Francesc Cruanyes renuncia i aplana el terreny a Jordi Masquef

La principal raó de Cruanyes a l’hora de renunciar a l’alcaldia ha estat “la manca de confiança per part dels seus companys d’equip”.

En la roda de premsa celebrada el dijous 20 a la tarda, el primer tinent d’alcalde al consistori figuerenc ha compartit el seu nou full de ruta. Si bé el mateix Cruanyes, número 2 de la llista del PDeCAT però amb la condició d’independent, havia manifestat públicament a les xarxes que ell era qui havia de substituir a Marta Felip, en la darrera compareixença davant dels mitjans sembla que ha posat fi a la disputa pel pròxim relleu a l’alcaldia. 

Clar i concís, va afirmar: “Amb les mans al cor i els peus a terra, no puc pretendre ser alcalde si la majoria del consistori no em fa confiança, especialment l’equip de govern”. Sembla que un dels detonants va ser la decisió compartida pel regidor Quim Felip en una reunió interna, on va advertir que votaria en contra de la investidura de Cruanyes. Com ja s’ha fet públic diverses vegades en els darrers mesos, el relleu, des del PDeCAT, té un nom clar: Jordi Masquef, alcaldable a les eleccions vinents. Per tant, ara, la decisió de Cruanyes, acosta a Masquef a l’alcaldia, un cop Marta Felip faci formal la seva dimissió. Segons Cruanyes, la relació entre ell i Masquef és “franca, cordial i honesta, en cap cas les diferències entre nosaltres mai han estat tan insalvables com algunes persones han volgut fer entendre”. 

És important destacar, però, que el número dos del govern municipal no deixarà les seves funcions de regidor, bàsicament per “respectar la responsabilitat cap a les àrees que em pertoquen, atès que hi estic compromès”. Va concloure dient que “si Masquef surt investit alcalde aviat, jo ja li he fet saber que pot comptar amb mi”.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar