Darnius celebra 40 anys de Concurs de Flors

El municipi empordanès de Darnius celebra 40 anys del Concurs de Flors Silvestres. La festa de les flors d'aquest any tindrà lloc el 27 de maig de 2018 a la Societat La Concòrdia.

Com en prèvies edicions els concursants presentaran els seus rams el matí del diumenge, entre les 9h i les 12h, al local social del poble on seran exposats fins a les sis de la tarda quan hi haurà l'entrega de premis.

Amb motiu del quarantè aniversari els organitzadors han preparat un seguit activitats paral·leles al tradicional concurs. A les 6 de la tarda, el divendres 25 i el dissabte 26, qui vulgui podrà participar a les excursions populars a peu des de la plaça per a conèixer flors locals. El diumenge a les 12h del matí, es gaudirà d'una actuació de música rock i jazz a càrrec de Covertons Trío i a les 5h de la tarda, una audició de sardanes amb la Cobla els Rosinyolets. Per a celebrar la fita de quatre dècades de concurs, es prepararà també una catifa de flors al centre del poble i s'inaugrarà una exposició dels cartells a La Concòrdia. "Penso que és una festa marevellosa i molt bonica que hem de preservar" diu la Montserrat Oriol, autora dels cartells i una de les promotores d'aquest concurs.

Tradicions pels més joves

A banda de les activitats programades, tots els visitants podran entrar a l'exposició de rams d'accés lliure i contribuir en la votació popular escollint les millors propostes florals. Els qui participin en el concurs seran guardonats amb un regal que podran escollir segons la posició en què apareguin a la classificació final. Tots els premis entregats són donacions que fan els particulars, les associacions del poble, les empreses de la zona i el mateix Ajuntament. Per la classificació es tindrà en compte l'opinió del jurat format per experts del sector de la floristeria i representants polítics, conjuntament amb els resultats de les votacions populars.

Amb quaranta anys d'història, el Concurs de Flors Silvestres de Darnius és una inspiració i un referent pels concursos de rams de la zona. L'any 2014 els organitzadors del concurs van participar en el Temps de Flors de Girona amb una exposició sobre Josep Maria Gironella enllaçant el llegat floral i literari del municipi on va nèixer l'escriptor. Com en altres ocasions es promou la participació dels més menuts a la festa. Tots els concursants que no superin els 9 anys participaran a un taller gratuït d'elaboració de flors amb gominoles que després es podran emportar.

Premi al ram digital

Per primera vegada, el poble celebrarà un concurs de fotografia de flors a Instagram. "D'aquesta manera volem fer que aquesta tradicional festa del nostre poble arribi a més gent i a un públic més jove", diu l'Alcalde de Darnius, Josep Madern. A la competició hi podrà participar tothom fent una foto de flors boscanes de la zona i penjant-la amb l'etiqueta #FlorsDarnius. Les bases del concurs i el premi es pot consultar a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament del municipi. L'autor de la millor fotografia s'endurà un complet lot de productes locals i de proximitat. El mateix jurat avaluador donarà a conèixer el guanyador el mateix dia del concurs i les fotografies de tots els concursants seran projectades al teatre de la Societat La Concòrdia durant la festa.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar