Una ruta gastronòmica marida tapes i cervesa amb les llegendes de Girona

Un total de 21 establiments de la ciutat han dissenyat platets que oferiran del 7 al 17 de juny per 2,50 euros.
Girona .- Descobrir les llegendes de Girona mentre es degusten tapes acompanyades de cervesa. L'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona i Estrella Damm han creat la ruta gastronòmica 'Girona Llegendes & Tapes' que es farà del 7 al 17 de juny a la ciutat. Un total de 21 establiments han dissenyat platets que oferiran, acompanyats d'un quinto o una canya, per 2,50 euros. La proposta fixa, en un mapa, un itinerari que guia a través dels bars i restaurants i, alhora, marca deu punts d'interès patrimonial. Són cinc llegendes, com el Vampir de la Rambla o Sant Narcís i les mosques, i cinc anècdotes de la ciutat, com esbrinar quant va costar construir el Pont de Ferro o descobrir a quin lloc de la Rambla hi ha pintat un plànol de París.

L'objectiu de la ruta gastronòmica és continuar "encisant" tant els gironins com els visitants oferint productes diferents i relligats al patrimoni cultural´, ha explicat el president de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, Josep Carreras. Els xefs de 21 bars i restaurants de la ciutat han dissenyat per a l'ocasió tapes especials, que aniran maridades amb cervesa Estrella Damm. Costaran 2,50 euros i, a banda de provar la gastronomia local, els participants també poden descobrir llegendes i curiositats de Girona.

Entre les tapes hi ha una torrada de croissant amb mantega, anxova i mesclum; batut de foie fresc d'ànec, toffee cremós de baobab, tamarinde i iuca lacada amb mel i whisky; beines de soja natural saltades amb oli de sèsam i acompanyades de salsa kimchi coreana picant o tapa de carn de vedella amb adob argentí, ceba i chimichurri.

'Girona Llegendes & Tapes' es farà del 7 al 17 de juny. La ruta proposa un mapa que assenyala els locals que s'han implicat en la iniciativa i deu punts d'interès de Girona repartits entre cinc llegendes i cinc curiositats. El mapa fa una descripció breu dels llocs i anima el visitant a participar al joc per descobrir el patrimoni. Així, per exemple, pregunta quant va costar construir el Pont de Ferro i explica al participant com pot descobrir la resposta.

Un altre focus d'atenció és, com no podia ser d'una altra manera, la lleona. "Una lleona enfilada en una columna i amb escaletes per pujar-hi? Diuen que qui fa un petó al cul de la lleona tornarà a Girona. Us animeu?", diu la descripció d'aquest punt d'interès. La llegenda de Sant Narcís i les mosques, el Pont de la Barca o l'escultura dels quatre cantons són altres propostes per al 'Girona Llegendes & Tapes'.

"És un recorregut lineal perquè marca una mena d'itinerari i els visitants no han de fer grans trajectes per trobar-se els punts d'interès que proposem", ha detallat Jordi Laball, del Departament de comunicació i relacions externes d'Estrella Damm.

Carreras ha afegit que, a més, els establiments hoteleres de la ciutat estan al 90% d'ocupació ja a partir de dimecres perquè hi ha cites importants com la Sea Otter o el Girocamping. "Esperem que vingui molta gent", ha conclòs.

ACN

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar