear ha anunciat que els centres docents públics de Sant Llorenç des Cardassar i de s'Illot restaran tancats aquest dijous. A més també s'ha suspès algunes rutes de transport escolar.

ACN